Γιάννης Λύχρος: Η “Σκευωρία NOVARTIS”, αποδεικνύεται ΜΕΓΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.

Ο φίλτατος Γιάννης μας ‘πρόλαβε’ και πολύ το χαιρόμαστε, που έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το κείμενό του για την ‘σκευωρία NOVARTIS’. To όλο θέμα αποκαλύπτεται όπως ήταν από την αρχή: ένα ξεκάθαρο σκάνδαλο!!! 

Τις πραγματικές του συνέπειες,  όμως, θα τις ορίσει η δική μας πολιτική ευαισθησία…

Παραθέτουμε

 


Η Δικαιοσύνη αναγκάζεται να παραπέμψει δύο μόνο από τους υπό κατηγορία για αδικήματα, που δεν αφορούν καμιά από τις κατηγορίες του παραπεμπτηρίου  της Βουλής σε σχέση με την NOVARTIS.

Κατηγορίες της Σκευωρίας για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων και της Σύστασης συμμορίας κατέπεσαν  εντελώς. Εφηύραν ένα αδίκημα για άσχετη υπόθεση (αφορά μη διαβίβαση στην Βουλή μήνυσης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων, άσχετη με την υπόθεση σκευωρίας), κάτω από την πίεση της ανάγκης να υπάρξουν προσχήματα για την Πολιτική Σκευωρία που προσπάθησε να στήσει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με την συνδρομή του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθειά τους να καλύψουν τις τεράστιες ευθύνες και εμπλοκές στελεχών τους.

Η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, όχι μόνο δεν ανακαλύπτει “σκευωρία”, αλλά παραδέχεται την ύπαρξη σκανδάλου, αφού κρίνει ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ τους μάρτυρες.

Η προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Οικονόμου, ασμένως να υιοθετήσει την παραπλανητική δήλωση “ανώτατων δικαστικών κύκλων” περί του αντιθέτου, όπως και η αφωνία του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, για την διασπορά ψευδών και παραπλανητικών ειδήσεων από “ανώτατες δικαστικές πηγές”, καταδεικνύουν εμφατικά τον βρώμικο ρόλο της κυβέρνησης στην όλη υπόθεση. Προσδίδουν δε ακόμα μεγαλύτερο άγος στην κυβερνητική πολιτική επί του θέματος αυτού. Οδηγούν δε σε ποινικοποίηση της πολιτικής με την ευκαιρία κάθε κυβερνητικής αλλαγής.

Ήδη υπήρξαν έγγραφες συγνώμες από δημοσιογράφους, που έλαβαν μέρος στην προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης (σχόλιο 1).

Ασφαλώς δεν περιμένω καμιά κυβερνητική συγνώμη. Το ύφος και το ήθος της παρούσας κυβέρνησης δεν το επιτρέπει. Τέτοιες ενέργειες βρίσκονται έξω από τις πρακτικές και τις συνήθειες της ακροδεξιάς, νεποτιστικής και ακραίας παρωχημένης νεοφιλελεύθερης Ν.Δ.

Εξ άλλου η μόνη πράξη που θα είχε νόημα, σε κάθε ευνομούμενη Πολιτεία, είναι η παραδοχή και παραίτηση.

 

ΠΑΤΡΑ, 2 ΙΟΥΛ 2022

Γιάννης Λύχρος

 

 

σχόλιο 1: https://tvxs.gr/news/ellada/kataggelies-mandroy-gia-novartis-organomeni-parapliroforisi-endexomenos-kai-me-politika-

      

  

Σχόλια