Του «συστήματος» υπάλληλοι…

“Αγαπημένος” και για τον φίλτατο Νίκο Μητσιάλη ο Σεμπάστιαν Κουρτς… Νεαρός, φέρελπις και κυρίως νεοφιλελεύθερος μέχρι τα μπούνια… Ομοίως και ξενοφοβικός… Σαρξ εκ της σαρκός του συστήματος, που δεν το λησμονεί… Με την ευκαιρία ο Νίκος αναφέρεται και στην τύχη και άλλων αγαπημένων παιδιών του συστήματος

 

Του «συστήματος» υπάλληλοι…

Είναι μόλις τριανταπεντάρης ο Αυστριακός Σεμπάστιαν Κουρτς και παρόλο το νεαρό της ηλικίας του διετέλεσε για δύο περιόδους Ομοσπονδιακός Καγκελάριος της Αυστρίας! Πριν από τη προεδρική πορεία του υπήρξε υπουργός εξωτερικών. Ακόμα και πρόεδρος του ΟΑΣΕ, του μεγαλύτερου διακρατικού οργανισμού για τη διαφύλαξη της ασφάλειας στο πλανήτη.



Στο πεδίο ευθύνης αυτού του Οργανισμού περιλαμβάνεται ο έλεγχος της διάδοσης όπλων, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελευθερία του τύπου και η δίκαιη και ελεύθερη διεξαγωγή εκλογών. Η ζοφερή εικόνα που παρουσιάζουν μια σειρά χώρες σ’ αυτούς τους τομείς ευθύνης αυτού του οργανισμού, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ανήκει στα «προσόντα» που εκτιμήθηκαν στο Σεμπάστιαν και εξ αυτών προφανώς του ανατέθηκε και η προεδρία του ΟΑΣΕ…

Σύμφωνα με το βιογραφικό του ο Σεμπάστιαν, το «παιδί θαύμα», όπως χαρακτηρίστηκε και από τους εδώ φανατικούς κυρίως γαλάζιους θαυμαστές του, δηλώνει ως μοναδικό επάγγελμα την πολιτική. Αυστριακοί μελετητές της δημοφιλίας του Κουρτς θεωρούν πως σ’ αυτήν βοήθησε και η αντιμεταναστευτική πολιτική του, με το ουσιαστικό κλείσιμο των Αυστριακών συνόρων.

Μια ακραία πολιτική αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ζητήματος που τον έφερε κοντά και στον ομόλογο του, Βίκτορ Όρμπαν. Ο Ούγγρος ακροδεξιός πρωθυπουργός είδε στη πολιτική Κουρτς να γίνεται εφικτή η δημιουργία μιας «πλατφόρμας» μεταξύ της ακραίας συντηρητικής δεξιάς και της φασίζουσας ακροδεξιάς, στο χώρο της Ε.Ε.

Αυτά μέχρι που ξέσπασε μεταξύ άλλων και το σκάνδαλο «Ίμπιζα» και το «παιδί θαύμα» αποκαθηλώθηκε παραιτούμενος από την καγκελαρία, στη συνέχεια και από τη πολιτική. Με δικαστικές εκκρεμότητες ο Κουρτς εγκαταλείπει την Αυστρία μεταναστεύοντας, αυτός ο φανατικά αντιμεταναστευτικός, στις ΗΠΑ προκειμένου να προσληφθεί από την πανίσχυρη “Palantir”, μια εταιρία διαχείρισης δεδομένων από τις μεγαλύτερες στο πλανήτη.

Εισηγμένη καθώς είναι η εταιρεία αυτή στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης της απαγορεύεται να προσλαμβάνει υποδίκους όπως ο Κουρτς. Όμως ο πρώην καγκελάριος δεν μένει άνεργος, τον αναλαμβάνει στην υπηρεσία του ο ιδρυτής της “Palantir”, o Γερμανοαμερικανός δισεκατομμυριούχος και διαχειριστής επενδυτικών κεφαλαίων, ο ακροδεξιός θαυμαστής του Τραμπ, Πέτερ Τιλ! Οι ετήσιες απολαβές του Κουρτς σαν «μετανάστης» εκτινάζονται από τις 300.000 ευρώ, που λάμβανε ως καγκελάριος, στις 500.000 ευρώ!

Το «σύστημα» φροντίζει στοργικά τα «παιδιά» του, είτε κατέχουν κυβερνητικές θέσεις ή για διαφόρους λόγους μένουν εκτός εξουσίας! Στρατευμένα στην υπηρεσία τραπεζικών και πολυεθνικών κολοσσών, από θέσεις κυβερνητικές αλλά εκλεγμένα πάντα με «δημοκρατικές διαδικασίες»! Αλλά αναλαμβάνει να τους αποκαθιστά ως υπάλληλους των ίδιων εργοδοτών και ως απόμαχους ή ως μετανάστες, υπόδικους στη πατρίδα τους, επειδή μεθόδευσαν την εκλογή τους με: «στημένες δημοσκοπήσεις, πληρωμένα άρθρα και εγκωμιαστική κάλυψη υπέρ τους στα μέσα ενημέρωσης…»

 

Μακρύς ο κατάλογος τέτοιων προσλήψεων πρώην «ηγετών» από πολυεθνικούς κολοσσούς! Χαρακτηριστική η εκδοτική αγκαλιά του Ρούπερτ Μέρντοχ στην οποία χώθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Μαρία Αθνάρ, ως σύμβουλος «δεοντολογίας». Σύμβουλος στη JΡ Morgan Chase ο «απελευθερωτής του Ιράκ» Τόνι Μπλερ. Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, σύμβουλος της Coca Cola Company και της Goldman Sachs. Ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ, πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στον γαλλο-γερμανικό αεροναυπηγικό όμιλο EADS. Ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Σρέντερ σύμβουλος του κολοσσού Gazprom και έπεται συνέχεια…

Οργανώσεις που παρακολουθούν την «πορεία» εκείνων που ψάχνουν εργοδότες για να εξασφαλίσουν τον… βιοπορισμό τους και μετά την συνταξιοδότηση τους από το «λειτούργημά» που εξασκούσαν μέχρι πρότινος, εντόπισαν: 71 πρώην: πρέσβεις, συμβούλους της Κομισιόν, ευρωβουλευτές και βουλευτές, υπουργούς Ενέργειας και υπουργούς Οικονομικών που προσελήφθησαν από πολυεθνικές όπως: Shell, ΒΡ, Total, Εquinor, ΕΝΙ!

Σε τέτοιους «ηγέτες», υπαλλήλους τελικά χρηματοπιστωτικών γιγάντων και πολυεθνικών κολοσσών εναποθέτουν την τύχη τους οι αδύναμοι, οι αφανείς, οι «ελάσσονες» αλλά και οι από το «σύστημα» ηττημένοι του πλανήτη και η τραγωδία συνεχίζεται…    

 

 

 

Σχόλια