Μα τόσο φανατικοί !!!

Θα μεταφέρουμε τις ακριβείς δηλώσεις για να έχετε την ευκαιρία να διαπιστώσετε μόνοι σας αυτή την …δογματική προσκόληση σε …παλιωμένες ιδέες σοσιαλιστικής κοπής, που διακρίνουν τα στελέχη της εγχώριας κεντροαριστεράς…

Αφορμή οι γαλλικές βουλευτικές εκλογές και η συνεργασία του Σοσιαλιστικού κόμματος με την “ανυπότακτη Γαλλία” του Ζαν- Λυκ Μελανσόν. 

Ιδού λοιπόν τι δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος: η απόφαση του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος για κοινή κάθοδο με Μελανσόν, Οικολόγους και Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου στη Γαλλία «ακυρώνει τη μεγαλειώδη πορεία του κόμματος του Φρανσουά Μιτεράν και μετατρέπει τους σοσιαλιστές της Γαλλίας σε συνοδοιπόρους του ακραίου και επικίνδυνου λαϊκισμού».

Μία δήλωση, που πράγματι διακρίνεται για την νηφάλια και ακριβή περιγραφή της πραγματικότητας…Για την αξιοκρατική αποτίμηση του έργου των σοσιαλιστών στην Γαλλία και ιδιαίτερα την μεγαλειώδη πορεία του κόμματος!!!. Το μέγεθος του μεγαλείου αποτυπώνεται στο ποσοστό της υποψηφίας προέδρου του κόμματος, που έλαβε το συγκλονιστικό 1.75% Ένα τέτοιο κόμμα (το κόμμα του Μπερνάρ Ταπί) δεν πρέπει να γίνει λεία του …ακραίου και επικίνδυνου λαϊκισμού!!!

Βέβαια ο κ. Λοβέρδος είναι ο επικεφαλής μίας πτέρυγας… Αξίζει, λοιπόν, τον κόπο να ακούσουμε την τοποθέτηση  του ίδιου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚΟΚΙΝΑΛ, του σ. Ανδρουλάκη, που σε επαφές με στελέχη του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος τους είχε τονίσει, ότι θεωρεί λάθος αυτή τη συνεργασία. Εχει ακόμη σοβαρή ένσταση, γιατί η θέση του Ζαν-Λυκ Μελανσόν είναι κατά της της Ευρωπαϊκής ενοποίησης κατά της κοινής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας… Τόσο άγριος και σκληρός σοσιαλιστής, ο σ. γραμματέας του Πανελληνίου ΣΟΚ, δηλαδή…

Στο μόνο, που συμφωνεί ο σ. Ανδρουλάκης με τον Μελανσόν είναι η σκληρή κριτική που είχε κάνει στον Αλέξη Τσίπρα!!!

Να ένα ακόμη …'θετικό' στοιχείο για την μελλοντική κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ και ΚΙΝΑΛΟΠΑΣΟΚ… Τα μαχαίρια έξω... 

Θα μου πεις, άμα έλθει εκείνη η ώρα όλα αυτά ξεχνιώνται μπροστά στην κεντροαριστερή κυβερνοσύνη…

Αρκεί, βεβαίως, βεβαίως να συμφωνήσουν και οι εκτός συνόρων κεκηρυγμένοι …εχθροί του λαϊκισμού…

  

Σχόλια