Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε!

Ηρθε το σημείωμα του φίλτατου Στέφανου Πάντου και η αλήθεια είναι, ότι μας σοκάρισε…Πώς γίνεται να πέσουν όλα τα κτίρια γύρω και να μείνει αυτό, ένα και μοναδικό!!!

Πάντως, εκεί, που διαφωνούμε κάθετα με τον Στέφανο είναι στην αιτιολόγηση του συμβάντος… Αμέσως, ο καπιταλισμός! Για όνομα!!!

Αρχικά πρέπει αμέσως να καταθέσουμε, πως εμείς είμαστε (...εκ των υστέρων) πληροφορημένοι, γιατί 3 από τους διαπρεπέστερους αστρολόγους της χώρας είχαν μιλήσει για μεγάλο φαινόμενο, θεομηνία κ.λ.π. Το γράφουν τώρα, (μετά τον σεισμό) οι καλύτερες tabloid της χώρας, που -ειρήσθω εν παρόδω- αυξάνονται και πληθύνονται προς δόξα της πολιτικής μας ωρίμανσης…

Και εμείς είμαστε ανήσυχοι, γιατί είχαμε πληροφορίες, ότι ο Ερμής είναι ανάδρομος, ενώ επίκειται συναστρία Δία και Αφροδίτης. Ξεκάθαρα σημάδια δηλαδή.

Τώρα μας φταίει ο καπιταλισμός… Αντί να λέμε ευχαριστώ, για την συγκινητική κινητοποίηση των μηχανισμών της ΕΕ και την Αμερικάνικη βοήθεια…

Για εμάς στην ΦΑΙΑΚΙΑ είναι ξεκάθαρο, πως φταίει η μοίρα, η κακιά η ώρα και μάλλον  ο κακός μας ο καιρός…

Παρά ταύτα θα σας εκθέσουμε την άποψη του Στέφανου μόνον και μόνον για λόγους …ελευθεροτυπίας…

 

Maraş, το κτίριο του Επιμελητηρίου Πολιτικών Μηχανικών Tmmob στην Τουρκία.

Όλα τα κτίρια γύρω του ισοπεδώθηκαν…

Ούτε ένα τζάμι δεν έσπασε στο Maraş, στο κτίριο του Επιμελητηρίου Πολιτικών Μηχανικών Tmmob.

Άρα, στο κτίριο αυτό η τεχνολογία και η γνώση υπάρχουν …

Άρα, τι υπάρχουν  στα ισοπεδωμένα κτίρια;;;

Στα ισοπεδωμένα κτίρια υπάρχουν το ανεξέλεγκτο κυνήγι του κέρδους, η έλλειψη ελέγχου, η απληστία και η εγκληματική συμπεριφορά των εργοληπτικών κατασκευαστικών εταιρειών και η εγκληματική πολιτική της κυβερνητικής Τουρκικής εξουσίας.

Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε!  

Σχόλια