ΠΟΤΕ ΠΙΑ!!!

Χτες ήταν η παγκόσμια ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος και η προοδευτική ανθρωπότητα κατάθεσε στο τετράδιο της ιστορίας το μήνυμά της: ΠΟΤΕ ΠΙΑ!

Αυτές οι γραμμές γράφονται σαν απλή υπόμνηση. Να μην ξεχνάμε, δηλαδή, πως:

-Οι καπιταλιστές της Γερμανίας (και όχι μόνον) ευχόταν την παρουσία ενός ισχυρού μηχανισμού ικανού να καταπνίξει στη γέννησή του το εργατικό, το λαϊκό κίνημα, που έμοιαζε να έρχεται απειλητικά. Και, φυσικά, υπήρξαν αφειδώλευτοι χορηγοί για την ανάπτυξή του.

-Οι καπιταλιστές όλου του κόσμου αναγνώρισαν -δικαίως- στον φασισμό και τον ναζισμό το μέγα ιδεολογικο-πολιτικό ιδεώδες, αποκορύφωμα της απόλυτης εξουσίας τους. Το τέλειο εργαλείο, για την κατοχύρωσή της, την ποδηγέτηση της εργατικής δύναμης και την συντριβή κάθε αντίστασης και πολύ περισσότερο εξέγερσης κατά της αστικής εξουσίας.

-Οι ‘προοδευτικοί’ ναζί, που ‘επιθυμούσαν’ την ανατροπή του Χίτλερ, επιδίωκαν και σχεδίαζαν την συνεννόηση με την ηγεσία της Δύσης για να στραφούν μαζί κατά του πραγματικού εχθρού: του μπολσεβικισμού… Στο παιγνίδι αυτό συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες πολιτικές και στρατιωτικές, που ζητούσαν να μεταφερθεί το μέτωπο στα ανατολικά. Κάτι, που επιχειρούν και σήμερα να υλοποιήσουν...


-Οι καπιταλιστές δεν παρέλειψαν – την ίδια την ώρα της αποκάλυψης του εγκλήματος- να παράσχουν …στέγη και τροφή στους πιο στυγνούς ναζί εγκληματίες. Η Λατινική Αμερική, κυρίως η Αργεντινή, αλλά ακόμη και οι ΗΠΑ φιλοξένησαν μερικά από τα πιο επίλεκτα καθάρματα μαζί με τις οικογένειές τους, φροντίζοντας με επιμέλεια την εξαφάνιση των ιχνών τους…

-Μεγάλο μέρος των συνεργατών των ναζί, όχι μόνον δεν κυνηγήθηκαν μετά τον πόλεμο αλλά αξιοποιήθηκαν’ στον …κοινό αντικομμουνιστικό αγώνα των καπιταλιστών. Η χώρα μας ανήκει στα λαμπρότερα παραδείγματα…

Η συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών της Δύσης και των νεοναζιστικών μορφωμάτων σε όλη την μεταπολεμική περίοδο μέχρι και σήμερα υπήρξε αγαστή αποδίδοντας …καρπούς στα πλαίσια των κοινών ιδανικών και ενδιαφερόντων… Όταν και όπου χρειάστηκε, η συνεργασία έγινε και απροκάλυπτη, όπως -αρκετές φορές- στην Λατινική Αμερική.

Αυτή η …γονεϊκή σχέση καπιταλισμού-φασισμού χρειάζεται εκλαΐκευση στην καθημερινή πολιτική δράση… Υπάρχει μέγα πλήθος καλοπροαίρετων, που μπορεί να αντιληφθεί την ουσία των πραγμάτων. 

Αυτήν, που αποκρύπτει επιμελώς και με ΟΛΑ τα διαθέσιμα μέσα η καπιταλιστική εξουσία… Πως ο καπιταλισμός έχει στην δούλεψή του και την αστική δημοκρατία και τον φασισμό… Η εναλλαγή ρόλων και η αλληλοϋποστήριξη τους είναι τα συνήθη σενάρια για την παράταση της εξουσίας του συστήματος.

  

Σχόλια