Γυρνάμε δεκάδες χρόνια πίσω…


Κρατάμε αυτό το απόσπασμα από την τοποθέτηση του κ. Σπήλιου Κρικέτου, γ.γ. αστυνομικών Δυτικής Αττικής, σχετικά με τα συμβάντα στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Λέει μεταξύ άλλων: “… Για να τελειώνουμε, ο αστυνομικός υπερασπίζεται, στέκεται δίπλα στον πολίτη, δεν τον ξυλοκοπά. Αν θέλουν να συλλάβουν κάποιον, τον συλλαμβάνουν και τελειώνει εκεί …. Οσοι δεν αντιλαμβάνονται το ρόλο τους, δεν έχουν θέση στο σώμα, δεν έχουν θέση στην Αστυνομία. Μας ντροπιάζουν στην κοινωνία, έχουμε παιδιά, οικογένειες, φίλους… Φτάνει. Αυτές οι εικόνες ντροπιάζουν τον αστυνομικό. Γυρνάμε δεκαετίες πίσω”.

Η τελευταία πρόταση συνοψίζει το καταστάλαγμα του πολιτικού γίγνεσθαι μέσα στην τελευταία διετία… Με προκάλυμμα την …αποκατάσταση της τάξης, την ευρυθμία της αγοράς, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την αντιμετώπιση της πανδημίας επιχειρείται μία ταχύρρυθμη αποκαθήλωση όλων των δημοκρατικών δικαιωμάτων, που καταχτήθηκαν με αγώνες και αίμα στην διαδρομή πολλών δεκαετιών και επανερχόμαστε στο μετεμφυλιακό κλίμα του φόβου και της τρομοκρατίας… Επιδιώκεται συνειδητά ο διχασμός της κοινωνίας, που αποτελεί από πολύ παλιά προνομιακό πεδίο δράσης των συντηρητικών δυνάμεων. Το μέτωπο ακροδεξιάς, νεοφιλελεύθερων και “μεταρρυθμιστών” επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την συγκυρία της μειωμένης λαϊκής εναντίωσης για να …ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Και θα τα καταφέρει αν δεν συναντήσει συλλογική, μαζική και ενωτική εναντίωση…

 

  

Σχόλια