Τα αδιέξοδα μιας σφαγής…

Στο άρθρο του ο φίλτατος Νίκος Μητσιάλης επιχειρεί να αναλύσει τους απολογισμούς και τις προοπτικές των πολεμικών εστιών, που κρατάνε τον πλανήτη στην κόψη του ξυραφιού… Φαίνεται, πως το μέτωπο της Ουκρανίας κλείνει για τους Δυτικούς, πάνω στα πτώματα εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών … Η Μέση Ανατολή φαίνεται πως επιλέχτηκε για τις επόμενες φάσεις των Ιμπεριαλιστικών ‘παιγνίων’… Χωρίς κανένα άνοιγμα σε ορίζοντες ανθρωπισμού… Με σταθερή καθήλωση στα μεγαλεπήβολα οράματα του σιωνισμού …  

 

Από τις 7 του Οκτώβρη που ξεκίνησε η γενοκτονία των παλαιστινίων με άλλοθι την επίθεση της Χαμάς, τα χιλιάδες πτώματα αμάχων της Γάζας κατέβασαν από τα πρωτοσέλιδα των δυτικών ΜΜΕ την αντεπίθεση μιας υποτιθέμενης Ουκρανικής νίκης...

Ξεχάστηκαν και οι διθύραμβοι των ευρωπαίων ηγετών για χρεοκοπία της Ρωσίας. Μετά από ενάμισι περίπου χρόνο από την εισβολή στην Ουκρανία, οι Ρώσοι πωλούν λιγότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο και κερδίζουν τα τετραπλάσια!

Το  αφήγημα για διάλυση της Ρωσίας με την πολεμική εμπλοκή ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, με τους δυστυχής Ουκρανούς ως αναλώσιμο είδος, κάηκε στις φλόγες ενός πολέμου που αποσυνθέτει την Ευρώπη.  

Αυτά κάτω από το «χαλί της ενημέρωσης», τώρα η «δημοσιογραφία» καλύπτει τις νικηφόρες εξορμήσεις των ισραηλινών πάντσερ, που κυνηγώντας σκιές τρομοκρατών, αλέθουν με τις ερπύστριες σάρκες παιδιών και βρεφών στη κόλαση της Γάζας.

Μια γενοκτονία προκειμένου να ξανά εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας στους ομοεθνείς τους που ακυρώθηκε οριστικά... Από τις 7 Οκτωβρίου μέχρι προχτές το Ισραήλ είχε ρίξει στη Γάζα περισσότερους από 25.000 τόνους εκρηκτικών υλών. (το ισοδύναμο της ατομικής βόμβας της Χιροσίμα το 1945 ήταν 15.000 τόνοι).

Στόχευαν σε μια «τελική λύση» με τους παλαιστίνιους της Γάζας σε σκηνές στην έρημο του Σινά και εκείνους της Δυτικής Όχθης στην Ιορδανία. Όμως Αίγυπτος και Ιορδανία δήλωσαν, πως αυτό αποτελεί κήρυξη πολέμου εναντίον τους. Είναι το αδιέξοδο μιας σφαγής...

Και η αμερικανική διπλωματία δεν περνάει και τις καλλίτερες στιγμές της, πιεζόμενη τόσο από τις...βιβλικές διεκδικήσεις των ακροδεξιών σιωνιστών, όσο και από τους πρώην πειθήνιους Σαουδάραβες συμμάχους της! Και το κυριότερο από έναν εκρηκτικό αντιαμερικανισμό που ακυρώνει δεκαετίες προσπαθειών της στη Μέση Ανατολή. 

Οι Νετανιάχου στοχεύουν σ’ ένα «Μεγάλο Ισραήλ», στα λεγόμενα «Βιβλικά Εδάφη» με κατάληψη του Λίβανου μέχρι το ποταμό Λιτάνι, βασική πηγή νερού! Η ευρύτερη περιοχή βιώνει μια επικίνδυνη γεωστρατηγική «ισορροπία», όσο το Ισραήλ επιμένει  σε «βιβλικούς» επεκτατισμούς.

Εάν η παγκόσμια κατακραυγή για αυτό που συντελείται στη Παλαιστίνη δεν αναγκάσουν τις ΗΠΑ να βάλλουν φρένο σ’ αυτά τα μαξιμαλιστικά σχέδια, τότε ανοίγει ένα δεύτερο μέτωπο μιας παγκόσμιας αναμέτρησης, την ώρα που εκείνο της Ουκρανίας ουσιαστικά δείχνει να κλείνει!

Το στρατηγικό βάθος της αντίστασης στις «βιβλικές» ορέξεις του Ισραήλ περνάει από Χαμάς και Χεζμπολάχ αλλά αναγκαστικά φθάνει σε Ιράν επηρεάζοντας και τη Κίνα. Αρκεί να σταθμίσει κανείς το σημαντικό γεγονός, πως υπό το βλέμμα του «Βούδα», Σιίτες και Σουνίτες κάθισαν για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι.

Συνέχεια αυτής της προσέγγισης και η προχθεσινή συνάντηση υπουργών Εξωτερικών  αραβικών και ισλαμικών χώρων στο Πεκίνο για το Παλαιστινιακό! Παράλληλα η  συνάντηση Μπάιντεν - Σι Τζινπίνγκ στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ μετά από 6 χρόνια και οι συνομιλίες τους μεταξύ άλλων για τη κόλαση της Γάζας, δυσκολεύουν τα σχέδια Νετανιάχου για μια γενικευμένη πολεμική ανάφλεξη...

Στην αντοχή των παλαιστινίων αναφέρεται ο δημοσιογράφος, Gideon Levy: «Φαίνεται ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον πιο δύσκολο λαό στην ιστορία και ότι δεν υπάρχει άλλη λύση γι' αυτό, από το να αναγνωρίσουμε τα δικαιώματά του και να τερματίσουμε την κατοχή».

Αντικρύζοντας το πύρινο βλέμμα των παιδιών αυτού του Λαού που είναι καταδικασμένα να πάρουν τη θέση εκείνων που «έφυγαν» από πυρά των σιωνιστών, δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει κανείς με τον Gideon Levy, που η εφημερίδα του Haaretz απειλείται με λογοκρισία!

  

Σχόλια