‘Δημοκρατία’, ‘ελευθερία’ και ‘ιστορική αλήθεια’ πάνε μαζί...


Δεν είναι γνωμικό… Είναι συμπέρασμα, που βγάλαμε καθώς πληροφορηθήκαμε μία σημαντική πράξη …αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας στην Ουκρανία.

Στην δεξιά όχθη του Δνείπερου το 1981 είχε τοποθετηθεί το άγαλμα της ‘μητέρας πατρίδας’. Ένα χάλκινο, ύψους 62 μέτρων, σύμβολο της ενιαίας Σοβιετικής Ενωσης-πατρίδας και της νίκης των λαών της απέναντι στο Ναζισμό κατά τον μεγάλο πατριωτικό πόλεμο…  Η ασπίδα της μητέρας πατρίδας έφερε το σύμβολο της ΕΣΣΔ, δηλαδή το σφυροδρέπανο…

Ετσι βέβαια μαθαίναμε μέχρι τώρα… Γιατί, τώρα, που στην Ουκρανία με την δυναμική δράση των ταγμάτων Αζοφ, του Δεξιού τομέα και άλλων ναζιστικών δυνάμεων αποκαθίσταται επιτέλους η δημοκρατία και η ελευθερία, από κοντά έρχεται και η αποκαθήλωση της ιστορικής στρέβλωσης και η αποκατάσταση της αλήθειας.

Αμέριστη και η βοήθεια των δυτικών προς αυτή την κατεύθυνση… ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ έχουν δείξει με κάθε ευκαιρία την … ψύχραιμη και αντικειμενική τους τοποθέτηση απέναντι στην ΕΣΣΔ, τις ιδέες του σοσιαλισμού κ.λ.π. 

Η κήρυξη παρανομίας για πλείστα κομμουνιστικά κόμματα σε χώρες της ‘ελεύθερης’ Δύσης, η ταύτιση του κομμουνισμού με τον Ναζισμό, η συστηματική ‘παραχάραξη’ της ιστορίας είναι αποδείξεις της λατρείας προς την αλήθεια και την αφοσίωση της ‘Δυτικού’ τύπου δημοκρατίας προς αυτήν.   

Το σφυροδρέπανο, λοιπόν, που κοσμούσε μέχρι προχτές την ασπίδα της μητέρας πατρίδας ξηλώθηκε και πάνω της τοποθετήθηκε μία τρίαινα… Για να μπορούν και η νεότεροι να μαθαίνουν τα γεγονότα, όπως ακριβώς έγιναν. Εν προκειμένω:

Η Σοβιετική Ενωση ...δεν έχει καμία σχέση με την ιδέα της κοινής πατρίδας των λαών της.

Η Σοβιετική Ενωση ...δεν έχει καμία σχέση με τον σκληρό, γεμάτο βαριές θυσίες αλλά νικηφόρο στο τέλος κοινό αγώνα των λαών της κατά του ναζισμού.

Η πιο μεγάλη αλήθεια, όμως, είναι πως πράγματι, η ιστορία της Ουκρανίας, τουλάχιστον στη σύγχρονη εκδοχή της, από το 2014 πιο ανοιχτά, γράφεται από ...λεβέντες, φανατικούς δημοκράτες, που αισθάνονται δικαίως ‘ιδεολογικοί’ απόγονοι του Στεπάν Μπαντέρα… Του υπερπατριώτη φασίστα, αντισημίτη, ξενοφοβικού συνεργάτη των ναζί, που έπνιξε στο αίμα πολλές χιλιάδες Σοβιετικούς, ανάμεσά τους και Ουκρανούς…

Χρειάζονταν η …δημοκρατική άνοιξη της Ουκρανίας για να γίνουν αυτά τα μεγάλα βήματα προς την ιστορική αλήθεια…  

Προσοχή!!! Αυτό το υπερβολικό πάθος για την …’αλήθεια’ μπορεί και να έχει κοντά ποδάρια…

 

  

Σχόλια