… “Κεντροαριστερή” ατάκα!!!

😋Την εξεστόμισε ο υπουργός Προ Πο, γνωστός για τις …κεντροαριστερές καταβολές του… Καθώς πήγε να ελέγξει το έργο του φράχτη στον Εβρο. Με ένα φράχτη “ελπίζει” ο κ. υπουργός να “αντιμετωπίσει” τις στρατιές της δυστυχίας και του πόνου, που φέρνουν ασταμάτητα και από παντού στην Ευρώπη οι πολιτικές των ομογάλακτων Ευρωπαίων φιλελεύθερων -γνησίων και κεντροαριστερής ιμιτασιόν- που έχουν μετατρέψει ωμά και ξεδιάντροπα της Εγγύς και Μέση Ανατολή και την Αφρική σε τόπους μαρτυρίου…



Ο Υπουργός, όμως καμαρώνει για τον φράχτη, που χτίζει και διαθέτοντας λογοτεχνικό τάλαντο μας πέταξε και την …παρομοίωσή του. Την διαβάσαμε στο διαδίκτυο και σας την μεταφέρουμε: «Το 2020 δοκιμαστήκαμε εδώ στα σύνορα, δοκιμαστήκαμε στις ΜΕΘ και αντέξαμε. Το 2021 είναι ο χρόνος της ασφάλειας. Το εμβόλιο και ο φράχτης»

Και τώρα …λίγη λογοτεχνική ανάλυση του κειμένου για να απαντήσετε σωστά σε σχετική ερώτηση αν σας τεθεί… Ιδού η λύση επιλεγμένη από τα καλύτερα λυσάρια!

Το εμβόλιο παρομοιάζεται με τον φράχτη… Τι καταπολεμά το εμβόλιο; Μα φυσικά τον κορονοϊό!!! Τι ελπίζει να αντιμετωπίσει ο φράχτης; Μα φυσικά τις στρατιές των πονεμένων και κατατρεγμένων… Η παρομοίωση λοιπόν  δεν αφορά μόνον τα εργαλεία (φράχτης και εμβόλιο) αλλά προεκτείνεται και στα αντιμετωπιζόμενα με την βοήθειά τους, δηλαδή: Μετανάστες και κορονοϊός.

Αυτή είναι η σωστή και πλήρης απάντηση, που πρέπει να δώσετε ερμηνεύοντας την “κεντροαριστερή” ατάκα του κ. υπουργού…

Διαβάστε την καλά για να πάρετε πολύ καλό βαθμό… Είναι στα SOS θέματα, που μας βάζει η κυβέρνηση για τον έλεγχο της εθνικής μας συνείδησης, της δημοκρατικής μας ευαισθησίας. Γενικά, για την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητάς μας…

Αντε γειά !!!

 

  

Σχόλια