Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά...


Οι ευγενείς και φιλάνθρωποι ανά τον κόσμο καπιταλιστές δεν χάνουν την ευκαιρία να εκφράσουν τα αισθήματά τους… Η Ουκρανία και η Γάζα είναι τέτοιες περιπτώσεις… Στην πρώτη ετοιμάζονται να αναλάβουν την ανοικοδόμηση και στην δεύτερη την διαμόρφωση …τουριστικής παραλίας αλλά και αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, που αφθονούν στην γη και την θάλασσα της Γάζας.

Το άρθρο του φίλτατου Νίκου Μητσιάλη μας πληροφορεί λεπτομερειακά και τεκμηριωμένα για τα διαδραματιζόμενα και τα σχεδιαζόμενα από τους 'ευεργέτες' μας…

 

Με την πολεμική κρεατομηχανή στην Ουκρανία να αλέθει σάρκες στο μάξιμουμ, δυτικές εταιρείες ανοίγουν χαρτοφυλάκια «ανασυγκρότησής» της! Στο Ελβετικό Λουγκάνο βρέθηκαν εκπρόσωποι από 41 χώρες και 19 δυτικοί οργανισμοί. Ακολούθησε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Μελόνι με παρόμοια μάζωξη στη Ρώμη με πολυάριθμους παράγοντες εταιρειών. Κουβέντα όμως για κάποια πρωτοβουλία εκεχειρίας με προοπτική ειρήνης...

Το ελατήριο της... φιλανθρωπίας δημιουργεί συνωστισμό σε συνέδρια οικονομικών ελίτ! Έτσι δε θα μπορούσε και ο Εμανουέλ Μακρόν να λείψει καλώντας, υπό τη σκιά του πύργου του Άιφελ, 700 γαλλικές εταιρείες με στόχο την «επένδυση» για την απο-κατάσταση των Ουκρανικών ερειπίων.

Πολυεθνικές και τράπεζες αρωγοί των «ανασυγκροτήσεων» κοστολογούν το «έργο» σε σχέση πάντα με τον πλούτο της Ουκρανικής γης, υπολογίζοντας παράλληλα το ύψος της τοκογλυφίας που θα δέσει χειροπόδαρα και τις επόμενες γενιές αυτής της χώρας.


Χαρακτηριστική και η δήλωση του Ιρλανδού ευρωβουλευτή Μικ Γουάλας: «Ενώ οι Ουκρανοί πεθαίνουν στο πεδίο της μάχης, ο Ζελένσκι πουλά κρατικές εκτάσεις γης». Ο Γουάλας διευκρίνισε ότι περισσότερα από τρία εκατομμύρια εκτάρια ουκρανικής  γεωργικής γης ανήκουν πλέον σε εταιρείες που εδρεύουν στη Δύση.

Από το 2014, με την περιβόητη «επανάσταση της αξιοπρέπειας» των ναζί παραστρατιωτικών, το μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανικής εύφορης γης, το λεγόμενο «καλάθι ψωμιού της Ευρώπης», είναι στα χέρια δυτικών «κορακιών».

Το 2020, με δόλωμα δάνειο 8 δισ. Δολ., το ΔΝΤ απαίτησε να αρθεί και το όποιο τελευταίο εμπόδιο πώλησης γης.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, η Blackrock, η JP Morgan καθώς και η Goldman Sachs έχουν «ήδη γίνει μέρος του ουκρανικού τρόπου». Κοράκια πανέτοιμα με νύχια γαμψά, προκειμένου να αρπάξουν τα 117 από τα 120 πιο απαραίτητα βιομηχανικά ορυκτά που βρίσκονται στα σπλάχνα αυτής της χώρας, (2η παγκοσμίως σε μαγγάνιο). Ένας ορυκτός θησαυρός υπολογίσιμης αξίας που ξεπερνά τα 11,5 τρισ. δολ.!

Όλο αυτό το αρπακτικό αλισβερίσι, με το πρόσχημα της ανασυγκρότησης, έχει βεβαίως και το ρίσκο του αφού είναι άγνωστο πότε και πού θα σταματήσουν τα ρωσικά τανκ, και κυρίως τι χώρο θα αφήσουν στους δυτικούς «επενδυτές» από μια εναπομείνασα πλέον Ουκρανία!

Στο βομβαρδισμένο σφαγείο της Γάζας έχει στηθεί ένα άλλο παζάρι πάνω στα ερείπια. Εκεί μεγάλη ισραηλινή εταιρεία, που κατασκευάζει σπίτια για εβραίους εποίκους στη Δυτική Όχθη, διαφημίζει πωλήσεις σπιτιών στη Λωρίδα. Το σλόγκαν: «Ξυπνήστε, ένα σπίτι στην παραλία δεν είναι όνειρο». Υπάρχουν αρχιτεκτονικά σχέδια και τιμές προπώλησης.

Ακόμα πιο σοβαρές «επενδύσεις» στα βορινά της αιματοβαμμένης Γάζας, σ’ ένα κοίτασμα φυσικού αερίου, το “Gaza Marine” στα ανοικτά των ακτών της Λωρίδας, με αποθέματα άνω του ενός τρισεκατομμυρίου κυβικών ποδιών! Και ακόμα ένα γιγαντιαίο επενδυτικό εγχείρημα σχεδιασμένο από παλιά, η διάνοιξη διώρυγας «Μπεν Γκουριόν». Η Γάζα γειτονεύει με σημεία του σχεδιαζόμενου καναλιού γι’ αυτό, μεταξύ άλλων, και το δολοφονικό πογκρόμ για την εκκένωση της από τους Παλαιστίνιους κατοίκους της.

Όπως και στην περίπτωση της Ουκρανίας, οι «επενδύσεις» των σιωνιστών πάνω στο νεκροταφείο των ερειπίων της Γάζας, με αναρίθμητα πτώματα θαμμένα από κάτω, δια-τρέχουν σημαντικό ρίσκο. Η αποτυχία της απελευθέρωσης ισραηλινών αιχμαλώτων, σε διάστημα 4 μηνών, από τα χέρια της Χαμάς, δείχνει και το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι Νετανιάχου σφαγείς αμάχων. Το γεγονός επισημαίνει και η έγκριτη ισραηλινή εφημερίδα Haaretz: «Ο πόλεμος στη Γάζα είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που μας δείχνουν...». 

 

  

Σχόλια