Από… επιτυχία σε επιτυχία!

Σχολιάζει ο φίλτατος της ΦΑΙΑΚΙΑΣ Νίκος Μητσιάλης την λαμπρή επιτυχία της πολυχρονεμένης μας εις την αντιμετώπιση του κορονοϊού και ...γενικώς... Παραθέτουμε.


Από… επιτυχία σε επιτυχία!

Μας έκλεισαν σε κατ' οίκον περιορισμό περίπου ένα τρίμηνο και για την έξοδό μας απαραίτητη βεβαίωση πορείας με ώρα αναχώρησης και επιστροφής για συγκεκριμένο δρομολόγιο διαδρομής! Και πειθαρχήσαμε και, σύμφωνα με τα απογευματινά πολεμικά κατά του κορονοϊού ανακοινωθέντα, γίναμε το φωτεινό παράδειγμα της υδρογείου σφαίρας!!! Μια τρομερή συγκίνηση που επισφραγίστηκε με χειροκροτήματα της εξουσίας και με δηλώσεις για προσλήψεις χιλιάδων γιατρών και νοσηλευτών…



Σαν σβήσανε όμως τα φώτα της «γιορτής» και σίγησαν οι θρίαμβοι της… νίκης,  έμειναν λόγια τα περί προσλήψεων χιλιάδων απ’ αυτού, αλλά μένουν και απλήρωτοι όσοι εκτάκτως προσλήφθηκαν λόγω κορονοϊού, για το μηνιάτικο τους και για ένα 100ευρω που τους κοστολογούν για νυχτερινά και τις άδειές τους! Ξοδεύτηκαν βλέπεις τα χρήματα σε τηλεκάναλα και ιστοσελίδες που λιβανίζουν ολημερίς και ολονυχτίς το κυβερνητικό έργο!

Τώρα ο Covid19 επανέρχεται ως τουρίστας εκ του εξωτερικού, μέσα σε αεροσκάφη  καλοδεχούμενα με ασπίδες νερού! Ταξιδεύει στοιβαγμένος ανάμεσα στους ανθρώπους παστωμένους σαν σαρδέλες σε βαπόρια! Μια απέλπιδα προσπάθεια να τσοντάρει ο ντόπιος τουρισμός μειώνοντας όσο το δυνατόν τη χασούρα… Έρχεται από τα βόρεια σύνορα σαν επισκέπτης αλλά και σαν εποχιακός εργάτης… Παντρεύεται ο ιός σε γάμους και σε βαφτίσια και σε γιορτάσια συναθροίζεται! Στα πανηγύρια το σέρνει λεβέντικα σε δημοτικούς κλαρινάτους και με ζεϊμπέκικους της «Ευδοκίας» μερακλώνει! Χορεύει ξέφρενα σε Μυκονιάτικα πριβέ beach party και σε χλιδάτες βίλες στ’ εξωτικά νησιά «μας»! Γιορτάζει γκουρμέ γενέθλια στο «Αχίλλειο Μουσείο» και πέραν της 12ης  μεταμεσονύκτιας απαγόρευσης, με υπογραφές και με σφραγίδες του… πολιτισμού!!!    

 Στην αρχή όταν ξεκίνησε παγκόσμια η επέλαση του, ήταν χειμώνας και η «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού ήταν εν ύπνω και ήταν εύκολο το ξενόγλωσσο Λοκντάουν, που  οι γιαγιάδες στη γειτονιά το έλεγαν νταουντάουν! Επελθούσης όμως της ανοίξεως και της πολυπόθητης τουριστικής σαιζόν οι κυβερνώντες το ‘παιξαν  «αμπε-μπι-μπλόν» και τους έκατσε, στο «σώστε» την οικονομία πάση θυσία της αγέλης! Και αυτό για να μην αναγκαστούν να χαραμίσουν ευρωπαϊκά κονδύλια σε προλετάριους και μικρομεσαίους στη πράξη και όχι στο πίτσι- πίτσι του… αφηγήματος!

Παράλληλα έβγαλαν στην πιάτσα και πάλι το, ενοχικό για το λαό, «εθνικό φιλότιμο». Έτσι η όποια αύξηση κρουσμάτων να βαρύνει τους… α-φιλότιμους, με τους κυβερνώντες να πλένουν πολύ σχολαστικά τα χέρια τους για τις δικές τους δολιχοδρομήσεις και τις συχνές ανεξήγητες αποφάσεις… Στις 15 περιοχές της χώρας που κλείνουν φαγομάγαζα και κάθε είδους ναοί διασκέδασης στις 12 το βράδυ, προστέθηκε από χθες και η Αττική! Μετά από αυτό η εκρηκτική νεότητα μετατρέπει στη ψύχρα πλατείες, άλση και πεζόδρομους σε στέκια διασκέδασης και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει!

Όταν πρωτοσυναντηθήκαμε με τον Covid19, τις μάσκες λέγανε επικίνδυνες, μετά έγιναν σωτήριες  και ήτανε δυσεύρετες και εξ αυτού πανάκριβες… Κάποιοι επιμένουν πως αυτές οικονομικά καλύπτονται από τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την πανδημία! Δύσκολο να βγάλεις τη «μάσκα» από τους επιτήδειους της πιάτσας για να μάθεις την αλήθεια… Τώρα μάσκες παντού και σωστά, αλλά άντε να πείσεις τον πάσα ένα να την φοράει ανελλιπώς, όταν σας βλέπει πολιτειακή και πολιτική εξουσία, να στεκόσαστε προσοχή φορώντας μάσκα μπροστά σε παπάδες, που ορκίζουν υπουργούς στο προεδρικό μέγαρο, χωρίς αυτοί να φοράνε μάσκα!

Ξέμειναν λένε οι γιατροί από τεστ κορονοϊού, παρ’ όλο που στη χώρα μας θεωρούσαν τα μαζικά τεστ περιττά! Αυτό ως «αφήγημα» ωραία έφτανε στ’ αυτιά μας στη διάρκεια της καραντίνας. Τώρα όμως που «αποφυλακίστηκε» αγριεμένος ο ιός; Πιθανόν να θεωρούν σαν αναπόφευκτο πλέον δρόμο την "ανοσία αγέλης", ελπίζοντας παράλληλα να λειτουργήσει και η "ανοησία της αγέλης" με την «ευγενή» πάντα μέριμνα των μέσων μαζικής αποβλάκωσης!

Υ.Γ: Προχθές στη «θεομηνία» της Εύβοιας καλώς και δεν χρησιμοποιήθηκε ως επικίνδυνο  το 112, λέει η κυβέρνηση – οι ίδιοι ως αντιπολίτευση έλεγαν τότε ωρυόμενοι στου Μάτι τα αποκαΐδια πως η σωτηρία θα ήταν το 112 αλλά ήταν εγκληματικά απών! Όλα αυτά γιατί γνωρίζει η εξουσία  πως οι νεκροί δεν ακούν και οι ζωντανοί ξεχνούν εύκολα…

 

Σχόλια