Ο ιστορικός Αύγουστος !


Η σύνοδος των BRICS μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα στο Γιοχάνεσμπουργκ έχει ξεχωριστό γεωπολιτικό και κατ’ επέκταση γεωστρατηγικό βάρος στην παρούσα παγκόσμια συγκυρία… Το ενδιαφέρον για την σύνοδο αφορά, εκτός από τα 5 βασικά μέλη των BRICS, μεγάλο πλήθος χωρών του τρίτου κόσμου, που ενδιαφέρονται για ένταξη ή για σύνδεση… Η προοπτική, έστω όχι άμεση, για την έκδοση κοινού νομίσματος απειλεί με σοβαρές ανατροπές τις διεθνείς οικονομικές ισορροπίες. Στα παραπάνω ζητήματα αναφέρεται αναλυτικότερα και τεκμηριωμένα ο φίλτατος Νίκος Μητσιάλης.

 

Μεθαύριο 22 αυτού του μήνα και για δυο μέρες θα πραγματοποιηθεί στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής η σύνοδος των κρατών μελών των BRICS. Σ’ αυτή τη σύνοδο έχουν καλεστεί να παραστούν εκπρόσωποι 71 ξένων χωρών! Σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Νότιας Αφρικής στον οργανισμό: «πρόκειται για τη μεγαλύτερη σύνοδο των ηγετών κρατών του Παγκόσμιου Νότου στα ιστορικά χρονικά...»

Παράλληλα 30 περίπου κράτη έχουν ήδη ζητήσει να συμπεριληφθούν στο γκρουπ των BRICS, ενώ 20 επιπλέον χώρες έχουν προσεγγίσει αυτόν τον οργανισμό με στόχο τη μελλοντική ένταξή τους. Χώρες απ’ όλα τα πληθυσμιακά και οικονομικά μεγέθη, που αναμένουν τώρα την ένταξή τους, βρίσκονται σε Ασία, Αφρική και Λατινική Αμερική! Χαρακτηριστικό δείγμα μεγεθών, η Ινδονησία των 277 εκ. κατοίκων αλλά και η Παλαιστίνη των 5 εκ. βασανισμένων ψυχών!

Κίνα και Ινδία αλλά και μια σειρά άλλες χώρες της Ασίας που θα είναι την επομένη της συνόδου του Γιοχάνεσμπουργκ μέλη των BRICS+ δείχνουν πως η Ασία μετά από δυο αιώνες απουσίας λόγω αποικιακής κατοχής επανακάμπτει δυναμικά αποκτώντας ξανά τη ξεχωριστή θέση που είχε πάντα στο πλανήτη!
«Το τέλος της ιστορίας...» του βιαστικού Φουκουγιάμα που χαρακτηρίστηκε από τους απανταχού θιασώτες της παγκοσμιοποίησης ως το ευαγγέλιο της, εγκαταλείπεται μετά την ανάδειξη σειράς χωρών που διεκδικούν δυναμικά μερίδιο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. 
Ο τίτλος από το πόνημα του Φουκουγιάμα, ταιριάζει περίφημα στο τέλος της ιστορίας του μονοπολικού κόσμου, που θα επιταχυνθεί αν οι BRICS+ προχωρήσουν και στο κοινό νόμισμα.

Η έκδοση του κοινού νομίσματος, δεν θα βρεθεί σε κενό χώρο όπως υπονοούν «σοφοί» του Σίτι και της Wall Street. Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, αυτό θα «κινηθεί» σ’ ένα προηγμένο δίκτυο κεφαλαίων και επικοινωνιών! Προνοητικά οι BRICS αναπτύσσουν ένα υποβρύχιο σύστημα οπτικών ινών το BRICS Cable, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν «συνακροάσεις» με ΗΠΑ, μέσω των υπαρχουσών  οπτικών ινών...

Με κάθε μέτρηση σε πληθυσμό, γεωγραφική έκταση, ενέργεια, ΑΕΠ, παραγωγή αγαθών ακόμα και σε πυρηνικά όπλα, οι BRICS δεν είναι μια πολυεθνική λέσχη συζητήσεων, όπως τους παρουσιάζουν οι δυτικοί. Αντιθέτως αποτελούν το αντίπαλο δέος στην αμερικανική μονοπολική ηγεμονία, που συνεχώς θα ισχυροποιείται με την ένταξη και νέων χωρών! 

Ένας ιστορικός Αύγουστος με σημαντικές αποφάσεις που θα παρθούν στο Γιοχάνεσμπουργκ στις αμέσως επόμενες μέρες! Και όμως σιγή ασυρμάτου σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. 

Γι’ αυτά η «διεθνής κοινή γνώμη» περιορίζει το ενδιαφέρον της,  στα παραισθησιογόνα μανιτάρια που έφαγε η αμερικανίδα ΥπΕξ Τζάνετ Γέλεν στη Κίνα! 

Καθώς και στην οργισμένη υφυπουργό των ΗΠΑ Βιτόρια Νούλαντ επειδή δεν έγινε δεχτή από το κινηματία στρατηγό Τιάνι, αρχηγό του Νίγηρα.

Η κυρία Βικτόρια που φρόντισε την έκβαση της «Πορτοκαλί Επανάστασης» των ναζί Αζόφ και Μπαντέρα στο Κίεβο το ’14, τώρα μαζί με τους Γάλλους πυροδοτεί το «μεγάλο πόλεμο της Αφρικής». 

Στόχος τα στρατιωτικά πατριωτικά κινήματα που αντιστέκονται στη νέο-αποικιακή ληστεία και στην φίλο-δυτική αφρικανική ECOWAS. Το πάντα ζωντανό παράδειγμα του δολοφονημένου από τους αποικιοκράτες, Τομά Σανκαρά, του «Τσε Γκεβάρα» της Αφρικής, τους τρομάζει!

Ο μονοπολικός κόσμος πεθαίνει με επικίνδυνους πολεμικούς σπασμούς, χθες στην Ουκρανία, σήμερα ή αύριο στην Υποσαχάρια Αφρική και στην απελπισία του, με ένα αυτοκτονικό κύκνειο άσμα, ίσως και στην Ταϊβάν.

Σ’ αυτή τη γεωπολιτική κοσμογονία η όποια παρουσία της εγχώριας και ευρωπαϊκής αριστεράς παραμένει ατυχώς δυσδιάκριτη...

       

Σχόλια