Το Ρολόι της Αποκάλυψης!

Κάποιων ρολογιών το γύρισμα ‘παρακολουθεί’ ο φίλτατος Νίκος Μητσιάλης

Ορισμένα, εντός ΗΠΑ κουρδίζονται σε συνθήκες αυστηρής κοινωνικοπολιτικής αποστείρωσης και αρκούνται σε παραγωγή ζοφερών σκοτεινών εικόνων, που σε στέλνουν σπίτι σου για τα καλά…

Κι άλλα, αλλού στον πλανήτη σημαίνουν την ανυπακοή στις υπερατλαντικές επιταγές συμμόρφωσης και δηλώνουν την χάραξη μίας νέα Αυγής, μέσα από τις αστραπές και τις βροντές, επιθανάτιος ρόγχος των απερχόμενων της ιστορίας.

Παραθέτουμε.


Το ίδρυμα Bulletin of the Atomic Scientists, όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, όρισε αυτό το ρολόι στα 90 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα ως το θεωρητικό σημείο του αφανισμού μας. Το «Ρολόι της Αποκάλυψης» το «κουρδίζουν» στο Σικάγο, όπου η έδρα της εν λόγω ΜΚΟ!

Από το Σικάγο, λοιπόν, η «αποκάλυψη» της απειλής, πάντα με τη γοητεία μιας πόλης  μυστηρίου και τρόμου από την εποχή ακόμα του Αλ Καπόνε αλλά και του Μίλτον Φρίντμαν, ιδρυτή της περιβόητης σχολής, με τις ανθρωποκτόνες οικονομικές συνταγές τις οποίες εφάρμοσε στον Χιλιανό Λαό ο δικτάτορας Πινοσέτ και πλείστοι άλλοι ανά την υδρόγειο υπάλληλοι των ΗΠΑ.    

Το ρολόι, εκτός από τα 90 δευτερόλεπτα που μας απομένουν πριν εξαερωθούμε, προσδιορίζει και μερικές από τις αιτίες της «αποκάλυψης», δίχως όμως οι δείκτες του να υποδεικνύουν τους υπαίτιους μιας διαχρονικά συντελούμενης πλανητικής ληστείας. Και βέβαια δίχως οι μύτες των δεικτών του ν’ αποκαλύπτουν, τρυπώντας τον παρελθόντα χρόνο, μια νεοαποικιακή γενοκτονία, όπως αυτή τώρα του παλαιστινιακού λαού, και τους δράστες της! 

Το αποφεύγουν! Στόχος τους είναι ο τρόμος και η μέτρηση σε δευτερόλεπτα της τιμωρίας στις φλόγες μιας «βιβλικής» πυρηνικής αποκάλυψης! Μιας πρωτόγνωρης αποκάλυψης, αποτέλεσμα της διαφαινόμενης απομάκρυνσης σειράς χωρών από τον άξονα της δυτικής μονοκρατορίας.

Όμως οι δείκτες στο Ρολόι του Κόσμου, σε αντίθεση μ’ εκείνο το «Ρολόι του τρόμου» που επιμελούνται στο Σικάγο, δείχνουν ξημέρωμα! Θολό βεβαίως ακόμα το λυκαυγές που σπρώχνει το σκοτάδι, διακριτό όμως, έστω και μέσα από «σύννεφα»! Η εμφάνισή του μια διαδικασία αργόσυρτη, που κοστίζει πολύ κόπο και αίμα. Όμως το ξημέρωμα αχνοφαίνεται!

Το Ρολόι του Κόσμου μετράει την ιστορικότητα της προσφυγής της Νότιας Αφρικής στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης εναντίον του Ισραήλ με τη κατηγορία της γενοκτονίας. Την προσφυγή στηρίζουν 200 καθηγητές και εμπειρογνώμονες του διεθνούς δικαίου, κυρίως από διάσημα αμερικανικά πανεπιστήμια! Εκατοντάδες πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, ενώσεις νομικών, γιατρών και άλλων επιστημόνων, καθώς και μια σειρά οργανισμοί και πολλές χώρες!

Το Ρολόι του Κόσμου μετράει επίσης την αξιοπιστία όλων αυτών των μεγαλόσχημων διεθνών οργανισμών, όπως το λεγόμενο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης. Μένει λοιπόν να αποδειχθεί αν οι δικαστές του θα εκδώσουν την ετυμηγορία τους με βάση τα συμφέροντα της χώρας από την οποία ο καθείς τους προέρχεται ή ανεπηρέαστα και με κριτήριο τον όγκο των πτωμάτων των παλαιστίνιων αμάχων.

Το Ρολόι του Κόσμου κτυπά το ξημέρωμα μιας νέας γεωπολιτικής πραγματικότητας, αυτής που επέτρεψε στη Νότια Αφρική να σύρει το Ισραήλ με τη κατηγορία της γενοκτονίας στο δικαστήριο! Αυτό πριν μερικά χρόνια θα ήταν αδιανόητο ακόμα και για την πατρίδα του Νέλσον Μαντέλα η οποία θα είχε την ηθική και ιστορική νομιμοποίηση, λόγω απαρτχάιντ, να το πράξει αλλά και να οδηγήσει, όπως αναμένεται τώρα, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία στο εδώλιο ως συνενόχους για το έγκλημα της γενοκτονίας που διαπράττει το Ισραήλ σε Γάζα και Δυτική Όχθη.  

Το Ρολόι του Κόσμου μετράει με ακρίβεια την πλανητική έκταση των διαδηλώσεων εκατομμυρίων ανθρώπων που καταδίκασαν τους σιωνιστές του Ισραήλ για τη σφαγή των Παλαιστινίων αμάχων, σε αντίθεση με τους δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης που απέφυγαν τελικά να αποφανθούν για την ουσία της προσφυγής που άσκησε η Νότια Αφρική, για το εάν δηλαδή έχει ήδη συμβεί γενοκτονία στη Γάζα...   

 


Σχόλια