Ο Γιώργος Ρούσης υποψήφιος επικρατείας με το ΚΚΕ

Την πληροφορία την έχουμε από το σημείωμα του φίλτατου Γιώργου, που μας κοινοποίησε και παραθέτουμε.


Απ' αφορμή την ανακοίνωση, προ ολίγου, από το ΚΚΕ της συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του, κάτι που με συγκίνησε βαθύτατα και με τίμησε ιδιαίτερα, θα ήθελα να εξηγήσω για ποιο λόγο πιστεύω ότι στις επερχόμενες εκλογές η μόνη μη χαμένη ψήφος είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.

 

Όπως έλεγε ο Ένγκελς στην "Καταγωγή της οικογένειας της ατομικης ιδιοκτησίας και του κράτους ", "το γενικό εκλογικό δικαίωμα είναι ο δείκτης της ωριμότητας της εργατικής τάξης. Περισσότερο δεν μπορεί να είναι και δεν θα είναι ποτέ μέσα στο σημερινό κράτος, μα κι αυτό φτάνει. Τη μέρα που το θερμόμετρο του γενικού δικαιώματος θα δείχνει το σημείο βρασμού στους εργάτες θα ξέρουν και αυτοί και οι κεφαλαιοκράτες τι θα κάνουν"

 

Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι να αναμένουμε αυτήν την ωρίμανση, ή διαφορετικά την ανάδειξη της όποιας εν δυνάμει επαναστατικότητας της εργατικής τάξης και του λαού, δηλαδή να αναμένουμε την μέρα του Άγιου Σοσιαλισμού.

Το ζητούμενο είναι να υπάρξει άμεση αγωνιστική αντίδραση, στην όποια κυβέρνηση καπιταλιστικής διαχείρισης υποταγμένη στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και της ΕΕ, προκύψει από τις εκλογές.

 

Γι’ αυτό και η μόνη μη χαμένη ψήφος είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.

Και αυτό διότι ακόμη κι αν κάποιος έχει κάποιες διαφωνίες μαζί του, από τη μια συνιστά μια βασική μεσολάβηση για την ανάδειξη αυτής της επαναστατικότητας, και από την άλλη επειδή είναι το μόνο κόμμα το οποίο μπορεί να σταθεί μπροστάρης στην πάλη του λαού για να σωθεί και να χειραφετηθεί, κάτι που δεν μπορεί να πράξει κανένας σωτήρας του αστικοδημοκρατικου τόξου, της δεξιάς με αριστερό προσωπείο συμπεριλαμβανομένης.

  

Σχόλια