Είναι τόσο απλό…

👉Το ζήτημα των έτοιμων αντισωμάτων κατά του κορονοϊού, που έχουν παρασκευάσει φαρμακευτικές εταιρείες και ήδη χορηγούνται σε Ευρωπαϊκές χώρες έχει αρχίσει να συζητιέται και στη χώρα μας… Φυσικά ούτε από τους κυβερνώντες ούτε και από τους εντεταλμένους ειδικούς, που όταν ρωτηθούν σφυρίζουν …αδιάφορα.



Ας πούμε, λοιπόν δύο απλές κουβέντες για την χρησιμότητα των αντισωμάτων, που πρέπει να χορηγούνται σε πολύ αρχικές φάσεις της νόσου, ώστε να εξοντώνουν τον ιό πριν αυτός εγκατασταθεί μαζικά μέσα στα κύτταρα του οργανισμού, που τον “φιλοξενεί”. Όταν ο ιός γίνει ενδοκυττάριος, η χρησιμότητα των αντισωμάτων παύει ή περιορίζεται πάρα πολύ, γιατί πλέον αφορά όσο τμήμα του φορτίου του ιού δεν πρόλαβε ακόμη να μπει  μέσα στα κύτταρα.

Αρα, η χορήγηση των αντισωμάτων αποβλέπει στην ματαίωση της νόσου ή ακόμη στην υποβάθμιση της βαρύτητάς της… Είναι αυτονόητο συνεπαγόμενο, πως τα οφέλη σε κόστος ανθρώπινης ζωής θα είναι σημαντικότατα… Ταυτόχρονα τα συστήματα υγείας ανά τον πλανήτη θα δεχτούν μία τεράστια ανακούφιση σε απατήσεις κλινών COVID και κλινών ΜΕΘ COVID. Κάτι, που πρακτικά σημαίνει περίπου επιστροφή στην προτεραία τους κατάταση, που ασφαλώς δεν ήταν και ιδανική, κατά τα τελευταία χρόνια του άκρατου φιλελευθερισμού.

Η αποτελεσματικότητα, λοιπόν, της χορήγησης αντισωμάτων, σε ατομικό αλλά κυρίως σε συλλογικό επίπεδο εξαρτιέται από την μαζικότητα της έγκαιρης χορήγησής τους… Και εδώ αρχίζουν τα “δύσκολα”…

Τα αντισώματα είναι ακριβά… Γιατί έτσι ορίζει η αγία αγορά, που διέπεται από τους κανόνες της προσφοράς-ζήτησης και -στην περίπτωσή μας- από την χρηστική αξία του προϊόντος… Ετσι, η συμβολή των αντισωμάτων στην αντιμετώπιση της πανδημίας, που υπό συνθήκες κοινωνικά ελεγχόμενης και ρυθμιζόμενης παραγωγής θα συνδυάζονταν με “αδιαφορία” για το κόστος παραγωγής μπρος στο τεράστιο όφελος του, υπό συνθήκες καπιταλιστικής παραγωγής έχει νόημα μόνον για τα υπερκέρδη των παραγουσών εταιρειών… Που όχι μόνον θα μοσχοπουλήσουν το προϊόν  αλλά χάρις στην παγκόσμια και αδυσώπητη καπιταλιστική αρχή της πατέντας θα απαγορεύουν σε όποιες χώρες έχουν την δυνατότητα, π.χ. Ινδία, Νότια Αφρική κ.λ.π., να το παράξουν …

Η κυριαρχία της χημικής βιομηχανίας στην διαμόρφωση της παγκόσμια πολιτικής είναι από μακρού δεδομένη… Τεράστια και αποφασιστική υπήρξε η συμβολή του καρτέλ Hoechst, Bayer, Basf, μαζί με τις σχετικές πατέντες του στην γέννεση του β’ παγκόσμιου πολέμου, που βασικό της στόχο είχε την δημιουργία μίας Γερμανικής Ευρώπης. (Οποιαδήποτε ομοιότητα με το σήμερα, υπό όρους “ειρηνικής” κατάκτησης καθόλου τυχαία).

