Πόλεμος, πατήρ πάντων καπιτα-ληστών...


Ενέργεια, διατροφή και διαστροφή ενημέρωσης αποτελούν την Αγία Τριάδα, που υλοποιεί καθημερινά στον πλανήτη το μεγάλο θαύμα της κτηνώδους εκμετάλλευσης δισεκατομμυρίων κατοικούντων τον πλανήτη από μία δράκα μονοπωλίων. Αυτόν τον  τριπλό -έως πολλών εκατομμυρίων θανάτων- εκβιασμό καταγγέλλει με …'ωμή' γλαφυρότητα ο φίλτατος Νίκος Μητσιάλης, στο άρθρο του που παραθέτουμε…

 

Λέγεται πως μέσα στα τόσα κυνικά που έχει πει ο πρύτανης της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, εν έτει 1974, ήταν και το αποκαλυπτικό : «Ελέγξτε το πετρέλαιο και θα ελέγχετε τα έθνη. Ελέγξτε το φαγητό και θα ελέγχετε τον κόσμο...»

«Έλεγχος στο πετρέλαιο...» δηλαδή να βαφτεί κατακόκκινος ο λεγόμενος μαύρος χρυσός ή τα «σκατά του διαβόλου» όπως ονομάζουν το πετρέλαιο οι ιθαγενείς της Λατινικής Αμερικής, από το αίμα αναρίθμητων δολοφονημένων. Πώς να ελέγξεις αν δεν σφάξεις και αν δεν ισοπεδώσεις ολόκληρες πόλεις και μάλιστα κατ’ επανάληψη όπως έγινε στο Ιράκ, στη Λιβύη και σε μια σειρά άλλες χώρες με στρατιωτικές επεμβάσεις και πραξικοπήματα...

Ένας έλεγχος της δύσης που διατηρούσε μέχρι πρότινος το μονοπώλιο στους χρηματιστηριακούς πετρελαϊκούς δείκτες με χρυσοφόρες διακυμάνσεις σύμφωνα με τα γεωπολιτικά «βαρομετρικά» σε διάφορες περιοχές του πλανήτη! Ποιος να το ‘λεγε όμως πως ο ΟΠΕΚ+ προχτές, με πρόταση της Σαουδικής Αραβίας, θα αποφάσιζε μείωση έως και δυο εκ. βαρελιών πετρελαίου ημερησίως, δίνοντας έτσι χέρι βοήθειας στα υπερκέρδη του Πούτιν!

«Ελέγξτε το φαγητό και θα ελέγχετε τον κόσμο...» Κυνικότατος και σ’ αυτό ο Χένρι! Πόλεμος πείνας, εντελώς αθόρυβος αυτός, με ασυγκρίτως περισσότερους νεκρούς από εκείνους όλων των εμπόλεμων περιοχών. Ένα παιδί πεθαίνει κάθε τρία δευτερόλεπτα στην Αφρική σκελετωμένο. Αλλά και στην Ενωμένη Ευρώπη, πολύ πριν την ενεργειακή κρίση, 43 εκατομμύρια άνθρωποι (το 8,5% του πληθυσμού) υποσιτίζονται.

Μια ολιγάριθμη ομάδα πολυεθνικών εταιριών ελέγχουν την «κατσαρόλα» του πλανήτη, καθορίζοντας το κόστος της τροφής των κατοίκων του! Η Αμερικανική Κάργκιλ ελέγχει το 25% όλων των δημητριακών που παράγονται στον κόσμο. Η λεγόμενη κρίση των τροφίμων ξεκίνησε αρκετά πριν την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, σε μια περίοδο που η παραγωγή τροφίμων στον πλανήτη, σύμφωνα με αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ, αυξήθηκε!

Το ψωμί του κοσμάκη έγινε μπίζνα από μαυραγορίτες που ονομάζονται χρηματιστές. Χαρακτηριστική εικόνα η εποχή της κρίσης των στεγαστικών δανείων στην Αμερική. Τότε που τα κοράκια, οι επονομαζόμενοι επενδυτές, βγήκαν γρήγορα από τη στεγαστική αγορά και άρχισαν να τζογάρουν σε μετοχές διατροφικών αγαθών.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο μονοπωλιακός έλεγχος των αγροτικών προϊόντων από τις εταιρείες του είδους τίναξε τις τιμές στο «ταβάνι». Μαζί με τη «κατσαρόλα» ελέγχουν και την γέννα του πλανήτη, τους σπόρους δηλαδή, κατασκευάζοντας στα εργαστήρια τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους. Η Monsanto, την οποία εξαγόρασε η γερμανική Bayer για 66 δις δολάρια, κατασκεύαζε και διακινούσε το 91% των μεταλλαγμένων σπόρων σε όλο τον πλανήτη!

«Ελέγξτε το μυαλό των ανθρώπων...» Και το επιχειρούν μ’ ένα συνεχή πόλεμο τριπλό φιλτραρισμένων ειδήσεων και με ένα υπερ-μεγεθυντικό «φακό» των ασήμαντων αλλά χρήσιμων στο σύστημα, γεγονότων! Με τηλε-παρουσιάσεις κοπριάς, που στάζουν αίμα και σπέρμα σερβίρουν πρώτο «πιάτο» την κάθε είδους βία. Τρομοκρατούν αλλά και εθίζουν σημαντικά κοινωνικά στρώματα. Τώρα, σαν κερασάκι στη τούρτα αυτής της μαζικής «ψυχαγωγίας», προστέθηκε και ο εκ Ρωσίας πυρηνικός όλεθρος...

«Ο Πούτιν δεν αστειεύεται όταν μιλά για χρήση τακτικών πυρηνικών βιολογικών ή χημικών όπλων...» δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν και την ίδια ώρα ο Ζελένσκι καλεί τους Νατοϊκούς να δώσουν αυτοί το «προληπτικό» πυρηνικό κτύπημα στη Ρωσία... Είναι ο ίδιος που, στις 20 Φεβρουαρίου στο Μόναχο, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ζητούσε πυρηνικά!

Με μια ανεξήγητη ψυχραιμία αναφέρονται σε πυρηνικά χτυπήματα όλοι αυτοί, λες και μιλάνε για μια παρτίδα του γκολφ! Και οι μεγιστάνες της Σίλικον Βάλεϊ και όχι μόνο, φτιάχνουν υπόγεια «αντιπυρηνικά» καταφύγια, με πισίνες και τζακούζι, πιστεύοντας πως θα επιζήσουν μετά την έκρηξη, για να κάνουν παρέα με κατσαρίδες και σκορπιούς...

 

Σχόλια