Δεν παίζονται… Είναι άκρως επικίνδυνοι…

Εχουμε γίνει αρκετά μονότονοι στην ΦΑΙΑΚΙΑ ισχυριζόμενοι, πως απολαμβάνουμε τα έργα μίας κυβέρνησης, που διεκδικεί την πρώτη παγκόσμια θέση προσήλωσης στον νεοφιλελευθερισμό

Και αυτό δεν αποτελεί σχήμα λόγου… Δέστε, πως από την πρώτη μέρα της πανδημίας έχουν στήσει ολόκληρο μηχανισμό με επιτελεία και υποεπιτελεία, τα οποία έχουν πρώτη και μέγιστη αποστολή την συστηματική αποφυγή διάθεσης χρημάτων για κοινωνικά απολύτως αναγκαία μέτρα και υποδομές. Ταυτόχρονα αξιοποιώντας την πρωτοφανή παντοκρατορία στα ΜΜΕ, παρουσιάζουν μία εντελώς ψευδή πραγματικότητα, που διαψεύδεται -δυστυχώς μόνον σε ατομικό επίπεδο- μόλις ο πολίτης περιπέσει στην ανάγκη δημόσιων υπηρεσιών… Ετσι κλείσαμε χρόνο, όπου:

-ΚΑΝΕΝΑ οργανωμένο σύστημα testing δεν λειτούργησε και δεν λειτουργεί, την ώρα, που αυτό έχει αποδειχτεί παγκόσμια ως ο κύριος μηχανισμός περιορισμού της πανδημίας. Σπασμωδικές, τυχαίες, ασυντόνιστες και ακανόνιστες ενέργειες φυσικά δεν υποκαθιστούν την αυστηρά οργανωμένη αναγκαία δράση. Χρησιμεύουν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια…

-ΚΑΜΙΑ ουσιαστική παρέμβαση δεν έγινε για την προετοιμασία των Νοσοκομείων  σε κλινικές COVID, σε κλίνες ΜΕΘ COVID. Το σχετικό δούλεμα πάει σύννεφο!!! Κανονικά θα έπρεπε να διεκδικούμε να …σταματήσει η ίδρυση νέων κλινικών  και οι προσλήψεις νέου προσωπικού!!!

-  Οι συστάσεις των ειδικών προσαρμόζονταν στις κυβερνητικές επιλογές (μάσκες, σχολεία, μεταδοτικότητα των παιδιών, ένοχη σιγή για κατάσταση σε σχολικές αίθουσες, μαζικά μέσα μεταφοράς κ.λ.π.). Οσοι ειδικοί εφιστούσαν την προσοχή και επεσήμαιναν τους κινδύνους ήταν και είναι “διακριτικά” εκτός …νυμφώνος…

-Η επίσημα διακηρυγμένη πολιτική με βάση και την απουσία σαφούς γνώσης της τρέχουσας κατάστασης ήταν το: βλέπουμε και κάνουμε, που παρουσιάζεται σαν εύστοχη πολιτική ευλυγισία ενώ στην πραγματικότητα είναι επικίνδυνη καθυστέρηση τουλάχιστον 15 ημερών.

-Απίστευτα προκλητική η απόλυτη άρνηση έστω και στοιχειώδους μεταβολής της κατάστασης στα μέσα μαζικής μεταφοράς τουλάχιστον Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπου το ανεπανάληπτο στίβαγμα επιβατών σε καθημερινή βάση αποτελούσε και αποτελεί …ιδανικό εργαστήριο αναπαραγωγής του κορονοϊού.

