Παιδιά ενός κατώτερου Θεού;

Στις απαράδεκτες διακρίσεις, που εφαρμόζει η Δύση -και η Ελλάδα- σε βάρος της Συρίας, αναφέρεται το άρθρο του φίλτατου Νίκου Μητσιάλη. Ακόμη και αυτή την ώρα της ασύλληπτης καταστροφής, η φιλελεύθερη και δημοκρατική δύση ‘ρυθμίζει’ τον …ανθρωπισμό της με βάση τα γεωπολιτικά τα συμφέροντα.  

 

«Υπήρξε μια εγκάρσια μετατόπιση μέχρι 10 μέτρα, οριζόντια κατά μήκος των δύο άκρων του τεκτονικού ρήγματος με προσανατολισμό προς τα αριστερά, προς την κατεύθυνση του Αιγαίου Πελάγους...» Αυτά από τον Ιταλό καθηγητή σεισμολογίας του (INGV), Αλεσάντρο Αμάτο για τους μέγα σεισμούς που έπληξαν Τουρκία και Συρία.

Ο Τούρκος καθηγητής σεισμολογίας δρ. Οβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν ισχυρίζεται πως ο σεισμός στις 6 Φεβρουαρίου 2023, είχε την ισχύ 130 (!) ατομικών βομβών, διήρκησε 43 δευτερόλεπτα και είχε μόλις 5 χιλιόμετρα εστιακό βάθος. Έτσι εξηγείται και  η τεράστια καταστροφή.

Ένας σεισμός με ισχύ 130 ατομικών βομβών και παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν τη κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου στην επαρχία της Μερσίνας. Σε  απόσταση μιας σεισμικής ανάσας από τη περιοχή των 130 ατομικών βομβών! Ίσως το μέλλον να επιφυλάσσει μια επανάληψη του πριν από έντεκα χρόνια  πυρηνικού εγκλήματος της «Φουκουσίμα» με τις μέχρι σήμερα θανατηφόρες συνέπειες από τη ραδιενέργεια στους εκεί κατοίκους...   

Ο γαλάζιος υπέροχος πλανήτης μας όντας ζωντανός οργανισμός αναταράζεται συχνά. Το εσωτερικό του κοχλάζει, γεμίζοντας αέρια, εκρήγνυται και η λάβα του γεννά ακόμα και νησιά καταμεσής του ωκεανού και μείς οι περαστικοί φιλοξενούμενοί του, «φιλονικούμε» για εδαφικά συμφέροντα σαν ισόβιοι αφεντάδες.

Θάταν ωφέλιμο να καταλάβουμε πόσος λεπτός είναι ο στερεός φλοιός της γης, σε σχέση με το υπόλοιπο μέρος του πλανήτη. Υποστηρίζουν οι επιστήμονες πως αναλογικά είναι όσο η φλούδα ενός μήλου! Κάτω από αυτή τη «φλοίδα» είναι ο πυρήνας, με φωτιά και λάβα που αν κάποτε αυτή σβήσει ο πλανήτης θα πεθαίνει και με ό,τι πάνω του αυτός φιλοξενεί...

Σ’ αυτή τη φλοίδα οι «πολιτισμένοι» κτίζουν παράδεισους πολυτελείας και ουρανοξύστες ως αιώνιοι ιδιοκτήτες! Διαλύουν δάση, δηλητηριάζουν ποτάμια και θάλασσες και -το φονικότερο- απειλούν το πλανητικό σπίτι μας, με πυρηνικό ολοκαύτωμα από έναν κυοφορούμενο τρίτο παγκόσμιο πόλεμο...

Και μέσα σ’ αυτή τη προχθεσινή σεισμική καταστροφή, που αποδεικνύει πόσο ελάχιστος δείχνει ο άνθρωπος μπρος στις πλανητικές δυνάμεις, ακόμα και μέσα στα ερείπια του σεισμού επιμένει να προσθέτει και ερείπια πολέμου. Τουρκικοί βομβαρδισμοί στο έδαφος της Συρίας λίγες ώρες μετά τον σεισμό με αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες Σύριους και Κούρδους σε μια περιοχή βόρεια από το Χαλέπι!

Ακόμα και μπροστά στο σεισμικό όλεθρο εξαιρούν χώρα για παροχή βοήθειας με διάφορες προφάσεις. Ως τέτοια η Συρία του Άσαντ που βρίσκεται σε καθεστώς κυρώσεων από Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ και ζήτησε βοήθεια από αυτές τις χώρες και ακόμα περιμένει...

Ο Συριακός λαός είναι παραδοσιακός φίλος της Ελλάδας και της Κύπρου και παράλληλα με ό,τι σημαίνει αυτό για όσους υψώνουν λάβαρα πίστης με κάθε ευκαιρία, ο χριστιανικός πληθυσμός αυτής της χώρας ξεπερνά το 10% του συνολικού αριθμού των κατοίκων της. Χαρακτηριστική και η έκκληση του Πατριάρχη Αντιοχείας: «Βοηθήστε τη Συρία»!

Η πρόεδρος της δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός τηλεφώνησαν και καλά έκαναν, στον Ερντογάν που είναι επικεφαλής ενός κράτους εισβολέα το οποίο απειλεί καθημερινά την ακεραιότητα της πατρίδας μας, εκφράζοντας την συμπαράσταση τους. Η χώρα μας εκτός από διασώστες έστειλε στη Τουρκία με 4 πτήσεις 90 τόνους υγειονομικό, ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης και ετοιμάζονται άλλες δυο πτήσεις και σωστά έπραξε! 

Εξακολουθεί να προκαλεί ερωτήματα η ελάχιστη βοήθεια που έχει δοθεί επιλεγμένα γεωγραφικά στη Συρία από τη Δύση. Η Ελλάδα δεν έχει προσφέρει απολύτως τίποτα, ούτε έστω ένα επίσημο μήνυμα συμπαράστασης, παρά το γεγονός πως και εκεί αργοπεθαίνουν συνάνθρωποι μας κάτω από τα ερείπια.

Μια ελάχιστη χειρονομία ανθρωπιάς που μάλλον την απαγορεύουν οι αμερικανό-ευρωπαϊκές κυρώσεις στη χώρα του Άσαντ, που δεν συγχωρούν την απομάκρυνσή της από τη «σωστή πλευρά της Ιστορίας...»

 

 

Σχόλια