Μερικές φωτογραφίες…

Ο φίλτατος “περιπατητής,” τόχει βάλει αμέτει-μωχαμέτι να μας "αρρωσταίνει" θυμίζοντάς μας τον αρχιτεκτονικό πλούτο της πόλης, τον εγκαταλειμμένο στην προκλητική αδιαφορία των αρχών και των πνευματικών ταγών του τόπου.



Ευτυχώς, που και αυτή την δοκιμασία την περνάμε ...ανώδυνα χάρις στην απύθμενη μακαριότητα ατόμων και φορέων που συνιστά την …ασφαλέστερη πορεία προς την καταστροφή…

Εντούτοις, μία φωτογραφία, που αφορά το Αγγλικό Νοσοκομείο είναι αληθινή πρόκληση και απευθύνει βαρύτατη κατηγορία για όσους βαρύνονται με την πρακτική και ηθική ευθύνη της προοδευτικής κατάρρευσης αυτού του σημαντικού κτιρίου… Ενός κτίσματος, που –ΑΝ είχε διασωθεί- θα αποτελούσε την βάση για μία από τις ωραιότερες και εμβληματικότερες πανεπιστημιουπόλεις!!!



Με αυτή την φωτογραφία τραβηγμένη από ψηλά κονιορτοποιούνται τα δήθεν επιχειρήματα που ανεπιτυχέστατα προσπαθούν να καλύψουν εγκληματικές και πιθανότατα συνειδητές ευθύνες!!! Αναδεικνύεται το μέγεθος της αθλιότητας... Φαίνεται κατά μοναδικό τρόπο ο όγκος και η έκταση του οικοδομήματος, που καταδεικνύουν τις τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησής του. Είναι ολοφάνερο, πως το κεντρικό χτίσμα μαζί με τα περιφερικά του θα μπορούσε να εξυπηρετεί το μεγαλύτερο μέρος των οικιστικών αναγκών ολόκληρου του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ταυτόχρονα, η απόλυτη εγκατάλειψή του, εγγυάται την σταθερά προαγόμενη καταστροφή του…

Το πλήρως κατεστραμμένο Αγγλικό Νοσοκομείο θα ανακούφιζε και τους αρμόδιους, που τυχόν ενοχλούνται από δημόσιες παρεμβάσεις, όπως αυτή του “περιπατητή”. Να πάψει να υπάρχει αυτό το γα@@@@@@ κτίριο …να μην μας σκοτίζουνε… Ει δυνατόν να ξεθεμελιωθεί!!! Οπως έγινε και με τα άλλα κτίσματα, που υπήρχαν κάτω από το Αγγλικό νοσοκομείο και που φαίνονται σε αυτή την αποτύπωση του 1860… 


 

Ας σημειωθεί, ότι όχι μόνον οι φωτογραφίες αλλά και τα αρχιτεκτονικά σχέδια των παλιών αυτών κτιρίων σώζονται στα Ιστορικά μας Αρχεία… Πράγμα, που θα ήταν ενδιαφέρον, σε περίπτωση που λαμβάνονταν η "ολέθρια" απόφαση της στέγασης του Ιονίου Πανεπιστημίου μέσα στο Παλαιό Φρούριο (Τι λέμε τώρα...). Ετσι, που ολόκληρος ο ιστορικός τόπος, ο ταυτισμένος με  ιδιαίτερες στιγμές της μακρόχρονης Κερκυραϊκής ιστορίας  θα αναδεικνύονταν και θα λειτουργούσε ως χώρος γραμμάτων, τέχνης, πολιτισμού, Ελληνικής και παγκόσμιας ιστορικής μνήμης…

Ευτυχώς, που το Ιόνιο Πανεπιστήμιο επέλεξε την οδό Αβραμίου αντί του Παλαιού Φρουρίου!!! 

Ευτυχώς επίσης, που και εμείς σαν τοπική κοινωνία έχουμε από πολύ καιρό τώρα αποποιηθεί τον οραματισμό και την διεκδίκηση τέτοιων …ιδιόρρυθμων, παράξενων, ακραίων, γραφικών και ανεδαφικών σχεδίων…

Την υγειά μας  νάχουμε…

 

Σχόλια