ΟΗΕ: 10 μόνο υπέρ των σφαγέων της Γάζας!


Το άρθρο του φίλτατου Νίκου Μητσιάλη αναφέρεται στην πράγματι εντυπωσιακή καταδίκη του Ισραήλ στην τελευταία Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ από τα μέλη της… Χωρίς να προσφέρει ουσιαστικά άμεσα αποτελέσματα, αποτελεί μία σοβαρή αντανάκλαση της στροφής της παγκόσμιας κοινής γνώμης και της πίεσης  προς τις κυβερνητικές ηγεσίες… Και αυτό παρά την συνεχιζόμενη και επιτεινόμενη εκστρατεία σύγχυσης και παραπληροφόρησης…  

Μέχρι και η Ελλάδα, που διεκδικεί επαξίως πρωτεία φιλοσιωνισμού και Αμερικανοδουλείας έφτασε στο ‘συγκλονιστικό’ σημείο της ...αποχής από την ψηφοφορία!!!

Παραθέτουμε.

 

Σε διπλωματική ήττα των ΗΠΑ κατέληξε το βράδυ της προ-περασμένης Τρίτης η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που με συντριπτική πλειοψηφία ενέκρινε ψήφισμα που ζητά την «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας για ανθρωπιστικούς λόγους και δίχως να κάνει αναφορά στη Χαμάς! Ένα ψήφισμα χωρίς δεσμευτικό χαρακτήρα αλλά με διεθνές πολιτικό αντίκτυπο.

Η πρόταση εγκρίθηκε με 153 ψήφους υπέρ έναντι 10 κατά (συμπεριλαμβανομένων αυτών του Ισραήλ και των ΗΠΑ) και 23 αποχών επί συνόλου 193 μελών. Αξιοσημείωτο είναι, πως ακόμη και παραδοσιακοί σύμμαχοι της Ουάσιγκτον, όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και ο Καναδάς ενέκριναν το κείμενο!

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι πρωθυπουργοί των παραπάνω χωρών, εξηγώντας γιατί τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος, δήλωσαν: «Το τίμημα της ήττας της Χαμάς δεν μπορεί να είναι τα συνεχιζόμενα δεινά όλων των παλαιστινίων αμάχων».

Έστω και κάπως αργά ακόμα και οι στενότεροι «συγγενείς» των ΗΠΑ, αρχίζουν να επηρεάζονται αναλογιζόμενοι τον όγκο των ισραηλινών «αντιποίνων» σε πτώματα αμάχων Παλαιστινίων πάνω και κάτω από τα συντρίμμια των κτιρίων της κάποτε κατοικήσιμης Γάζας.

Πτώματα σαβανωμένων σε ομαδικούς τάφους που συσσωρεύουν εκεί οι σιωνιστές, εφαρμόζοντας επί 75 και πλέον χρόνια το «δικαίωμα της αυτοάμυνας», δολοφονώντας παιδιά και βρέφη και αρπάζοντας σπίτια και χωράφια γηγενών.

Η πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ της περασμένης Τρίτης είναι μεγαλύτερη κι από αυτή που καταδίκασε την εισβολή του στρατού της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σε εκείνη την περίπτωση η πλειοψηφία δεν είχε ξεπεράσει τις 143 ψήφους.

Τότε η Ουάσιγκτον είχε κάνει την απόφαση αυτή του ΟΗΕ σημαία καταδίκης του Πούτιν και την ανέμιζε «υπερηφάνως», ως απόδειξη της «διεθνούς απομόνωσης» της Μόσχας. Σήμερα, παρά τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΟΗΕ για άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εφοδιάζουν το Ισραήλ με εξοπλισμό.

Το CNN αναφέρεται σε «έξυπνες» βόμβες που πέφτουν στη Γάζα και σε οβίδες λευκού φωσφόρου που χρησιμοποίησε το Ισραήλ στην επίθεση στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με τον συντονιστή Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Έτσι, τα όσα λέγονται από πλευράς προέδρου Μπάιντεν περί της ανάγκης δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους είναι απλά κάλυμμα στη συνενοχή των ΗΠΑ για τη γενοκτονία των Παλαιστινίων από τους Ισραηλινούς και παράλληλα λεκτικό «χάδι» για τους κάποτε Σαουδάραβες φίλους του.

Ακόμα και δηλώσεις, όπως αυτή του αμερικανού προέδρου Μπάιντεν πως είδε «επιβεβαιωμένες εικόνες τρομοκρατών που αποκεφαλίζουν παιδιά», δήλωση που στη συνέχεια  ο Λευκός Οίκος ανακάλεσε, επανέρχονται προκειμένου να εξισορροπήσουν τον αυξανόμενο καθημερινά αριθμό νεκρών και τραυματιών κυρίως μικρών παιδιών και βρεφών.

Ο Βρετανός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Καρίμ Χαν, (ναι είναι αυτός που δίκασε τον Πούτιν ως εγκληματία πολέμου), ερευνά λέει την κατάσταση στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη από το 2021, εξετάζοντας πιθανά εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εκεί!

Ο εν λόγω εισαγγελέας προφανώς μέχρι τώρα αγνοεί την ύπαρξη των χιλιάδων νεκρών και τραυματιών στους οποίους αναφέρονται η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, η UNRWA, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κ.ά. Διαφορετικά θα καταδίκαζε τους γενοκτόνους ως εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας.

Όταν οι σιωνιστές ολοκληρώσουν την εθνοκάθαρση, τότε και ο σερ Καρίμ Χαν θα αρχειοθετήσει την «έρευνα» του με... απαλλακτικό βούλευμα, την οποία όπως αναφέρει έχει ξεκινήσει από το 2021.

  

Σχόλια