'Συλλογική ευθύνη'...

Το άρθρο του φίλτατου Νίκου Μητσιάλη είναι γραμμένο με οργή αλλά και με σχολαστική τεκμηρίωση της υποκρισίας, της διπλοπροσωπίας, του εμπαιγμού της παγκόσμιας κοινής γνώμης από τους ηγέτες του ‘δημοκρατικού’ συνασπισμού ΗΠΑ-ΕΕ, όπως αυτή αποκαλύπτεται αυτές τις μέρες. Στην Ουκρανία πρώτα, στην Γάζα τώρα η Δυτική ευαισθησία έχει ισχυρές κεραίες επιλογής. Παραθέτουμε…   

 

Τον Οκτώβρη του ΄22 η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καταγγέλει τον Πούτιν πως: «Με στοχευμένες επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές, αποκόβει Ουκρανούς από νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και  θέρμανση με τον χειμώνα να καταφθάνει. Αυτές είναι πράξεις καθαρής τρομοκρατίας...»

Τον Οκτώβρη του 2023 το Ισραήλ κόβει νερό, φαγητό και ηλεκτρικό από δυο και πάνω εκατομμύρια  πολιορκημένους αμάχους της Γάζας. Χιλιάδες τραυματίες κινδυνεύουν χωρίς νερό, ρεύμα, φάρμακα με βέβαιο θάνατο. Την ίδια ώρα η κλειστή φυλακή της Γάζας σφυροκοπάται ανηλεώς με βόμβες φωσφόρου.

Παράλληλα ο αριθμός των θαμμένων κάτω από τα ερείπια των κτιρίων μεγαλώνει συνεχώς. Ακόμα και το κομβόι αυτών που αποφάσισαν να φύγουν, χωρίς όμως να υπάρχει έξοδος διαφυγής προς την Αίγυπτο, δέχονται τα πυρά των ισραηλινών.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δικαιολογεί τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού λέγοντας πως: «Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα της άμυνας», συμπληρώνοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ.

Στις δηλώσεις της δεν αναφέρεται σε έγκλειστους παλαιστίνιους αμάχους επιβεβαιώνοντας πως στις αξίες των πολιτισμένων της δύσης περιλαμβάνεται και η «συλλογική ευθύνη»! Ανασύρει στη μνήμη ότι τη συλλογική ευθύνη επικαλέστηκε και ο Αδόλφος ως άλλοθι σε αλλεπάλληλες σφαγές, όπως αυτή του Διστόμου.

Ευρωπαίοι ηγέτες ακόμα και σιωπώντας, συντάσσονται με τον σιωνιστή πρόεδρο του Ισραήλ, που δηλώνει πως στη Γάζα δεν υπάρχουν αθώοι, δείχνοντας ως νόμιμους στόχους υπερήλικες και νεογέννητα μωρά. Ως πρόσχημα ζητούν να εκκενωθούν νοσοκομεία, αλλά στη συνέχεια τα τινάζουν στον αέρα, όπως το αγγλικανικό “Αλ Αχλί”, εμβληματικό νοσοκομείο της Γάζας, δολοφονώντας εκατοντάδες γυναικόπαιδα. Τώρα βομβαρδίζουν και ελληνορθόδοξους ναούς.   

Στη σύμβαση του ΟΗΕ, το έγκλημα της γενοκτονίας ορίζεται από την «πρόθεση καταστροφής, εν όλω ή εν μέρει, μιας εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας, ως τέτοιας». Ο ακροδεξιός Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant δήλωσε κυνικά ότι:

«Επιβάλλουμε πλήρη πολιορκία στη Γάζα. Χωρίς ρεύμα, χωρίς φαγητό, χωρίς νερό, χωρίς καύσιμα. Όλα είναι κλειστά. Πολεμάμε τα ανθρώπινα ζώα και θα πράξουμε ανάλογα...»

Και οι ναζί στη δίκη της Νυρεμβέργης είχαν δηλώσει: «Δεν είμαστε ένοχοι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αφού δε θεωρούμε τους Εβραίους ανθρώπους…»

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν στις 29 Σεπτεμβρίου του ΄23 διαπίστωνε : «Η Μέση Ανατολή είναι πιο ήσυχη σήμερα από ό,τι ήταν ποτέ τις τελευταίες δύο δεκαετίες». Απόλυτα δικαιολογημένος, γιατί πώς ν’ ακούσει στην Ουάσιγκτον τις οιμωγές των κολασμένων της Γάζας αλλά και της Δυτικής Όχθης;  

Σ’ αυτήν την «ησυχία» και με τις ευλογίες του... Αβραάμ σκόπευαν να υπογράψουν με πρόθυμα αραβικά κράτη συμφωνίες διαιώνισης της παλαιστινιακής κόλασης. Μόνο που η αιματηρή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου διέψευσε τον μίστερ Σάλιβαν για την επικρατούσα ησυχία στην εν λόγω περιοχή.

Το 1993 η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης έκανε μια ιστορική μετατόπιση δεχόμενη την ύπαρξη κράτους του Ισραήλ. Όμως κανείς επίσημος Ισραηλινός θεσμός, δε δέχεται την ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.  

Το Ισραήλ αυτοπαγιδεύτηκε σ’ ένα υπαρξιακό αδιέξοδο αρνούμενο πολιτική λύση,  έτοιμο τώρα για μια ανθρωποκτόνα και για το ίδιο χερσαία εισβολή. Οι μεγαλόσχημοι, που καταφθάνουν στο Τελ Αβίβ, αγωνιούν να σώσουν την εικόνα του συμμάχου τους. Παράλληλα προσπαθούν να αποφευχθεί μια έκρηξη εκατομμυρίων Αράβων με ασύμμετρες οικονομικές και γεωπολιτικές απώλειες για το δυτικό στρατόπεδο σε ιδιαίτερα δύσκολες γι’ αυτό στιγμές.

Καθόλου εύκολη εξίσωση, με άκρως επικίνδυνη συνέχεια...

 

  

Σχόλια