Το «χρήσιμο» ψεύδος!


Όταν …’η περίστασις το απαιτεί’ συμβαίνουν τα πιο …περίεργα… Παραδείγματος χάριν οι διακηρυγμένοι ακροδεξιοί, ναζί και φιλοναζί αντισημίτες, αναλαμβάνουν την υπεράσπιση και την προστασία των πιο ακραίων σιωνιστικών στοιχείων ανά τον πλανήτη… Ετσι τώρα, που η περίσταση, δηλαδή το ξεδίπλωμα μίας ανεπανάληπτης σε βαρβαρότητα και θηριωδία σφαγής στην Γάζα εξυπηρετεί …εαυτούς και αλλήλους, οι μάσκες πέφτουν και ο σκοπός ενώνει τα δήθεν ετερόκλητα… Δήθεν!!! Γιατί τόσον οι σκληροί σιωνιστές όσο και οι ευρωπαίοι και Αμερικάνοι ακροδεξιοί έχουν κοινή προέλευση το κεφάλαιο και κοινό σκοπό, δηλαδή την προώθηση των Ιμπεριαλιστικών συμφερόντων τους στην κρίσιμη Μέση ανατολή.  

Ο φίλτατος Νίκος Μητσιάλης, αφηγείται και αναλύει.   

 


«Το ψέμα έχει μακριά χέρια και πνίγει την αλήθεια...» Λαϊκή σοφία!

«Χρήσιμο» ψεύδος η εν ψυχρώ σφαγή πάνω από 100 Παλαιστινίων και 700 τραυματισμένων από τον ισραηλινό στρατό, παρουσιάσθηκε ως ποδοπάτημα, από διεθνή και εγχώρια ΜΜΕ εργαλοποιώντας την «ασάφεια».

Οι New York Times αξιοποιώντας τη διπλή αφήγηση ενημερώνουν: «Oι λεπτομέρειες για το τι συνέβη ήταν ασαφείς, με αξιωματούχους και από τις δύο πλευρές να προσφέρουν εντελώς διαφορετικές μαρτυρίες. Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανέφερε ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 700 τραυματίστηκαν σε μια “σφαγή”...»

Συνεχίζοντας την «ομίχλη» της ασάφειας: «Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα περισσότερα θύματα προήλθαν από τον συνωστισμό των κατοίκων της Γάζας καθώς σπρώχνονταν γύρω από τα φορτηγά με τις βοήθειες και ότι οι στρατιώτες πυροβόλησαν μόνο αφού ένα πλήθος τους πλησίασε, σε άλλο συμβάν, με απειλητικό τρόπο».

Η ιταλική “Corriere de la Sera”, χωρίς ασάφειες σερβίρει το «χρήσιμο» ψεύδος: «Εκπρόσωποι του ισραηλινού στρατού λένε ότι τα στρατεύματα έριξαν μόνο προειδοποιητικούς πυροβολισμούς για να διαλύσουν το πλήθος. Όσοι έπεσαν νεκροί ποδοπατήθηκαν μέσα στο χάος…» Ακόμα και οι δήμιοι του Νεντανιάχου, δεν είναι τόσο κατηγορηματικοί για το «ποδοπάτημα»...

Με τίτλο «Τα γαλλικά ΜΜΕ, ένας δημόσιος κίνδυνος», ένα εξαιρετικό άρθρο στη “Le Monde Diplomatique” αναλύει την παρακμή της γαλλικής δημοσιογραφίας: «Η άνευ όρων υποστήριξή τους προς το Ισραήλ συμβαδίζει με τη διαπόμπευση των διαφορετικών απόψεων, την επίθεση στις πολιτικές ελευθερίες και το κυνήγι των μεταναστών. Πόσο μακριά θα φτάσει αυτός ο ιδεολογικός πόλεμος; Σε ποιανού την υπηρεσία;». Το χρήσιμο ψεύδος εργαλείο της εξουσίας...

Oι συντάκτες του άρθρου συνεχίζουν: Τα κυρίαρχα ΜΜΕ στη Γαλλία ξεπλένουν τo ακροδεξιό, αντισημιτικό, “Rassemblement national” (Εθνική Συσπείρωση) της Λεπέν λόγω της ευθυγράμμισής του με τις θέσεις της κυβέρνησης Νετανιάχου. Στο CNews-Europe 1, η δημοσιογράφος Sonia Mabrouk, εξυμνεί τη Μαρίν Λεπέν ως “το προπύργιο, την προστασία, την ασπίδα για τον εβραϊκό γαλλικό λαό”.

Οι παραπάνω αναφορές της “Le Monde Diplomatique” αποκαλύπτουν μια «ιστορική» συνάντηση σιωνιστών και ακροδεξιών φιλο-ναζί στο νέο Άουσβιτς της Γάζας. Αυτό, όπως διατείνονται οι ίδιοι, πραγματώνεται ως ασπίδα του δυτικού πολιτισμού στην απειλή των πτωμάτων παλαιστινίων αμάχων...

Πολλά δυτικά ΜΜΕ υιοθέτησαν τη κατηγορία του Ισραήλ ότι πολλοί από τους υπαλλήλους της UNRWA του ΟΗΕ είχαν σχέσεις με τη Χαμάς. Προχθές ο βρετανικός «Guardian» διέψευσε τη παραπάνω κατηγορία. Όμως το «χρήσιμο» ψεύδος έχει κυκλοφορήσει διεθνώς από τα πρόθυμα ΜΜΕ!

Στη χώρα μας το «χρήσιμο» ψεύδος αλλά και η βολική μισή αλήθεια σε σχολιασμούς και αναφορές γεγονότων από μέσα μαζικής αποχαύνωσης, χρησιμοποιούνται διαχρονικά, ως χρήσιμα υλικά μπαζώματος κάθε ενοχλητικής για το σύστημα αλήθειας!

Μιλώντας στις 25/2 στον καναδικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό CBC, ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Κύριλλος Μπουντάνοφ είπε: «Είναι περίεργο, αλλά αυτή τη φορά η Ρωσική Ομοσπονδία λέει την αλήθεια, ο Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε από θρόμβο αίματος».

Το «χρήσιμο» ψεύδος για τη δολοφονία του Ναβάλνι έχει πλέον μεταδοθεί με επιτυχία, από αναρίθμητες κεραίες σε εκατομμύρια ανθρώπινους δέκτες τεκμηριώνοντας την εκδοχή μιας αποτρόπαιας πράξης...

Τα δάκρυα των αξιωματούχων του δυτικού κόσμου για τη «δολοφονία» του Αλεξέι Ναβάλνι, κυριάρχησαν σε οθόνες και πρωτοσέλιδα. Η νέα ομαδική σφαγή των πεινασμένων αμάχων παλαιστινίων στο στρατόπεδο μελλοθάνατων της Γάζας πέρασε στα δευτερεύοντα των συμβάντων...     

  

Σχόλια