Στην αυλή των θυμάτων...

Στις άμεσες συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία για τους εγγύς και τους άπω λαούς του κόσμου αναφέρεται στο άρθρο του, ο φίλτατος Νίκος Μητσιάλης. Το αίτημα για άμεση ειρήνη θάπρεπε, πρέπει να είναι πρωταρχικό… Αντίθετα οι ‘φίλοι’ της Ουκρανίας βρήκαν χρυσές ευκαιρίες μπίζνες όπλων για να …νικήσει η Ουκρανία. Παραθέτουμε…

Μια χώρα διαλυμένη, κατεστραμμένη που όσο θα παρατείνεται ο πόλεμος αυτή η εικόνα κόλασης θα μεγαλώνει, όπως θ’ αυξάνει και ο αριθμός των νεκρών, των τραυματιών και γενικά των ανθρώπων με κατεστραμμένη πλέον ζωή...

Κι ενώ η φωτιά του πολέμου τροφοδοτείται με νέα οπλικά συστήματα και με μισθοφόρους λεγεωνάριους, άρχισαν οι υπολογισμοί του χρηματικού ύψους που πρέπει να εκταμιεύσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για να αποκατασταθούν οι «ζημιές» στην Ουκρανία από τη ρωσική εισβολή σύμφωνα με τον επικεφαλής αυτής της τράπεζας Βέρνερ Χόγιερ. 

Ο τραπεζίτης έκανε τους υπολογισμούς ανακοινώνοντας: «Έβαλα ένα τρισεκατομμύριο ευρώ, διότι είδα τα στοιχεία που κυκλοφορούν και τα οποία θεωρώ μη ρεαλιστικά όταν κοιτάζω το επίπεδο καταστροφής στην Ουκρανία...»! Ασφαλώς αυτό το αστρονομικό ποσό δε θα είναι ευρωπαϊκή δωρεά η οποία θα τιμηθεί εν ευθέτω χρόνω από τους Ουκρανούς με μια αναμνηστική στήλη στη πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου...

Μια τραπεζική εκταμίευση τέτοιου ύψους - πριν καν τελειώσει ο πόλεμος - ασφαλώς θα περιέχει όλες τις δανειακές «λεπτομέρειες» και κυρίως εκείνες που κρύβονται στα ψιλά γράμματα που αλυσοδένουν λαούς για ατελείωτους χρόνους! Οι Έλληνες γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα «ψιλά γράμματα» τέτοιων δανειακών συμβάσεων, που θωρακίστηκαν και με  αγγλικό «δίκαιο»!

Η «Αυλή των Θυμάτων» δεν περιορίζεται στα Ουκρανικά σύνορα και μόνο... Μπορεί βεβαίως εκτός των συνόρων αυτής της χώρας τα θύματα να μην αιμορραγούν προς το παρόν. Όμως, όταν 1,5 δις άνθρωποι που βρίσκονται σε απόσταση εντεκάμισι  χιλιάδων χιλιομέτρων από την Ουκρανία αντιμετωπίζουν ήδη τεράστιο επισιτιστικό πρόβλημα, στο αμέσως επόμενο στάδιο έλλειψης βασικής τροφής ο θάνατος τους περιμένει.

Μετά 77 χρόνια από τη λήξη του παγκόσμιου πολέμου η «Αυλή των Θυμάτων» φιλοξενεί και ένα τεράστιο αριθμό ευρωπαίων κατοίκων. Το μπούμερανγκ των οικονομικών κυρώσεων αναγκάζει τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν περιοριστικά μέτρα σε μια σειρά καθημερινών βασικών αναγκών τους. Μέτρα που θα μεγιστοποιηθούν μόλις φθάσει ο στρατηγός χειμώνας...

Όλοι αυτοί οι κάτοικοι των μακρινών οριζόντων και όλοι εμείς οι γείτονες των Ουκρανικών συνόρων βρεθήκαμε στην «Αυλή των Θυμάτων» ως παράπλευρες απώλειες, λόγω της πειθαρχίας των ευρωπαίων «ηγετών» στις οδηγίες των αμερικανών, που οδηγούν την Ε.Ε. σε διάλυση και τις κοινωνίες της προσεχώς στους δρόμους, ξεκινώντας από τις τωρινές ευρωπαϊκές αγροτικές δυναμικές κινητοποιήσεις!

Πολλοί δυτικοί πολιτικοί αναλυτές, όπως και ο Τζον Μερσχάιµερ, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, υποστηρίζουν πως «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους μοιράζονται το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης της Ουκρανικής κρίσης. Η ρίζα του προβλήματος είναι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ.»

Έτσι οι «ηγέτες» της Ε.Ε. μοιραίοι και άβουλοι, αντάμα μ’ ένα διακοσμητικό ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, οδηγούν τους υπηκόους τους σε πρωτοφανή στερητικά σύνδρομα από τη μέχρι πρότινος καταναλωτική τους ευχέρεια. Ευρωπαίοι κομισάριοι που «λησμόνησαν» πως διοίκηση εστί πρόβλεψη!

Μια πρόβλεψη πως η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα έβαζε Ρωσία και Δύση σε πορεία σύγκρουσης, ενώ Γερμανία και Γαλλία ως εγγυήτριες δυνάμεις των συμφωνιών του Μινσκ το ΄14 δε στήλωσαν τα πόδια για μια ουδέτερη Ουκρανία! Αντίθετα στήριξαν το πραξικόπημα «made in USA», την «πορτοκαλή επανάσταση» όπως ονόμασαν τη ναζιστική κατάλυση του Ουκρανικού κοινοβουλίου!

Στις «παράπλευρες απώλειες» οδήγησαν οι αποτυχημένες εκτιμήσεις τους για την έκβαση του πολέμου και κυρίως το αντίθετο τελικά αποτέλεσμα των οικονομικών κυρώσεων!

Παράλληλα ο πλανήτης βιώνει και έναν υπαρκτό πυρηνικό κίνδυνο, απειλή που μεγαλώνει και από τη διαπίστωση της σταδιακής απώλειας της παγκόσμιας παντοδυναμίας τους. Μνήμες εξαέρωσης Χιροσίμας και Ναγκασάκι, από τις αμερικανικές ατομικές βόμβες «Little Boy», ενώ ήταν ζήτημα ημερών η παράδοσή της Ιαπωνίας, δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού...

 

Σχόλια