…’Εξ ονόματι’

Μελιστάλαχτος ο ηγέτης των Σπαρτιατών σε πρωϊνό κανάλι μας ενημέρωσε εφ’ όλης της ύλης, μιλώντας …εξ ονόματι

Ο κατά τα άλλα θεματοφύλακας της Ελληνικής γλώσσας ως υπερπατριώτης ηγέτης της επίλεκτης ομάδας Ελλήνων, που ακούει στο όνομα ‘Σπαρτιάτες’, έβαλε την γλώσσα κάτω και της άλλαξε τα φώτα…

Αγνοεί ο ελληνολάτρης Βοιωτός, ότι η πρόθεση εκ (ή εξ όταν ακολουθεί λέξη που αρχίζει από φωνήεν) συντάσσεται με γενική όταν μαρτυρεί προέλευση, αρχή, πηγή. ΟΥΔΕΠΟΤΕ συντάσσεται με δοτική. Δηλαδή η έκφραση ‘εξ ονόματι’ δεν είναι Ελληνικά… Είναι απλά αλαμπουρνέζικα…

Αν πάλι κάποιοι θέλουν να αθωώσουν τις ελληνικούρες του Προέδρου των περικεφαλαιοφόρων και του χαρίσουν την πρόθεση, μας μένει το: ονόματι… Η δοτική αυτή σκέτη χωρίς προθέσεις, δηλώνει το όνομα, τον τίτλο, που φέρει η αμέσως προηγούμενη περιγραφή. Π.χ.: Ο μεγάλος ποταμός, που διασχίζει την Ευρώπη, ονόματι Δούναβις.  

Αυτά τα ολίγα για την ταλαιπωρημένη γλώσσα… Ιδού παράδειγμα, δόξης λαμπρόν, προς αποφυγήν από όσους ομιλούν την ελληνική, χωρίς να είναι και τόσο πολύ Ελληνες όσον οι ‘Σπαρτιάτες’. Ιδού παράδειγμα, για το τί δηλώνει ο δήθεν πατριωτισμός και ο καθωσπρεπισμός των συμπαραστατών στα φυλακισμένα ως εγκληματίες στελέχη της ΧΑ.

Τελικά ‘εξ ονόματι’ ή ‘ονόματι’ το μπάχαλο του υπερπατριωτικού χώρου συνεχίζεται σε πλήρη …δημοκρατική ομαλότητα…

Μάλλον, αν έχουμε καταλάβει καλά, ο αρχηγός είναι υπέρ του Φυλακισμένου αλλά θέλει και κομμάτι αυτοδυναμία. Να αναπνέει, ρε παιδί μου, ο αγωνιστής… Οι άλλοι, όμως, σχεδόν όλοι τους, έναν αναγνωρίζουν: τον ΜΕΓΑΛΟ, που είναι στην φυλακή. Τον θέλουν για υποψήφιο δήμαρχο… Για μία μεγαλειώδη απονομή άφεσης μέσα από την λαϊκή ψήφο.

Μία τέτοια εκδοχή καθόλα πιθανή, αν το σχέδιο καταφέρει να υλοποιηθεί, δίνει …νέα φτερά στον χώρο. Κάτι, που διατηρούμε αμφιβολία κατά πόσο αντιλαμβάνεται την σημασία του το ...'δημοκρατικό τόξο'.

Το λαϊκό συναίσθημα βρίσκεται στριμωγμένο για τα γερά ανάμεσά στις απίστευτης έκτασης καταστροφικές πυρκαγιές, στην προετοιμαζόμενη παραχωρητική διαπραγμάτευση στο Αιγαίο αλλά και στην διεργασία εμφύτευσης αρχηγού εκ του …εξωτερικού στην αξιωματική αντιπολίτευση… Ιδανικές συνθήκες ‘συνολικής’ απαξίωσης, που φέρουν και την ευλογία του ιερού αγώνα κατά του …σφραγίσματος από το θηρίο, του 666 …

Πιο απλά:
Τα εκλογικά ποσοστά του χώρου βρισκόταν ήδη περί το 15% στις εκλογές του Ιουνίου και -κάτω από τις παραπάνω συνθήκες- η προοπτική τους είναι ανοδική…

Ας μην λησμονάμε βέβαια, πως και η επίσημη κυβερνητική θέση στο μεταναστευτικό συμπληρώνει την ακροδεξιά ρητορία. Βαθιά ανίκανη και απρόθυμη να στηρίξει έναν σοβαρό μηχανισμό πολιτικής προστασίας ανάλογο με τις απαιτήσεις και τις περιστάσεις, η κυβέρνηση δεν διστάζει να αμφισβητεί την ίδια την ολοφάνερη και πανθομολογούμενη πρωτιά καταστροφής από φωτιά στην Ευρώπη για το 2023.
Ψάχνοντας στο καλάθι των απίθανων ερμηνειών, που θα βοηθούσαν να καμουφλάρει τις ενοχές της, αποδίδει και αυτή, όπως και οι ακρότεροι ένοικοι του χώρου, ευθύνες στους μετανάστες.

Το μεταναστευτικό κύμα προς την Ευρώπη δεν έχει τελειωμό, αφού δεν αντιμετωπίζονται οι κοινωνικο-πολιτικοί όροι που το γεννούν, το συντηρούν και το διογκώνουν… Εχουμε, λοιπόν, άριστη τροφή για το φίδι, που γεννοβολάει αυγά σε ολόκληρη την Ηπειρο.

Εξ ονόματι’ όλων αυτών ο Βασίλης Στίγκας, σήμερα, ανοίγει δρόμους για ακόμη χειρότερους από αυτόν.

  

Σχόλια