Η αγωνία των Γάλλων… υπερπατριωτών!

Η Γαλλία είναι πρωταθλήτρια σε διοργάνωση πραξικοπημάτων στην Αφρικανική Ηπειρο… Επί όλων των τύπων κυβερνήσεων, δεξιών και (ο Θεός να το κάνει…) σοσιαλιστικών…

Δυσκολεύονται λοιπόν οι Γάλλοι αξιωματικοί να προσαρμοστούν στα μακρόχρονα αποτελέσματα της αποικιακής τους πολιτικής και επιθυμούν να έχουν …και την πίττα άγγιχτη και τον σκύλο χορτάτο… Φαίνεται, μάλιστα, πώς αναγνωρίζουν μόνον στους εαυτούς τους την ικανότητα να υλοποιήσουν αυτή την …πατριωτική πολιτική… Με …δημοκρατικές διαδικασίες…

Γι’ αυτό το συγκλονιστικό και συστηματικά παρασιωπούμενο νέο των ημερών γράφει ο φίλτατος Νίκος Μητσιάλης. Παραθέτουμε… 

 

Η αγωνία των Γάλλων… υπερπατριωτών!

Ζούμε μέσα στα τείχη που μας έκτισαν οι επιτήδειοι επ’ ευκαιρία του κορονοϊού, με κυρίαρχα στη ζωή μας τα ανακοινωθέντα κρουσμάτων, θανάτων, τεστ και εμβολιασμών, ενώ υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα που συμβαίνουν έξω απ’ αυτά και που περνούν σχεδόν ασχολίαστα…



Έτσι «παππούδες» Γάλλοι στρατηγοί αλλά και ενεργεία εγγονοί τους υπέγραψαν επιστολές προς τον Μακρόν, με ύφος έντονα αντιμουσουλμανικό και αντιμεταναστευτικό, ζητώντας παρέμβαση στρατού για την προστασία της χώρας, προειδοποιώντας για εμφύλιο με χιλιάδες θύματα…

Οι επιστολές αναδημοσιεύτηκαν στο πρόθυμο ακροδεξιό περιοδικό “Valeurs Actuelles” (Ρεύμα Αξιών) για την 60η επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος εναντίον του προέδρου Σαρλ Ντε Γκωλ, στις 21 Απριλίου 1961, σημαδιακή ημερομηνία και για εμάς.

Οι νεότεροι επιστολογράφοι δηλώνουν στρατιωτικοί με περηφάνια,  γιατί έχουν υπηρετήσει στο Αφγανιστάν, το Μάλι, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και σ’ άλλα μέρη! Χώρες νεκροταφεία της δύσμοιρης Μαύρης Ηπείρου! Οι βαθμοί τους παραμένουν ασαφείς…

Δυο επιστολές με υπογραφές ένστολων, «φλεγόμενες» εθνικισμού, όπως εκείνη του Christian Piquemal, πρώην επικεφαλής της περιβόητης γαλλικής λεγεώνας των ξένων, προειδοποιούν πως αγρυπνούν για τη σωτηρία της πατρίδας τους από την απειλή τζιχαντιστών. Ο εν λόγω αποστρατεύθηκε για συμμετοχή σε παράνομη διαδήλωση εναντίον μεταναστών στο Calais!

Κινδυνεύει λένε η 5η Γαλλική Δημοκρατία από φανατικούς τζιχαντιστές δολοφόνους, που δρουν κυρίως στα υποβαθμισμένα προάστεια του Παρισιού, και οι απόστρατοι και εν ενεργεία δηλώνουν παρόντες, εφ’ όπλου λόγχη, για να τους εξαφανίσουν!

Πιστεύουν αλήθεια πως μπορούν να εξαφανίσουν «προϊόντα» που παράγονται από μια φοβερή γαλλική νεοαποικιακή (Françafrique) μηχανή, η οποία συνεχίζει και σήμερα να στραγγαλίζει οικονομικά και να δολοφονεί στρατιωτικά μια σειρά χώρες της Μαύρης Ηπείρου; Πρώην γαλλικές αποικίες και όχι μόνο, που η άρχουσα τάξη της Γαλλίας εξακολουθεί να τις θεωρεί σαν γόνιμη… “πίσω αυλή της”!

Ο πρώην Γάλλος Πρόεδρος Ζακ Σιράκ είχε ομολογήσει ότι τα χρήματα αφρικανικών χωρών είναι η κινητήρια δύναμη των Γαλλικών τραπεζών: «Θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, και να αναγνωρίσουμε ότι ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που βρίσκονται στις τράπεζες μας προέρχεται ακριβώς από την εκμετάλλευση της αφρικανικής ηπείρου…»

Η «ειλικρίνεια» του μεσιέ Ζακ, έκρυβε πως 14 χώρες της Αφρικής είναι υποχρεωμένες από τη Γαλλία μ’ αποικιακό σύμφωνο, να καταθέτουν το 85% των συναλλαγματικών διαθεσίμων τους στη Γαλλική Κεντρική Τράπεζα και πάντα κάτω από τον άγρυπνο έλεγχο του Γάλλου Υπουργού Οικονομικών!

Οι λιπόσαρκοι ιθαγενείς της Αφρικής, οι σωροί των πτωμάτων τους από λιμούς, επιδημίες και εκτελέσεις από συμμορίες χρηματοδοτούμενες από δυτικές εταιρίες και λεγεωνάριους, έμειναν φυσικά απέξω από την αφήγηση του πρώην προέδρου, όταν στη συνέχεια παραδεχόταν πως: «Χωρίς την Αφρική, η Γαλλία θα πέσει κάτω από τη θέση της στην κατάταξη ως τρίτης παγκόσμιας δύναμης»

Και για να μην ξεχνιόμαστε, η Γαλλία ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη αποικιοκρατική αυτοκρατορία στον κόσμο μετά τη Μ. Βρετανία! Στην Αφρική η μεγαλύτερη δύναμη που εξακολουθεί να διατηρεί «ειδικές σχέσεις». Μέχρι και σήμερα αρκετές αφρικανικές χώρες υποχρεούνται να της καταβάλλουν αποικιακό φόρο!

Οι ειδικές σχέσεις επεκτείνονται και σε «Συμφωνίες Άμυνας», που επισυνάπτονται στο Σύμφωνο “Colonial”, που καλύπτει τη Γαλλία για στρατιωτικές επεμβάσεις σε αφρικανικές χώρες, όταν απειλούνται τα συμφέροντα της. Συμφωνίες που της επιτρέπουν να έχει μόνιμες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, επανδρωμένες μόνο με γαλλικές δυνάμεις!

Μάλλον η «ανησυχία» αυτών των ένστολων… υπερπατριωτών, που χρησιμοποιούν ως άλλοθι τους «τζιχαντιστές», επικεντρώνεται στις συνεχείς δυναμικές κινητοποιήσεις των Γάλλων εργαζομένων! Ξεκίνησαν με τα «Κίτρινα Γιλέκα» και γενικεύθηκαν με διάφορες μορφές, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλει το «σύστημα» και νομοθετεί ο Μακρόν…

Υ.Γ: «Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον - Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν

και χάνονται βαθιά στα περασμένα…» (Ο Φασισμός: Μαρία Δημητριάδη - Φώντας Λάδης)

 

 

Σχόλια