Ο Σανός...


Ο σανός, αυτό το πολύτιμο αποξηραμένο χορταράκι είναι βαθιά παρεξηγημένο… Ενώ αποτελεί πολύτιμη τροφή για την διατροφή και την φυσιολογική υγεία πολλών οικόσιτων ζώων, αποτελεί ταυτόχρονα και σύμβολο της πρόθυμης υποταγής μας. Εντελώς διαθέσιμοι να πειθαρχήσουμε στις κατευθύνσεις των εξουσιαστών μας…

Γι’ αυτόν τον δεύτερο, τον συμβολικό σανό γράφει στο άρθρο του ο φίλτατος Νίκος Μητσιάλης, που αναπαράγουμε.

 

Συμβολικός ο σανός που μεταφέρουν τα τρακτέρ του ευρωπαϊκού αγροτικού ξεσηκωμού, τον οποίον τοποθετούν στη συνέχεια σ’ εισόδους διοικητηρίων, ευρωπαϊκών γραφείων και γενικά κτιρίων που στεγάζουν υπηρεσίες κρατικής εξουσίας!

Είναι μια επιβαλλόμενη επιστροφή ενός ελάχιστου βέβαια μέρους από αυτό το είδος της «ξηράς τροφής» που μ’ αυτήν απλόχερα ταΐζουν οι χρυσοκάνθαροι της ευρωπαϊκής αυλής, χρόνια τώρα, τους υπηκόους τους.

Είναι το αποκαλούμενο κουτόχορτο σε ηλεκτρονική και έντυπη «συσκευασία», με επιτυχή αποτελέσματα πολιτικής νάρκωσης!
Εξακολουθεί να επιμένει στη συνταγή αυτή η φον ντερ Λάιεν λέγοντας προχθές, πως η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι υπεύθυνοι για τον ευρωπαϊκό αγροτικό ξεσηκωμό!

Αφού προηγουμένως τιμώρησαν τον Πούτιν με κυρώσεις για χάριν της δημοκρατίας ως φανατικοί εραστές της! Στη συνέχεια «κάποιοι άγνωστοι» που είχαν συμφέρον και μπορούσαν σε αυτό το βάθος, ανατίναξαν και τον Nord Stream, που παρείχε στη Γερμανία και σε μεγάλο μέρος της Δυτικής Ευρώπης φθηνό ρωσικό φυσικό αέριο για περισσότερο από μια δεκαετία.  

Άφθονο και πάμφθηνο ρωσικό αέριο που φούσκωσε τη γερμανική οικονομία και παράλληλα αναβίωσε το εγωπαθές «Ντόιτσλαντ ούμπερ άλες» τους! Τις σφαλιάρες αυτού του «ούμπερ άλες» τις βιώσαμε σαν χώρα στο μάξιμουμ, καθ’ όλη τη διάρκεια της μνημονιακής εποχής.

Στις 24 Μαρτίου του ’22, Μπάιντεν και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοινώνουν συμφωνία για προμήθειες αμερικανικού σχιστολιθικού (LNG)! Χειραψίες μπροστά σε κάμερες για ένα LNG κόστους 10 δολ. στις ΗΠΑ με χρέωση στους ευρωπαίους στα 80 δολ.!

Διθύραμβοι και για τη χασούρα του Πούτιν από ευρωπαίους πελάτες! Πηχυαίοι τίτλοι σε «σοβαρά» οικονομικά έντυπα: «Οι κυρώσεις της δύσης οδήγησαν τη Ρωσία στο κατώφλι της χρεοκοπίας...» Σήμερα αγκομαχάει οικονομικά η Ευρώπη και το ΔΝΤ μιλάει για ρωσική ανάπτυξη 2,6% το ’24!

Άργησαν λιγάκι οι επιπτώσεις του... σανού αλλά τελικά ήρθαν! Τινάχτηκαν τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος στο αέρα, από δίπλα η βενζίνη και το ντίζελ με τα παράγωγά του! Ευκαιρίας δοθείσης τα βαμπίρ των καρτέλ κοστολογούν προϊόντα καθημερινής διαβίωσης, ως είδη πολυτελείας!

Μέσα από τους σωρούς αυτού του συστημικού σανού κάποιοι βγάζουν «λαβράκια» ειδήσεων! Προχτές η Ναυτεμπορική δημοσίευσε απόφαση του Μπάιντεν για «προσωρινή» παύση στις εξαγωγές υγροποιημένου αερίου. Αυτοί που συνεχίζουν να μας ταΐζουν με σανό ισχυρίζονται πως οι συμβάσεις παροχής LNG παραμένουν σε ισχύ.

Την ίδια ώρα όμως ευρωπαϊκοί ενεργειακοί γίγαντες έχουν χάσει δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, επειδή η αμερικανική εταιρεία “American Venture Global LNG” δεν τους παρέχει το σχιστολιθικό που έχει δεσμευτεί! Έτσι BP και Shell αναγκάστηκαν να ζητήσουν παρέμβαση της ΕΕ και των ΗΠΑ για τη μη συμμόρφωση της αμερικανικής εταιρείας.

Οι ευρωπαίοι «ηγέτες» πυροβολώντας με κυρώσεις τη Ρωσία, πέτυχαν την μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική και παραγωγική αποσταθεροποίηση! Απεξαρτημένη η Ευρώπη από τα ρωσικά καύσιμα, βρίσκεται τώρα δέσμια στα γεωπολιτικά σχέδια των ΗΠΑ. Ψήφισαν 50 δισ. για το Ζελένσκι, «διευκολύνοντας» τον Μπάιντεν που αδυνατούσε να περάσει το παραπάνω πακέτο λόγω δυσανεξίας των ρεπουμπλικάνων.

Σήμερα είναι οι αγρότες στους ευρωπαϊκούς δρόμους, αύριο και οι εργάτες... Σύμφωνα με έρευνα της Deloitte και της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών το 67% των εταιρειών μεταφέρουν αυτήν τη στιγμή την παραγωγή τους στο εξωτερικό, ειδικά στους βασικούς τομείς των βιομηχανικών προϊόντων...     

Οι καπιτα-ληστές δεν έχουν πατρίδα είναι οι... διεθνιστές του κέρδους με σημαία ευκαιρίας τη παγκοσμιοποίηση, που τώρα όμως αυτή πνέει τα λοίσθια!


  

Σχόλια