Ας έλθουμε στα καθ’ ημάς… Η πολυχρονεμένη μας κυβέρνηση έχει αποδείξει από την πρώτη μέρα της εξουσίας της και ακόμη φανερότερα από την πρώτη μέρα της πανδημίας, ότι δεν σκοπεύει σε καμία αναβάθμιση του συστήματος υγείας, που ούτω ή άλλως το απειλούσε και προεκλογικά με απολύσεις τα τεμπελχανάδων υγειονιμικών!!! Γι’ αυτό κανένα μέτρο δεν πάρθηκε για αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, για αύξηση των νοσοκομειακών κλινών, των κλινών ΜΕΘ, του Υγειονομικού προσωπικού, των υποδομών κ.λ.π. Αν όλα αυτά τα συνδυάσουμε με την απουσία οργανωμένου συστήματος testing, που η παγκόσμια εμπειρία απέδειξε την μοναδική του επιτυχία, με την παντελή ανυπαρξία μέτρων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα σχολεία, τους εργασιακούς χώρους συγκροτούμε ένα εκτεταμένο κατάλογο τεκμηρίων, ότι η πολυχρονεμένη μας κυβέρνηση έχει υπεράνω όλων, την πίστη και την αφοσίωσή στα ιδανικά του φιλελευθερισμού… Σε βαθμό, που αν υπήρχε κάποιο σχετικό βραβείο, τύπου Νόμπελ θα μπορούσε να το διεκδικήσει με αξιώσεις παρά το γεγονός, πώς ο πλανήτης είναι γεμάτος με κυβερνήσεις - σταυροφόρους της αγίας αγοράς…

Επί του προκειμένου: το υψηλό κόστος των σκευασμάτων αντισωμάτων, που -για όνομα του Θεού (ή του Μαμωνά) δεν το αμφισβητούμε, καθόλου δεν γουστάρουμε να το αναλάβουμε και να πατήσουμε τους όρκους αιώνιας πίστης που δώσαμε στα φιλελεύθερα ιδεώδη και που στην πράξη σημαίνει: όσο γίνεται λιγότερα χρήματα για κοινωνικού χαρακτήρα δαπάνες

Μέχρι τώρα αυτήν την φανατική τήρηση του “όρκου” την έχουμε αποδείξει με χίλους τρόπους, όπως:

-Τις ουσιαστικά ελάχιστες και ανεπαρκέστατες προσλήψεις υγειονομικών, “λύνοντας” το πρόβλημα με την φυσική τους εξόντωση …ονομάζοντάς τους ήρωες.

-Την διατήρηση του στόλου οχημάτων μέσων μαζικής μεταφοράς στα ίδια και χειρότερα απαράδεκτα επίπεδα, που ήταν και πριν, σε μία περίοδο, που θάπρεπε να πολλαπλασιαστούν για να δημιουργούν στοιχειώδεις συνθήκες προστασίας από την διασπορά του ιού.

-Την αύξηση των μαθητών ανά τάξη την εποχή, που ο αριθμός τους ανά αίθουσα θα έπρεπε σχεδόν να υποδιπλασιασθεί…

-Την καθήλωση του αριθμού των εκπαιδευτικών.

-Την περιφρούρηση του αγίου “ιδιωτικού” τομέα της υγείας, από την “ενοχλητική” συμμετοχή του στην αντιμετώπιση της πανδημίας… Η επιλεκτική χρήση ελάχιστων ιδιωτικών κλινών σήμερα, που έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, μόνον θυμηδία μπορεί να προκαλέσει…

Χάρις σε αυτά και άλλα παρόμοια “μέτρα” …πετύχαμε:

-Το συγκλονιστικό ποσοστό θανάτων από COVID εκτός ΜΕΘ !!!

-Τον τίτλο της υψηλότερης θνητότητας από COVID στην διάρκεια του δεύτερου κύματος.

-Την συνεχή μεταφορά ασθενών από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο, χωρίς κανένα ουσιαστικό, έστω και βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό αφού οι σχετικές αποφάσεις και επιλογές παίρνονταν και ανακαλούνταν εν ριπή οφθαλμού.

Είναι αλήθεια, πως και άλλοι ομογάλακτοι ηγέτες (Μ.Βρετανία, Γερμανία, Σουηδία κ.λ.π.) έχουν κατακτήσει περγαμηνές φιλελεύθερης προσήλωσης αλλά νομίζουμε, ότι το έργο της πολυχρονεμένης μας όπως εξελίχθηκε και όπως συνεχίζεται δεν πρέπει να …υποτιμηθεί.

Εμείς καταγράψαμε πολύ επιγραμματικά έναν κατάλογο επιχειρημάτων, που αποδεικνύουν την υψηλή νεοφιλελεύθερη ανταγωνιστικότητα της δικής μας κυβέρνησης…

Είναι αλήθεια, ότι ο “αγώνας” αυτός δεν θα ήταν τόσο εύκολος χωρίς την τεράστια, ανυπολόγιστη συνεισφορά των ΜΜΕ, που φροντίζουν με χίλιους τρόπους την …ευδαίμονα ύπνωση των υπηκόων. Αξιος ο μισθός τους!!!

 

Σχόλια