Καλή όρεξη με αλευροσκώληκες!

Ένα εξαιρετικά …ορεκτικό άρθρο του φίλτατου Νίκου Μητσιάλη μας αποκαλύπτει τον …οργασμό δραστηριότητας των αρμοδίων αρχών της ΕΕ για να βελτιώσουν την ποιότητα και την γεύση της διατροφής μας… Αμεσα και έμμεσα… Διαβάστε και θα δείτε…

 

Κίτρινοι αλευροσκώληκες γκιουβέτσι και οι οικιακοί γρύλοι αλά ναπολιτέν! Ακόμα,  μεταναστευτικές ακρίδες για κοκκινιστό… Ένα μικρό μέρος από το μενού που έχει εγκρίνει η ΕΕ και προτείνει ως σεφ ο Rafael Pérez! Ο εν λόγω επικεφαλής της ευρωπαϊκής ομάδας διαβεβαιώνει τους καταναλωτές της ευρωπαϊκής ζώνης για την πολλαπλή ωφελιμότητα αυτής της νέας διατροφικής σχέσης!

Παράλληλα, ο εν λόγω, αναδεικνύει εκτός από τα οφέλη για την υγεία από τη κατανάλωση αυτών των εδεσμάτων και τις ευεργετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον που θα έχει αυτή η διατροφική αλλαγή. Αυτό λόγω της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από το περιορισμό της εκτροφής βοοειδών, τα προσεχή έτη.

Βέβαια πολλά από αυτά τα σκουλήκια και τα έντομα βρίσκονται αλευροποιημένα, εν αγνοία των καταναλωτών, μαζί και με άλλα χημικά στοιχεία, σε πλήθος φαγώσιμα σκευάσματα! Στις συσκευασίες ίσως ν’ αναφέρονται με επιστημονικούς όρους, όπως οι αλευροσκώληκες ως Alphitobius diaperinus!

«Αγωνιώντας» για το περιβάλλον οι οικολόγοι της ΕΕ, ανακαλύπτουν ποικιλίες σκωλήκων και εντόμων και αύριο γιατί όχι κατσαρίδες ή σαύρες, για να μας ταΐσουν προβάλλοντας το τρόμο της κλιματικής αλλαγής! Πάντα τρομοκρατώντας η εξουσία επιβάλει τα πλέον τερατώδη…

Εργαλειοποιούν την κλιματική αλλαγή σε τομείς που παρουσιάζουν ιδιαίτερο οικονομικό ενδιαφέρον. Όπως τώρα που ο καινοτόμος τομέας της «νέας διατροφικής αλυσίδας» προσφέρεται με χαμηλό κόστος εκτροφής και εγκαταστάσεων και παράλληλα παρουσιάζεται ως πλανητικός σωτήρας, με μηδέν εκπομπές αερίων θερμοκηπίου!

Στη σωτηρία του πλανήτη εκτός άλλων «σταυροφόρων» και η Greenpeace, που απαιτεί να μειωθεί η πρόσληψη κρέατος και γαλακτοκομικών κατά 70%! Σφαγή λοιπόν στα τετράποδα παραγωγής κρέατος, ως υπεύθυνα για την υπερθέρμανση της Γης, την ίδια ώρα που η απάτη της χρηματιστηριακής «εμπορίας των ρύπων» καλά κρατεί από… οικολόγους ηγέτες ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών!

Είναι οι ίδιοι που με διάφορα νομικίστικα τεχνάσματα παρατείνουν τη χρήση ζιζανιοκτόνων που περιέχουν τη καρκινογόνο glyphosate. Χαρακτηριστικό το απόσπασμα ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου που αποδεικνύει την ηθελημένη ανεπάρκεια πιστοποίησης του εγκλήματος: «Η επιστημονική αξιολόγηση των φυτοφαρμάκων για ρυθμιστική έγκριση εκ μέρους της ΕΕ πρέπει να βασίζεται μόνο σε δημοσιευμένες μελέτες που έχουν αξιολογηθεί από ομότιμους και για το σκοπό αυτό θα πρέπει να χορηγηθούν επαρκείς πόροι στους αρμόδιους οργανισμούς της ΕΕ…»

Μας λένε πως από έλλειψη χρημάτων δεν μπορούν να πιστοποιήσουν την επικινδυνότητα φυτοφαρμάκων προκειμένου να απαγορεύσουν τη χρήση της glyphosate σε σκευάσματα Roundup! Την ίδια στιγμή που η παρασκευάστρια εταιρία Monsanto βρίσκεται αντιμέτωπη με πλήθος αγωγών και καταβάλλει αποζημιώσεις στα καρκινοπαθή θύματα, σύμφωνα με αποφάσεις αμερικανικών δικαστηρίων.


Παράλληλα οι «οικολόγοι» ηγέτες ευρωπαϊκών κρατών εξάγουν πάνω από 13.000 τόνους απαγορευμένα δολοφονικά νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα, σε φτωχές αφρικανικές χώρες. Απαγορευμένα στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, ελεύθερα όμως να δηλητηριάζουν γύρη και νέκταρ των λουλουδιών της Μαύρης Ηπείρου  σκοτώνοντας βασίλισσες και εργάτριες που μας εγγυόνται για τη συνέχιση της ζωής στο πλανήτη μας, όπως είναι κυρίως οι Μέλισσες και μετέπειτα οι όποιοι άλλοι επικονιαστές.

Εγκλήματα που τα βάζουν κάτω από το χαλί της «σωτηρίας του πλανήτη» η οποία θα επιτευχθεί με τη… θυσία αγελάδων, χοίρων και πουλερικών, γεμίζοντας παράλληλα το πιάτο μας με αλευροσκώληκες, τριζόνια και αύριο ίσως με καστανόχρωμες κατσαρίδες του νεροχύτη!

 

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη… Σε σχέση με τη «πράσινη ανάπτυξη» σε συνδυασμό με την «αγωνία» τους για τη κλιματική αλλαγή…


Σχόλια