Το πέταγμα του Κόνδορα!

Χαίρεται και αγαλλιάζει, όπως και εμείς, ο φίλτατος Νίκος Μητσιάλης για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Βολιβία και γράφει τα παρατιθέμενα…

 

 Το πέταγμα του Κόνδορα!

Το ‘χεις φοβερή ανάγκη ν’ «ανέβει η ψυχή» σου ψηλά στις Άνδεις για να δει τον Κόνδορα να  πετά ξανά περήφανος στη Βολιβιανή Κορδιλιέρα, μετά το αποτέλεσμα των Βολιβιανών εκλογών της περασμένης βδομάδας! Η ψυχή, μας ταξιδεύει εκεί που δεν μπορούμε να πάμε, χωρίς εισιτήριο και διαβατήριο... Νικητής από το πρώτο γύρο, με συντριπτικό αποτέλεσμα για τον αντίπαλό του, ο σοσιαλιστής Λουίς Άρσε του «Κινήματος για το Σοσιαλισμό»! Μια εκλογική μάχη κυρίως των αυτόχθονων Βολιβιανών λαών, που κερδήθηκε πάντα στ’ όνομα του «Έβο»!



Έχει ιδιαίτερη σημασία η αναγνώριση του αποτελέσματος των Βολιβιανών εκλογών από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών, ο οποίος είναι το μακρύ χέρι των ΗΠΑ στην ευρύτερη αυτή μαρτυρική περιοχή... Γιατί στις προηγούμενες εκλογές της Βολιβίας σύμφωνα με τους Los Angeles Times: «Ο Carlos Trujillo, πρεσβευτής των ΗΠΑ «σύμβουλος» στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών, είχε καθοδηγήσει την ομάδα παρατηρητών των εκλογών, ώστε να καταγγείλει πως στις εκλογές αυτές ο Έβο Μοράλες διέπραξε εκτεταμένη εκλογική νοθεία...»

Η καταγγελία αυτή μεταδόθηκε με εκτενέστατα ρεπορτάζ από «έγκριτα» αμερικανικά και ευρωπαϊκά ΜΜΕ σ’ όλο το πλανήτη, κατασκευάζοντας την αρνητική εικόνα του Έβο και του...καθεστώτος του. Μετά από όλα αυτά είναι γνωστό το μέγεθος των ταραχών και δολοφονιών που ακολούθησε από οπλισμένα αποσπάσματα παρακρατικών καθαρμάτων, με θύματα πάντα τους αυτόχθονες. Την επιβολή της «τάξης» ανέλαβε ο στρατός με μια «κοινοβουλευτική δικτατορία» των λευκών και των μιγάδων της άρχουσας Βολιβιανής τάξης. Τη θέση του προέδρου πραξικοπηματικά αναλαμβάνει η λευκή γερουσιαστής Τζανίνε Άνιες. Στις προχθεσινές εκλογές, η Άνιες προέτρεψε τους ψηφοφόρους να μην «επιτρέψουν την επιστροφή των άγριων στην εξουσία», χαρακτηρίζοντας ως άγριους τους αυτόχθονες αυτής της χώρας.

Η κυρία αυτή, που στα μέσα της προεκλογικής εκστρατείας αναγκάστηκε να παραιτηθεί βλέποντας πως οι «άγριοι» έχουν μνήμη, τελείωνε τους λόγους της με τη φράση «ο θεός ευλογεί τη Βολιβία»! Αναφερόμενη βέβαια στον θεό των πλούσιων λευκών και κατηγορώντας παράλληλα τον Έβο Μοράλες ως άθεο... Τον περασμένο Απρίλη η Άνιες χειροκροτούσε τις θεατράλε πτήσεις των ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας της Βολιβίας που ευλογούσαν τις πόλεις Κοτσαμπάμπα, Ταρίγια, Λα Παζ, Ελ Άλτο και Μοντέρο. Πτήσεις με επιβάτες, ιερείς και θεολόγους, ευαγγελικούς ποιμένες, που έφεραν αγιασμό και θρησκευτικά αγάλματα! Παράτες ενταγμένες στην τόνωση του προεκλογικού αγώνα της δεξιάς!

Τελικά σ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γήινης σφαίρας η δεξιά και η ακροδεξιά των πραξικοπημάτων, βαδίζουν χέρι, χέρι με ιερατεία! Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις όπως εκείνη τότε των λατινοαμερικανών ιερέων της «Θεολογίας της Απελευθέρωσης» ! Μορφές όπως των Καµάρα, Γκουτιέρες,  Φραγκόζο, Ροµέρο, και πολλών άλλων που το μήνυμα τους: “Ο Χριστιανός δεν πρέπει να βασανίζεται από τη φτώχεια, την καταπίεση, την εξαθλίωση σε τούτη τη ζωή για να κερδίσει τον παράδεισο στην άλλη...” είχε τεράστια απήχηση σε θρησκευόμενους και μη!

Το μήνυμα τάραξε το Βατικανό, που αποφάνθηκε: «Έννοιες άκριτα δανεισμένες από τη μαρξιστική ιδεολογία η οποία διαφθείρει ό,τι ήταν αυθεντικό και οδηγούν σε μια καταστροφική σύγχυση μεταξύ των «φτωχών» της Αγίας Γραφής και του «προλεταριάτου» του Μαρξ...» Λες και οι τότε φτωχοί της Βίβλου διέφεραν σ’ εκμετάλλευση από τους σύγχρονους προλετάριους του Μαρξ! Στη συνέχεια η «Θεολογία της Απελευθέρωσης» τέθηκε υπό απαγόρευση με οδηγίες Βοϊτίλα και της περιβόητης “Opus Dei”. Τη συνέχεια ανέλαβαν παραστρατιωτικές οργανώσεις με δολοφονίες επιφανών ιερωμένων της «Εκκλησίας των Φτωχών», όπως εκείνη του Όσκαρ Ρομέρο από ένοπλους καθεστωτικούς φασίστες του Ελ Σαλβαδόρ...

Τώρα δεν μένει παρά η επιστροφή του Έβο Μοράλες στη πρωτεύουσα της Βολιβίας Λα Παζ, την ψηλότερη πρωτεύουσα του κόσμου χτισμένη στα 3.640 μέτρα, εκεί που πετούν οι περήφανοι Κόνδορες, σύμβολο της ελευθερίας στη σημαία της Βολιβίας!

 

 

Σχόλια