Φανατικοί υπέρ της αξιοποίησης του Ερημίτη...


Με συγκίνηση για αυτή την …αποθέωση αντικειμενικότητας παρακολουθήσαμε την τηλεοπτική εκπομπή, που αναφέρθηκε στον Ερημίτη της Κέρκυρας, που έχει το προνόμιο να βρίσκεται στην πρώτη θέση του καταλόγου ...εκποίησης της χώρας… Αυτό είναι αντικειμενικότης: ίσα ο βιαστής ίσα και ο βιαζόμενος… Και μάλιστα το σωστό είναι λίγο παραπάνω ο βιαστής γιατί, μπορεί και να μην βρει κατάλληλο βήμα να τα πει…
Εν πάσει περιπτώσει στην ΦΑΙΑΚΙΑ είμαστε φανατικοί εδώ και χρόνια υπέρ της αξιοποίησης του ερημίτη. Και για να γίνουμε σαφέστεροι, έχοντας υπόψη την εν γένει συμπεριφορά του επικρατούντος οικονομικο-κοινωνικού μοντέλου στο περιβάλλον της περιοχής αλλά και του νησιού γενικότερα, θεωρούμε, πως η αξιοποίηση του ερημίτη συνεπάγεται: Ούτε ένα κυβικό χιλιοστό μπετόν στην περιοχή… Ετσι!!! Πολύ ψύχραιμα, πολύ τεχνοκρατικά…
Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν και το σχετικό με το θέμα κείμενο του φίλτατου Γιώργου Ρούση…  

Όλοι στον αγώνα κατά των κερδοσκόπων καταστροφέων του Ερημίτη
Στην εκπομπή του γνωστού …αντικειμενικού δημοσιογράφου Τέλογλου, της σχολής Παπαχελά, με τη σύμπραξη του Άδωνη Γεωργιάδη και του εκπροσώπου των κερδοσκόπων αγοραστών Ανδρέα Σάντη, η υπόθεση του Ερημίτη στην Κέρκυρα εμφανίστηκε ως αντιπαράθεση επιχειρηματικών συμφερόντων και πολιτικών τους εκπροσώπων, και όχι ως:
-αντίθεση φύσης και καταστροφέων της ,
-δημοσίου και ιδιωτικού συμφέροντος,
-κερδοσκόπων και των κατοίκων της περιοχής και όλου του νησιού . 
-ελληνικού λαού και εκείνων που υπέγραψαν τα μνημόνια υποδούλωσης του και ξεπουλήματος της Ελλάδας .
Για τους γνωρίζοντες ήταν αναμενόμενο ο Τέλογλου να περιορίσει  την αντίθεση σε αυτό το επίπεδο μια κι αυτός είναι ο κόσμος που υπηρετεί, οπότε και η οπτική του γωνία δεν ήταν δυνατόν να ξεπεράσει αυτά τα πλαίσια .
Όμως σε τέτοιες περιπτώσεις όσο κι αν θέλησε να το κρύψει η ουδετερότητα με τη μορφή της αντικειμενικότητας, σημαίνει συμμετοχή στο έγκλημα, που πάει να συντελεστεί, και το οποίο εμείς που αγαπάμε τον τόπο μας  καλούμαστε να αποτρέψουμε με κάθε τρόπο.

Σχόλια

Ο χρήστης Πολυχρόνης Ιωάννου είπε…
Δεν σας καταλαβαίνω ρε παιδιά, τόσος σκοταδισμός εναντίον της ανάπτυξης. Θυμίζω τον μεγάλο μακαρίτη Βασίλη: "Κόψτε τα δένδρα που κρύβουν τα ντουβάρια".
Όλα τα άλλα είναι περιττά.