Όταν πιστεύεις…

Λίγο καθυστερημένα, επειδή μας κατέλαβε η επικαιρότητα της Αμερικάνικης κτηνωδίας και οι καμπανιές του κορονοϊού καθυστερήσαμε να σας παρουσιάσουμε το άρθρο του φίλτατου της ΦΑΙΑΚΙΑΣ Νίκου Μητσιάλη, που παραθέτουμε:


Όταν πιστεύεις…

Τα κατάφεραν και εκτός από τους συνήθεις μουρμουρίζοντες για τα διάφορα αντιφατικά στα πολεμικά ανακοινωθέντα της λοιμωξιολογικής τριπλέτας, απόρησε τελικά και ο Πρετεντέρης! Άργησε αλλά προφανώς μπούχτισε και έγραψε στη στήλη του στα «Νέα»: «Πως είναι δυνατόν να καταφθάνουν τουρίστες ή επισκέπτες ή ταξιδιώτες στη χώρα μας χωρίς τεστ κορονοϊού και χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα;» και συνεχίζοντας «και από την άλλη πλευρά μεριά να μας προειδοποιούν ότι πρέπει να προσέχουμε και να “μένουμε ασφαλείς” διότι ο κίνδυνος δεν πέρασε; Τελικά πέρασε ή δεν πέρασε;».
Ξέχασε ο “ταλαντούχος” πως όλα είναι ζήτημα πίστης στο σύστημα, στο όποιο σύστημα! Μας το διαβεβαίωσε και η λοιμωξιολόγος κ. Γιαμαρέλλου! Η πίστη σου σ’ έσωσε και σκότωσε τον ιό… Όταν τους πιστεύεις κυρ Γιάννη μου, ακόμα και από την αναμενόμενη τουριστική αγέλη δεν απειλούμαστε από εισαγόμενο κορονοϊό! Είναι απλά θέμα πίστης στους κυβερνώντες τον τόπο και εσύ δουλεύεις με ζήλο προκειμένου να εμπεδώσεις σε ακροατές και αναγνώστες σου αυτή τη τόσο χρήσιμη για το σύστημα σχέση!
Όταν πιστεύεις… θεωρείς φυσιολογικό οι τουρίστες που έρχονται αεροπορικώς να είναι καθισμένοι ο ένας δίπλα στον άλλον χωρίς κενά καθίσματα ανάμεσα τους, αλλά στη συνέχεια απαραίτητο να επιβιβάζονται στα εγχώρια πούλμαν με πληρότητα που δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 50% και στο ταξί οι επιβαίνοντες τρείς! Φαίνεται πως η μεταδοτικότητα του ιού ακυρώνεται όταν αυτός ίπταται και αποκτάει και πάλι επιθετικές διαθέσεις μόνο όταν προσγειώνεται…
Όταν πιστεύεις… γεμίζεις περηφάνια με τη παγκόσμια πρωτιά της χώρας στη μάχη κατά της πανδημίας! Νοιώθεις μια εθνική ανατριχίλα για μια νίκη που είχαμε να την δούμε από το 2004 όταν πήρε η εθνική μας το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου! Επιτέλους αναγνωρίζουν πάντες στην υδρόγειο, πως εμείς όταν ομονοούμε μπορεί να επαναλάβουμε ακόμα και το νικηφόρο δρομολόγιο του Μεγαλέξανδρου ακόμα και πιο πέρα από την Ινδία!!!
Όταν πιστεύεις… θεωρείς πως το οργανωμένο άνωθεν στρίμωγμα στα εγκαίνια της ανακαινισμένης Ομόνοιας, δεν ευνοεί το άλμα του κορονοϊού από στόμα σε στόμα των διπλανών! Αντιθέτως, όπως διαβεβαιώνουν οι ειδικοί, δε συμβαίνει το ίδιο σε διάφορες πλατείες, όπου ο ιός επιδίδεται σε επικίνδυνα άλματα για την υγεία των παρευρισκομένων και γι’ αυτό επεμβαίνουν επιλεκτικά σ’ αυτές, οι προστάτες του πολίτη με τα γνωστά αποτελέσματα…
Όταν πιστεύεις… το χαμηλότερο σ’ ολόκληρη την ΕΕ οικονομικό πακέτο των 8,5 δις ευρώ στο βαφτίζουν 24 δις ευρώ, με νονούς τα ευεργετηθέντα ΜΜΕ! Και τότε ανατέλλουν ακόμα καλλίτερες μέρες με την εκ περιτροπής εργασία και πλέεις σε πελάγη ευτυχίας, με ανακοινώσεις τετρακοσίων ευρώ μηνιάτικο! Τον περασμένο μήνα Απρίλη σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ, το σύνολο των αναζητούντων ματαίως εργασία, ανήλθε σε 1.124.486 άτομα και ακόμα τα πρωτοβρόχια αργούν!
Σε μια εποχή αφορισμών, μέτρων και αντιμέτρων και με σωρεία “πρωτοκόλλων” που εκτός άλλων επικαιροποιούν και το αριστούργημα του Άρθουρ Μίλλερ ο “θάνατος του εμποράκου”, ο λόγος του πατέρα Χαράλαμπου Κοπανάκη, ιερέα στο χωριό Σοκαρά του Δήμου Γόρτυνα-Κρήτης, αξίζει να καταγραφεί : «…Το κύριο τώρα επιχείρημα ημών των πιστών, ότι δηλαδή μέσω της Θείας Κοινωνίας δεν μεταδίδονται ασθένειες που κολλάνε με το σάλιο, μάλλον είναι και υβριστικό. Κανείς για παράδειγμα δεν διανοείται να υποστηρίξει ότι ένα ζευγάρι που έκανε εκκλησιαστικό Γάμο και συνεπώς δέχθηκε τη Θεία Χάρη, είναι αδύνατον ποτέ να χωρίσει. Κανείς δεν διανοείται να υποστηρίξει ότι οι ασθενείς που ευλογούνται με το λαδάκι του ευχελαίου οπωσδήποτε θεραπεύονται. Θα ήταν επίσης φαιδρό να πούμε ότι κάποιος που βαπτίζεται, κλειδώνει απαραίτητα η ύπαρξη του στον Εκκλησιαστικό χώρο. Οι άνθρωποι δε που κάποια στιγμή δεχόμαστε χειροτονία και καθιστάμεθα κληρικοί, δεν χάνουμε μαγικά τις αδυναμίες μας. Τις κουβαλάμε και μάλιστα στις περισσότερες των περιπτώσεων τις μεγεθύνουμε στην πορεία…» Ουδέν σχόλιο τα είπε όλα!!!

Σχόλια

Ο χρήστης Πολυχρόνης Ιωάννου είπε…
Πάντα στο στόχο και γλαφυρός ο Νίκος