Ενας βαθιά φιλελεύθερος ‘απαγχονισμός’ μερικών χιλιάδων εργαζόμενων στην ΛΑΡΚΟ.



Μπράβο στην κυβέρνησή μας, που δεν αφήνει ευκαιρία να αποδείξει τον φιλολαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής της σε όλα τα επίπεδα…

Τραβάει καιρό τώρα το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, όπου οι ‘φιλολαϊκές’ προθέσεις της κυβέρνησής μας έχουν ξεδιπλωθεί…

Πράξη της τελευταίας ώρας… Ειδική ‘ντροπολογία’ σε άσχετο νόμο, επιτρέπει τη δυνατότητα του ειδικού διαχειριστή να προβεί σε καταγγελία του συνόλου των συμβάσεων εξηρτημένης εργασίας των εργαζομένων στην εταιρεία.

Είναι ηλίου φαεινότερο, πώς η διάταξη αυτή δεν συνιστά ένα ακόμη επεισόδιο στην πορεία επαίσχυντων ‘εκσυγχρονισμών’. Είναι πράξη σταθμός για πολύ συγκεκριμένους λόγους:

-Η ΛΑΡΚΟ είναι η μεγαλύτερη μεταλλευτική επιχείρηση στην χώρα, με σύγχρονο αντικείμενο παραγωγής και με εξαιρετικές προοπτικές, για την επιβίωσή της και για την εθνική οικονομία.

-Η ΛΑΡΚΟ, που έχει περάσει τα μύρια όσα μέχρι σήμερα από αφεντικά, φιλελεύθερους και ‘σοσιαλιστές’ καταφέρνει να είναι ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΣ!!!



«Από τη ΛΑΡΚΟ νεκροί βγαίνουμε, απολυμένοι ποτέ!» τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας και προσέθεσε: «Ό,τι και να ψηφίσουν το μήνυμα το έχουμε στείλει. Δεν θα το βάλουμε κάτω ποτέ, θα το φτάσουμε μέχρι τέλους, θα κρατήσουμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή».

Η κυβέρνηση έχει δείξει από καιρό τους τελικούς της σκοπούς με την ΛΑΡΚΟ και δι’ αυτής …’παντί τω λαώ’. Δυστυχώς το λαϊκό κίνημα δεν βρίσκεται στα καλύτερά του και γι’ αυτό κάποιοι κάποτε θα πρέπει να προβληματιστούν λίγο, πριν εκφωνήσουν τους γνωστούς τετριμμένους Φιλιππικούς…

Παρά ταύτα η ενεργοποίηση- έστω και τώρα- πολλών κοινωνικών, συνδικαλιστικών φορέων είναι θετικό μήνυμα, που απαιτεί συνέχιση και επιμονή… Στην κινητοποίηση συμμετέχουν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣΝΑΤ, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων, Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αττικής.

Αυτές οι συσπειρώσεις είναι η ελπίδα για τις μέρες, που έρχονται… Γιατί την περιβόητη ‘κρίση’ τα αφεντικά δεν σκοπεύουν να την μοιραστούν μαζί μας… Για τις πλάτες των εργαζόμενων την έχουν ολόκληρη… Και άλλη τόση.

Σε τέσσερες-πέντε γραμμές το μήνυμα του ΠΑΜΕ μάλλον τα λέει όλα: «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας και του Πειραιά μόλις σχολάσουν να κατέβουν με κάθε τρόπο στην κινητοποίηση στη Βουλή και να απαιτήσουν την απόσυρση της κατάπτυστης τροπολογίας που θέλει να βάλει «ταφόπλακα» στη ΛΑΡΚΟ και να στείλει όλο το προσωπικό στην ανεργία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Να μην περάσει το εγκληματικό νομοσχέδιο για τη ΛΑΡΚΟ!»

 

 

Σχόλια