Ως φάρσα ή ως τραγωδία;

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία ασχολείται ο φίλτατος Νίκος Μητσιάλης αναφερόμενος στην υποκρισία της Ευρώπης αλλά και της ‘φιλικής’ δημοσιογραφίας, που δεν διστάζει να κάνει το άσπρο μαύρο, προκειμένου να συντηρεί την εκστρατεία παραπληροφόρησης, που τόσο πολύ έχει νάγκη η δύση. Παραθέτουμε…


Σοβαρές δημοσιογραφικές «πένες», εγνωσμένης εγκυρότητας για το πολιτικό χώρο που αυτές καλύπτουν, αναρωτιούνται πόσο ανέτοιμη πιάστηκε η Ευρώπη από την κρίση στην Ουκρανία; Στη συνέχεια απαντώντας στο ερώτημα τους, διαπιστώνουν πως η Ευρώπη τελικά πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο!

Τους διαψεύδουν, όμως, με γνωστές δηλώσεις τους η Μέρκελ και ο Ολάντ! Συγκεκριμένα ο πρώην Γάλλος πρόεδρος Ολάντ, στην αγγλόφωνη Kyiv Independent, ξεκαθάρισε πως: «Η Άνγκελα Μέρκελ έχει δίκιο [...] Οι συμφωνίες του Μινσκ ήταν μια προσπάθεια να δοθεί χρόνος στο Κίεβο για να ενισχύσει τον στρατό του. Πράγματι, ο ουκρανικός στρατός είναι πολύ διαφορετικός από ό,τι το 2014. Έχει εκπαιδευτεί και εξοπλιστεί καλύτερα. Αποτελεί πλεονέκτημα των συμφωνιών του Μινσκ ότι το Κίεβο έλαβε μια τέτοια ευκαιρία...»

Ολοφάνερα το ταλέντο του «στρατευμένου» αρθρογράφου δεν περιορίζεται στη χρήση της πένας αλλά επεκτείνεται και στη χρήση του μπλάνκο! Το χρησιμοποιεί για να σβήνει αιχμηρά ιστορικά γεγονότα, όπως οι παραπάνω αποκαλύψεις, «υπονομευτικές» για τη στόχευση του κυρίαρχου αφηγήματος, που παρουσιάζει μια Ευρώπη αμέριμνη και κυρίως σε υπνηλία, η οποία δε φρόντισε να θωρακιστεί αμυντικά και δεν πήρε ποτέ στα σοβαρά τις απειλές που διαφαίνονταν να καταφθάνουν απειλητικά στον ορίζοντα.

Με μπλάνκο, λοιπόν, σβήνονται από τον Νατοϊκό χάρτη 27 ευρωπαϊκές χώρες  εξοπλισμένες ακόμα και με πυρηνικά, έτοιμες να αντιμετωπίσουν τον από βορά κίνδυνο, αυτόν που προκάλεσαν οι κατηργημένες συμφωνίες του Μινσκ... Με μπλάνκο διαγράφεται και ο «νικηφόρος» Νατοϊκός πόλεμος που διαμέλισε τη Γιουγκοσλαβία σε βολικά κρατίδια, πετώντας στο κουφάρι της μπόλικο καρκινογόνο απεμπλουτισμένο ουράνιο!

Ιστορικές αφαιρέσεις που επιχειρούν ν’ αποδείξουν την εξοπλιστική γύμνια της Γηραιάς Ηπείρου, σύμφωνα πάντα με την επί παραγγελία δημοσιογραφία, την ώρα που Γερμανικά Leopard 2, καθώς και τεθωρακισμένα οχήματα πεζικού Bradley, οδηγούνται στην Ουκρανία, με βλήματα διάτρησης θωράκισης με κεφαλές ουρανίου που δημιουργούν ραδιενεργή μόλυνση, όπως συνέβη στην πρώην Γιουγκοσλαβία και στο Ιράκ...

Αναθερμαίνεται, λοιπόν, η συζήτηση και από τις δυο πλευρές για χρήση τακτικών πυρηνικών και στην περίπτωση που η φωτιά θ’ απλωθεί σύμφωνα με τις πολεμικές ανάγκες, υπάρχουν και τα στρατηγικά πυρηνικά. Ανοίγει και πάλι η πύλη της πυρηνικής κόλασης και με τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες της Βιέννης για τη «στρατιωτική ασφάλεια» και τον «έλεγχο» των όπλων, Κονσταντίν Γκαβρίλοφ.

Μπροστά στον επαπειλούμενο πυρηνικό όλεθρο οι ευρωπαίοι ηγέτες - αν βεβαίως υπάρχουν τέτοιοι - όχι μόνο δε γρηγορούν προκειμένου ν’ αναζητήσουν τρόπους τερματισμού της κρεατομηχανής και της επιταχυνόμενης κατεδάφισης της Ουκρανίας, αλλά επισημοποιούν το πόλεμο κατά της Ρωσίας δια στόματος της πράσινης Γερμανίδας υπουργού εξωτερικών Αναλένας Μπέρμποκ: «Ναι, κάνουμε πόλεμο κατά της Ρωσίας» υποστήριξε η οικολόγος, στερούμενη προφανώς ιστορικής μνήμης!

Χαρακτηριστική της κρισιμότητας των ημερών είναι και η δήλωση του Όσκαρ Λαφοντέν, του τελευταίου χαρισματικού πολιτικού ηγέτη της Γερμανικής Αριστεράς: «Η παράδοση των αρμάτων μάχης Leopard 2 αποβλέπει στο να συρθεί η Γερμανία σε πόλεμο με τη Ρωσία...». Μακροχρόνιος στόχος των ΗΠΑ η διάρρηξη των Γερμανορωσικών σχέσεων! 

Τα γερμανικά Leopard 2 θα πάρουν μέρος σε μάχες στην εμβληματική πεδιάδα της Προχόροβκα του Κουρσκ, εκεί που ο Κόκκινος Στρατός το 1943 διέλυσε 2.700 γερμανικά Panzer, στη μεγαλύτερη αρματομαχία στην ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου! Από εκεί και μετά άνοιξε ο δρόμος για το τέλος του ναζιστικού κτήνους, με την ύψωση της νικηφόρας κόκκινης σημαίας στη γερμανική καγκελαρία!  

Λένε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Αλλά, αν συνεχίσει να ανεβαίνει το πολεμικό «θερμόμετρο», με την επίσημη πλέον Νατοϊκή εμπλοκή στην Ουκρανία που έχει στόχο τη διάλυση ενός πυρηνικού θηρίου, όπως η Ρωσία, τότε η επανάληψη της ιστορίας ασφαλώς δε θα είναι μια φάρσα, αλλά μια πλανητική τραγωδία...   

 

  

Σχόλια