Μπριτζόλα 3D και καλή όρεξη!

Τσικνοπέμπτη σήμερα και βρήκαμε επίκαιρο το κείμενο του φίλτατου Νίκου Μητσιάλη, που μας περιγράφει την “επανάσταση” στις διατροφικές συνθήκες του μέλλοντος, όχι και τόσο μακρινές αλλά εξαιρετικά εφιαλτικές… Παραθέτουμε.

 

Μπριτζόλα 3D και καλή όρεξη!

Τέρμα κάρβουνα, καπνοί και τσίκνα και εξ αυτών όλων η εκπεμπόμενη ατμοσφαιρική ρύπανση και εκείνη η αφόρητη μυρωδιά της καμένης σάρκας... Για τα σουβλατζίδικα ο λόγος, τις ψησταριές και τα πάσης μορφής γυράδικα με τις οσμές της απαίσιας τηγανίλας.



Τώρα η ισραηλινή εταιρία “Redefine Meat” ανοίγει διάπλατα τους ορίζοντες για πρόθυμους επιχειρηματίες στο άνοιγμα αλυσίδων φαγομάγαζων, απαλλαγμένων από τα παραπάνω «ελαττώματα» των παραδοσιακών ψησταριών, με πλήθος υπέροχες σπεσιαλιτέ και ποικίλες άλλες λιχουδιές!

Οι υπεύθυνοι αυτής της εταιρείας βεβαιώνουν πως οι 3D vegan μπριζόλες τους, έχουν γεύση, αίσθηση και όψη κρέατος, χωρίς να περιέχουν ίχνος κρέατος, χάρη στην τεχνολογία 3D εκτύπωσης “Lifoteam” ! Παρασκευή φαγητών για εκλεκτούς vegans, που απεχθάνονται το κρέας, όπως raw vegans, οι οποίοι ως οι πλέον δύσκολοι πελάτες όχι μόνο δεν καταναλώνουν τροφές με κρέας, αλλά και εκείνες που έχουν ψηθεί πάνω από τους 46 βαθμούς!

Καταπληκτικό! Θα περνάς σε λίγο απ’ έξω απ’ το καπνίζον «χοιρο-ποίητο σουβλακοποιείο» και θα το απαξιώνεις με μια φευγαλέα ματιά προσπερνώντας το βιαστικά και οδηγούμενος πλέον στο εκτυπωτήριο “3D Lifotean”, προκειμένου να παραγγείλεις μια «μπριζόλα» σε οποιοδήποτε μήκος και πλάτος γουστάρεις, ακόμα και με το μονόγραμμα σου επάνω! Ακόμα «μπιφτέκια» σε στυλ burger, με τηγανιτές «πατάτες» σε σχήμα γλαδιόλας και όλα βγαλμένα από τα «μελάνια» του 3D εκτυπωτή!

Εκτός από τους ισραηλινούς, ακόμη και το Tεχνολογικό Iνστιτούτο Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), έχει εμπλακεί στην υπόθεση των «εκτυπωτών κουζίνας»! Εκτυπωτές που διαθέτουν πλέον τα δικά τους «μελάνια», σε ειδικές θήκες με περίεργα άγνωστα γλιστερά υλικά. Μηχανές που εξωτερικά θυμίζουν αυτές του εσπρέσο και που σε πολύ λίγο θα στέκονται στις βιτρίνες των καταστημάτων πλάι σε αυτές...

 Μάλιστα τα πράγματα έχουν προχωρήσει τόσο ώστε έχει αρχίσει και η σχετική διαφημιστική καμπάνια για την είσοδο της 3D εκτυπωμένης τροφής στη ζωή μας. Μια καμπάνια που στηρίζεται μεταξύ άλλων και στη προσπάθεια «σωτηρίας του πλανήτη» αφού οι «προωθητές» της επιχείρησης «εκτύπωσης κρέατος χωρίς κρέας», υπογραμμίζουν το καταστροφικό της εκτροφής μοσχαριών.

Η οργάνωση Redefine Meat («Επαναπροσδιορίστε το Κρέας») θεμελιώνει την θεωρία της τονίζοντας πως ένα 1δις αγελάδες χρειάζονται για να καλύψουν την προσεχή παγκόσμια ζήτηση. Αυτές οι αγελάδες καταναλώνουν περισσότερο πόσιμο νερό από όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη και τρώνε τροφές που θα μπορούσαν να ταΐσουν δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Όψιμα τους έπιασε ο πόνος για τους ατάιστους του πλανήτη, όταν οι ταϊσμένοι πετούν στα σκουπίδια 1,3 δισ. τόνους καταναλώσιμων τροφίμων κάθε χρόνο! Το 1/3 δηλαδή της παγκόσμιας παραγωγής, που θα μπορούσε να χορτάσει όλους της Γης τους πεινασμένους!

Δακρύζουν για τους διψασμένους του κόσμου τούτου, ενώ τα διάφορα Τεχνολογικά Ερευνητικά Κέντρα και Ινστιτούτα όπως το ΜΙΤ λόγου χάρη, θα μπορούσαν με τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτουν σήμερα, να σχεδιάσουν την υδροδότηση άνυδρων περιοχών του πλανήτη. Με διάφορες μεθόδους αφαλάτωσης και όχι μόνο, σε συνδυασμό με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μεταβάλλοντας ερήμους σ’ εύφορους αγρούς...

Αλλά από το τάισμα των πεινασμένων και το πότισμα των διψασμένων δεν τα κονομάς στα σίγουρα, με πολύ και ζεστό, γρήγορο χρήμα και το κυριότερο με «λογικές» επενδύσεις! Αυτό γίνεται δημιουργώντας αλυσίδες 3D φαγομάγαζων, σε παγκόσμια κλίμακα, συνδεδεμένων με το εφεύρημα σου!

Είναι προσχηματικό λοιπόν το ενδιαφέρον τους για τους άσιτους και τους διψασμένους, άσε που υπάρχει και ο κίνδυνος, αν ταϊστούν και ξεδιψάσουν, να σηκώσουν ανάστημα για να διεκδικήσουν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους...

Δώστε λοιπόν 3D μπριτζόλες και μπιφτέκια στον κοσμάκη, με τα παράξενα παχύρευστα αγνώστου περιεχομένου, γλιστερά μελάνια σας... «Τροφή» που έρχεται και δένει περίφημα με την εικονική πραγματικότητα μιας ζωής απόλυτα σχεδιασμένης, προς όφελος των δισεκατομμυριούχων αφεντικών του πλανήτη...

 

Σχόλια