Η αλήθεια να λέγεται…


Ευρωπαίος, σοσιαλδημοκράτης, μεταρρυθμιστής ο υπουργός εξωτερικών´ της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ φιλοσοφεί...  άνευ μαλακίας και απολαμβάνει τον Ευρωπαϊκό παράδεισο, που απολαμβάνει... Αυτός και όλοι όσοι μπορούν να τον κατανοήσουν. 

Εξ ού και η μεγάλη του αγωνία να τον περιφρουρήσουμε από τους βαρβάρους μετανάστες, που απειλούν να μας τον μολύνουν.

Είναι και οι άθλιοι Ρώσοι, που απειλούν την ...ευδαιμονία μας

Στο πλευρό, λοιπόν του Ζοζέπ τάσσεται ...ανεπιφύλακτα και ο φίλτατος Νίκος Μητσιάλης...

 

Ο Ισπανός Ζοζέπ Μπορέλ, από τη θέση του Ύπατου Εκπρόσωπου Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκστομίζει αλήθειες που αποκαλύπτουν τους βαθύτερους στόχους του ιερατείου της Ένωσης, δηλώνοντας μετά πως αυτές οι αλήθειες του παρερμηνεύθηκαν κακόπιστα.

Πριν λίγο καιρό μιλώντας στην Ευρωπαϊκή Διπλωματική Ακαδημία στη βελγική πόλη Μπριζ είχε πει: «Ναι, η Ευρώπη είναι ένας κήπος...Έχουμε φτιάξει έναν κήπο. Όλα λειτουργούν. Είναι ο καλύτερος συνδυασμός πολιτικής ελευθερίας, οικονομικής ευημερίας και κοινωνικής συνοχής που μπόρεσε να οικοδομήσει η ανθρωπότητα. Το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου κόσμου είναι ζούγκλα, από αυτή τη ζούγκλα θέλουμε να την προφυλάξουμε...»

Είναι το τραύμα του αποικιοκράτη που ζει στο όνειρο μιας «ζούγκλας» από την οποία για αιώνες άρπαζε τα απαραίτητα για το Κήπο της Εδέμ και που τώρα τα βλέπει να λιγοστεύουν απειλητικά. Ο διπλωμάτης Μπορέλ μιλώντας για το «υπόλοιπο» του κόσμου αναφέρεται σε μια πλειοψηφία δισεκατομμυρίων ανθρώπων, που η ελίτ την οποία αυτός εκπροσωπεί εξακολουθεί να θεωρεί ένα «υλικό» προς άγρια εκμετάλλευση.

Η αλήθεια να λέγεται και ο Καταλανός... σοσιαλιστής Ζοζέπ Μπορέλ ομολόγησε ακόμα μια ξετσίπωτα ολόγυμνη αλήθεια, παραδεχόμενος μπροστά στις κάμερες του αμερικανικού CNN πως: «Η υποστήριξη που προσφέρουν όλες οι δυτικές χώρες στην Ουκρανία δε δίνεται επειδή οι Δυτικοί αγαπούν τους Ουκρανούς, αλλά επειδή, αν κερδίσει η Ρωσία, οι ΗΠΑ θα χάσουν τη θέση τους ως παγκόσμιου παίκτη...».

Δηλαδή σενόρ Μπορέλ το παγκόσμιο παιγνίδι της πρωτιάς παίζεται στην Ουκρανία; Ή μια ενδεχόμενη ήττα της Ρωσίας τινάζει στον αέρα εκτός των άλλων και τις επιταχυνόμενες παγκόσμιες συγκλίσεις χωρών κάτω από μια νομισματική ομπρέλα των BRICS+, με προοπτική την αποδολαριοποίηση στις μεταξύ τους συναλλαγές;

Αναμφισβήτητα το δολάριο σαν αποθεματικό νόμισμα είναι το εργαλείο που κάνει τις ΗΠΑ μέχρι τώρα κυρίαρχο πλανητικό παίκτη! Ένα νόμισμα που όσοι διαχρονικά το αμφισβήτησαν, όπως ο Ιρακινός Σαντάμ Χουσεΐν και ο Λίβυος Μουαμάρ Καντάφι δολοφονήθηκαν, οι λαοί τους σφαγιάστηκαν και οι χώρες τους, ισοπεδωμένες από τους δυτικούς «απελευθερωτές», λεηλατήθηκαν. 

Η αλήθεια να λέγεται, όχι βέβαια δια στόματος Ζοζέπ Μπορέλ... Αυτή, η αλήθεια, καταγράφεται από διεθνή οικονομικά έντυπα που αναφέρουν πως βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας άλλης εποχής! Η αμερικανική υπερδύναμη αντιμετωπίζει δομικά προβλήματα, κυρίως από ένα δημόσιο χρέος 34,4 τρισ. δολ., το οποίο κάθε εκατό μέρες αυξάνεται κατά 1 τρισ. δολάρια! 

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, όπως υποστηρίζουν δυτικοί οικονομολόγοι, είναι θέμα χρόνου η Κίνα να ξεπεράσει τις ΗΠΑ ως πρώτη παγκόσμια οικονομική δύναμη!

Η αλήθεια να λέγεται, πως το αδιέξοδο των δυτικών από την έκβαση και των δυο πολέμων, Ουκρανίας και Παλαιστίνης, οδηγεί σ’ άλλους δρόμους και σ’ άλλα εντελώς αποτελέσματα από εκείνα που υπολόγισαν οι ενορχηστρωτές αυτών των ανθρωποσφαγών.

Στην Ουκρανία η ήττα των Νατοϊκών αρχίζει να καταγράφεται πλέον ξεκάθαρα εκτός άλλων και στις δυτικές πολεμικές ανταποκρίσεις. Στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη οι σιωνιστές του Ισραήλ, παρά τον όγκο πτωμάτων αμάχων παλαιστινίων που συσσωρεύουν καθημερινά, δεν κερδίζουν το πόλεμο. Δεν κερδίζουν όχι μόνο την Χεζμπολάχ, αλλά ούτε και τη Χαμάς η οποία εξακολουθεί να ρίχνει πυραύλους στο Ισραήλ. Αδιέξοδο απεδείχθη και το σχέδιο τους να διώξουν τους Παλαιστίνιους στην έρημο του Σινά.

Αδιέξοδο και ηθική ήττα πρώτου μεγέθους, που διαχωρίζει τους εβραίους μάρτυρες του τότε ναζιστικού ολοκαυτώματος από τους σημερινούς ισραηλίτες σιωνιστές γενοκτόνους των Παλαιστινίων!

 

 

Σχόλια