Έβγαλε βρώμα η ιστορία...

Ανασκόπηση και αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στα πλαίσια του γενικού πολιτικού κλίματος στην χώρα και στον κόσμο επιχειρεί ο φίλτατος Νίκος Μητσιάλης. Παραθέτουμε…

Γιατί να μελαγχολήσεις από τα αποτελέσματα της προχθεσινής εκλογικής αναμέτρησης, όταν γνωρίζεις πως η εκδίκηση της ιστορίας είναι ένα κρύο πιάτο που σερβίρεται σε δόσεις και με χρονοκαθυστέρηση!

Ως είθισται ξεκινάει με το απαραίτητο ορντέβρ… 

Στον Σύριζα ορεκτικό ήταν η ήττα του 2019, και συνέχισε με το προχθεσινό κυρίως πιάτο! Μένει να δούμε αν η προχθεσινή κατακόρυφη πτώση του θα έχει συνέχεια με επιδόρπιο...

Το ιστορικό πλεονέκτημα που του έδωσε την κυβέρνηση τον Γενάρη του 2015 το «δολοφόνησαν»  με την εκπαραθύρωση της όποιας αριστερής έκφρασης υπήρχε σ’ αυτό το κόμμα. 

Και το «έγκλημα» έγινε μαζικό με τη προσχεδιασμένη κωλοτούμπα του νικηφόρου δημοψηφίσματος με 61,31%!

Η ιστορία σε χρεώνει και σε καλεί κάποια στιγμή στο γκισέ προκειμένου να πληρώσεις για όσα μύρια έπραξες αντίθετα από τα όσα υποσχέθηκες... Μεταξύ πολλών άλλων και για τη συμφωνία των Πρεσπών προκειμένου -εν όψη του Ουκρανικού- να ΝΑΤΟ-ποιηθεί το ταχύτερο το κρατίδιο των Σκοπίων!

Συντονιστής της συμφωνίας ο τότε πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Πάιατ. Πρωταγωνιστής μαζί με την κα Νούλαντ το 2004 στη «Πορτοκαλί Επανάσταση» του Κιέβου, τότε που οι ναζί του Αζόφ και του Δεξιού Τομέα καίγανε ζωντανούς διαδηλωτές στο «Σπίτι των Συνδικάτων» της Οδησσού.

Πολλά θα μπορούσε κανείς να αραδιάσει σ’ αυτό το σημείωμα αλλά δεν είναι απαραίτητο, αφού έχει βγάλει βρώμα η ιστορία πως στην περίοδο διακυβέρνησης από Τσίπρα-Καμμένο πολλαπλασιάστηκαν σαν τα μανιτάρια και οι βάσεις των ΗΠΑ στη χώρα μας.

Χρήσιμες όχι βέβαια για την εθνική ανεξαρτησία της χώρας που διακήρυττε ο Τσίπρας στην κεντρική ομιλία του το Γενάρη του ’15 στην Ομόνοια - μπροστά σε κομμουνιστικές και αριστερές αντιπροσωπείες απ’ όλο το κόσμο -, αλλά χρησιμότατες σήμερα στο ΝΑΤΟ,  που σύμφωνα με τον Μητσοτάκη, η πατρίδα μας «Διεξάγει πόλεμο με τη Ρωσία» όπως δήλωσε στο Bloomberg! Απλή σύμπτωση η τότε παραχώρηση των βάσεων από τον Αλέξη ή προνοητικότητα;

Γιατί να μελαγχολήσεις από την διαπίστωση των... ειδικών πως η κοινωνία μας συντηρητικοποιείται, όταν από εποχή Παπάγου μέχρι και σήμερα μια κληρονομική οικογενειοκρατία κυβερνάει τη χώρα και με τη χορηγία μιας τέτοιας... αριστεράς! Μια «πολιτική» σκυταλοδρομία κλειστού στίβου με υποτιθέμενους ανταγωνιστές, φορώντας διαφορετικά χρώματα φανέλας και με παραλλαγμένα συνθήματα εξέδρας!

Νιώθει Βοναπάρτης ο Κυριάκος με ένα 40%, αλλά μια ανάγνωση της πρόσφατης ιστορίας θα τον προσγείωνε στην ασταθή ελληνική πραγματικότητα! Τον Οκτώβρη του 2009 ο Γιωργάκης Παπανδρέου με ένα 43,92% αποστρατεύει τον Κώστα Καραμανλή! 

Τότε πρωτοεμφανίζεται ο Σύριζα με 4,60% και το ΚΚΕ καταγράφει ποσοστό 7,54%... Το σημερινό ΠΑΣΟΚ μετά από 14 χρόνια με ένα 11,46% ξεκινάει τηλε-θριαμβική πορεία με τα πρωινάδικα να προδικάζουν ακόμα και κατάκτηση του... Τσάμπιονς Λιγκ!

Στην ίδια πολυετή διαδρομή, η εντός του κοινοβουλίου αριστερά δίνει αγώνες για ν’ ανεβάσει λίγο ψηλότερα τα ποσοστά της από την προηγούμενη εκλογική μάχη όπου ίσως να είχαν μειωθεί... Ενώ η εξωκοινοβουλευτική αριστερά πολλαπλασιάζεται πάντα με τη μέθοδο της αμοιβάδας, διασπώμενη και συνεχώς μαχόμενη στο όνομα της καθαρότητας των τσιτάτων!       

Και μια «λεπτομέρεια»: στους προεκλογικούς λόγους των κομμάτων δεν ακούστηκε ούτε λέξη για τα όσα κοσμοϊστορικά συμβαίνουν έξω από τη μικρή μας τουριστική αυλή. 

«Ηγέτες» που μελαγχολούν οσφριζόμενοι την αποσύνθεση της ΕΕ και την εξασθένιση του πράσινου νομίσματος… Αυτά σ’ ένα ταχύτατα αναδυόμενο πολυπολικό κόσμο!

 

  

Σχόλια

Ο χρήστης Roussis είπε…
"Στην ίδια πολυετή διαδρομή, η εντός του κοινοβουλίου αριστερά δίνει αγώνες για ν’ ανεβάσει λίγο ψηλότερα τα ποσοστά της από την προηγούμενη εκλογική μάχη όπου ίσως να είχαν μειωθεί..."
Το αντικουκουε μένος δεν έχει όρια .
Ντροπη
Ο χρήστης Tzon Lontos tzolon555@gmail.com είπε…
Σε τυχόν αμφισβήτηση ύπαρξης του θεού και το παπαδαριό το ίδιο θα αναφωνούσε: Ντροπή!!!
Ο χρήστης Tzon Lontos tzolon555@gmail.com είπε…
Σε τυχόν αμφισβήτηση ύπαρξης του θεού και το παπαδαριό το ίδιο θα αναφωνούσε: Ντροπή!!!