Τα «γαλλικά» του αντικαγκελάριου...

Με τα επίκαιρα των ημερών ασχολείται στο άρθρο του ο φίλτατος Νίκος Μητσιάλης. Εμβόλια, εταιρείες παραγωγής, Ευρωπαϊκή Ενωση συνθέτουν το σκηνικό του διηνεκούς της σωτηρίας μας… Παραθέτουμε

 

Τα «γαλλικά» του αντικαγκελάριου...

 

«Εκεί που μας χρώσταγαν μας πήραν και το βόδι...». Σοφή λαϊκή παροιμία που πάει γάντι, με τη συμπεριφορά των φαρμακευτικών εταιρειών που παρασκευάζουν εμβόλια κατά του Covid-19! Εταιρείες που χρηματοδοτήθηκαν χοντρά από κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση - δηλαδή από όλους εμάς - και επί πλέον χρησιμοποίησαν και το ερευνητικό έργο πανεπιστημίων!


 

Παρ’ όλα αυτά, αποδεικνύεται ακόμα μια φορά, πως και για τη ζωή ή το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων - τώρα και... πολιτισμένων - από την απειλή θανατηφόρων ιών, αποφασίζουν οι «νόμοι της αγοράς». Οι εταιρείες ως «ιδιωτική» τους υπόθεση διαμορφώνουν τον ρυθμό παραγωγής και κατεύθυνσης στη διάθεση του αντιικού «προϊόντος», με γνώμονα κυρίως τη μεγιστοποίηση του κέρδους...

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω, έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Oxfam γνωστοποίησε από αρκετό καιρό πριν, ότι μια ομάδα πλούσιων χωρών, η οποία αντιπροσωπεύει μόλις το 13% του παγκόσμιου πληθυσμού, έχει προαγοράσει τις μισές από τις δόσεις μελλοντικών εμβολίων κατά της COVID-19.

Η Oxfam, που επικρίνει σταθερά τη μονοπωλιακή ισχύ της φαρμακοβιομηχανίας, ζητάει να επενδυθεί το δημόσιο χρήμα σε φάρμακα και εμβόλια άνευ δικαιωμάτων, διαθέσιμα σε όλες τις χώρες σε τιμή κόστους. Και ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας απηύθυνε έκκληση για παγκόσμια αλληλεγγύη για τη παραγωγή και τη διανομή κάθε εμβολίου...

Κενά περιεχομένου ευχολόγια αυτές οι εκκλήσεις τόσο της ΜΚΟ όσο και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όταν απευθύνονται σε μονοπωλιακούς κολοσσούς! Μια τεράστια οικονομική ισχύς που υπολογίζεται στην αγορά του φαρμάκου να ξεπερνάει το αστρονομικό ποσό του ενάμιση τρισεκατομμυρίου δολαρίων!

Ιδιοκτήτες της υγείας των κατοίκων του πλανήτη οι μεγαλοεταιρίες, όπως αποκαλύπτει και το δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” 26/5/20: «Οι μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου αρνήθηκαν πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν από τρία χρόνια, για γρήγορη παραγωγή μαζικών εμβολίων για παθογόνους ιούς όπως ο κορωνοϊός ώστε να έχουν αναπτυχθεί πριν από το ξέσπασμα πανδημίας...»

Ίσως να θεωρούσαν ασύμφορη την εκ των προτέρων προετοιμασία της μάχης εναντίον παθογόνου ιού... Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται! Και άντε μετά εσύ να «ακουμπήσεις» την όποια ελπίδα σου για γρήγορο εμβολιασμό... Σ’ αυτόν που θα σου έδινε ξανά, όπως σου έλεγαν οι από τηλεοράσεως «ειδήμονες», το δικαίωμα να απολαύσεις τις μικρές, μα πολύ σημαντικές στην έλλειψή τους, καθημερινές σου συνήθειες!

Επηρεασμένοι από την υπεραισιοδοξία των κυβερνητικών εξαγγελιών, νιώθαμε κιόλας εμβολιασμένοι και μάλιστα δις, ν’ απολαμβάνουμε το καφεδάκι μας, από κοινού με τον εμβολιασμένο περίγυρο! Να περπατάς κάποια στιγμή αμασκάρευτος, χωρίς άδεια πρόσκαιρης εξόδου και δίχως την υποχρεωτική επιστροφή στον «στρατώνα» πριν το βραδινό προσκλητήριο...

Τελικά από «αφέλεια» των παπιγιονάτων κομισάριων, και τα όσα καταμαρτυρούν στην επικεφαλή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, περί μικρών και... αργοπορημένων παραγγελιών, ξέμειναν από επάρκεια εμβολίων. Γεγονός που εξόργισε το γερμανό αντικαγκελάριο Όλαφ Σολτς, και σ’ άπταιστα «γαλλικά» του δρόμου, δήλωσε πως: «δεν μπορεί να αφήσει αυτά τα σκ...ά να επαναληφθούν!»

Μα το πλέον ανησυχητικό είναι οι αντιδράσεις που προκαλούν οι αναφορές σχετικά με την έλλειψη ουσιαστικών επιστημονικών στοιχείων για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Astrazeneca κατά του Covid-19 σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.

Ήδη Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Σουηδία, Πολωνία κ.α. αναστέλλουν την χορήγησή αυτού του εμβολίου σε ηλικιακές ομάδες, είτε άνω των 65 ακόμα και των 55 ετών, δημιουργώντας ανατροπές στην πορεία των εμβολιασμών. Προχθές προστέθηκε και η χώρα μας...

Σ’ όλο αυτό το γενικό αλαλούμ, κάτω από τους ήχους του «ακορντεόν» της πιάτσας, εμφανίστηκαν στο νησί μας και οι κατ’ επιλογή εμβολιασμένοι! Περίσσεψαν εμβόλια, επειδή... λησμόνησαν να προσέλθουν δικαιούχοι υπερήλικες. Για την όποια εξουσία, το κατ’ επιλογή και κατ’ εξαίρεση, είναι έθιμο παλαιόθεν, συνήθως για διορισμούς, τώρα εφαρμόζεται και σ’ εμβόλια!

 

Σχόλια