Ολη αυτή η αποθέωση κοινωνικής αναλγησίας και ιδεολογικής “συνέπειας” στον ανθρωποκτόνο νεοφιλελευθερισμό μας έχει φέρει στην αθλιότητα των νοσοκομείων στην διάρκεια του 3ου κύματος… Απογραμμάτιστα, χωρίς σχέδιο, με προφανή λάθη στήνονται και ξεστήνονται κλίνες COVID και ΜΕΘ COVID με το υγειονομικό προσωπικό εξοντωμένο από καιρό εξαιτίας της κυβερνητικής εμμονής στον περιορισμό των διορισμών στο ελάχιστο του ελαχίστου… Σταθερά προσηλωμένη στις ιδεοληπτικές της αγκυλώσεις προχωράει σε ανεπαρκέστατα μέτρα, που εφαρμόζονται ελάχιστα πριν την επισημοποίηση του burn out… Η σπασμωδική “μεθοδολογία” επιτείνει τις συνέπειες των ελλείψεων… Π.χ. γενικές ΜΕΘ μετατρέπονται σε ελάχιστες ώρες σε ΜΕΘ COVID. Οι ήδη νοσηλευόμενοι ξαποστέλνονται όπου βρίσκεται κενό και οι υγειονομικοί …αυτοεκπαιδεύονται καθώς χωρίς στοιχειώδη προετοιμασία βαφτίζονται σε … προσωπικό ειδικό για πανδημία και μάλιστα COVID.

Η παραίτηση του Δ/ντή της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγία Ολγα αρκούντως πληροφοριακή. Παραθέτουμε ασχολίαστο το κείμενο:

 

Αγαπητοί κύριοι

Σήμερα το πρωί (Πέμπτη 4/3/2021) μάθαμε ότι στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου β, 1 μέρα μόλις μετά την αυστηροποίηση των μέτρων λόγω κορύφωσης της κρίσης, στην πρωινή εφημερία θα είμασταν σε όλη την Αθήνα το μόνο νοσοκομείο για περιστατικά παθολογικά και Covid!!!!!!

Αυτό δεν αποτελεί ακριβώς επίτευγμα σχεδιασμού αλλά πλήρη αποτυχία και άγνοια των πραγματικών συνθηκών.

Ώρα 21.00 βραδινή: Έχουν γίνει ήδη >25 εισαγωγές, περιμένουν ακόμα για εξέταση ασθενείς έξω από τα ιατρεία, οι γιατροί μου στα όρια παραφροσύνης, ο 6ος όροφος γεμάτος θετικά περιστατικά (και εκτός της κλινικής covid) σε συνθήκες συνύπαρξης με κοινά περιστατικά, το νοσοκομείο γεμάτο παθολογικά περιστατικά, >70 ασθενείς συνολικά και βεβαίως η ομάδα συντονισμού αυτής της περίφημης κατάστασης ζήτησε εξιτήρια!!! μέχρι τις 11 το πρωί (ακόμα περιμένουμε ουσιαστική βοήθεια από άλλους γιατρούς και ενίσχυση). Και μέσα σε όλα αυτά και τηλέφωνα από γραφεία βουλευτών για παράπονα συγγενών ότι δεν είδαμε τους ασθενείς τους: Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα κύριοι βουλευτές!

Μαζί με τη θλίψη μου (και την ντροπή που αισθάνομαι) παρακαλώ όπως δεχθείτε την άμεση παραίτησή του από την θέση του διευθυντή του παθολογικού τομέα (ούτως ή άλλως διακοσμητικό ρόλο και μόνο διαδραματίζω). Διατηρώ την θέση του διευθυντή στην Α’ Παθολογική μόνο και μόνο για να μπορέσει να διατηρηθεί η λειτουργία της σε αυτή την κρίσιμη φάση.

Ο Διευθυντής της Κλινικής

Ι. Ιωαννίδης, παθολόγος με εξειδίκευση στον ΣΔ»

 

Καθόλου, βεβαίως, πειστικό δεν είναι το επιχείρημα, πως και σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης εφαρμόζεται παραπλήσια πολιτική… Πρώτον, γιατί υπάρχουν αισθητές διαφορές σε πολλές περιπτώσεις και δεύτερον γιατί ουδέποτε αμφισβητήσαμε, ότι οι δικοί μας είναι …ομογάλακτοι αδελφοί των κυβερνητών της καπιταλιστικής Δύσης…

Πού θα φτάσουμε;;; Θα δείξει… Εχουμε περιθώρια!!! Μας τα προσφέρουν η εμμονή των κυβερνώντων και η ελαφρότητα ης ανοχής μας…   

   

Σχόλια