Ο μικρός Ναπολέων!


Πενία τέχνας κατεργάζεται’ για να θυμηθούμε μία δική μας παροιμία. Στην προκείμενη περίπτωση ο φτωχός είναι ο Μακρόν, που βιώνει το ξεδόντιασμα της μητροπολιτικής Γαλλίας με το ξύπνημα-ξεσήκωμα της μέχρι πρό τινος οικονομικά υπόδουλης Υποσαχάριας Αφρικής στους Φράγκους νεοαποικιοκράτες.  Γι’ αυτό και ‘ονειρεύεται’ εκστρατείες προς την Ανατολή…

Αν απλά έπαιζε με τα στρατιωτάκια του δεν θα πείραζε… Όμως, εδώ πρόκειται τουλάχιστον για τα εκατοντάδες εκατομμύρια, που κατοικούν την γερασμένη στα αλήθεια Ευρώπη και αυτά δεν είναι παιγνίδια…

Ο φίλτατος Νίκος Μητσιάλης αναφέρεται λεπτομερειακά σε όλα αυτά.

 

Ο Βοναπάρτης ήταν κοντούλης, και διάλεξε, λένε, να καβαλάει στις μάχες το κοντόσωμο γκρίζο άλογο του, το «Μαρένγκο»! Ο Μακρόν, πρώην επενδυτικός τραπεζίτης στην τράπεζα Ρότσιλντ και νυν πρόεδρος της γαλλικής δημοκρατίας, σαν απομίμηση του Βοναπάρτη είναι στο μπόι ψηλότερος έτσι που να μπορεί να καβαλάει με ευκολία το καλάμι της αλαζονείας, όπως υπονοεί στο βιβλίο του ο Γάλλος δημοσιογράφος Ζαν Ντομινίκ Μερσέ με τίτλο «Μακρόν Βοναπάρτης»!

Καβάλα στο κοντόσωμο «Μαρένγκο» ο Βοναπάρτης έδωσε νικηφόρες μάχες, αλλά το 1812 ο «Μαρένγκο», που συνόδευσε τον αυτοκράτορα του στην εκστρατεία εναντίον της Ρωσίας, μαζί με τον αποδεκατισμένο γαλλικό στρατό τόβαλε στα πόδια με αναβάτη το μέγα στρατηλάτη Ναπολέοντα, παγωμένο στη ράχη του...

Αυτές οι παλιές μνήμες ήττας αγριεύουν τον Εμανουέλ Μακρόν, αλλά κυρίως τα τωρινά μαντάτα από τις πρώην γαλλικές αφρικανικές αποικίες. Εκεί, στην Υποσαχάρια ζώνη, οι χρυσοφόρες πηγές που χάνονται οριστικά για το Παρίσι πληγώνουν αφάνταστα τον Μακρόν, ιδιαίτερα όταν αυτό πραγματώνεται με την ενεργό συμμετοχή του πανούργου Πούτιν!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ρωσία ιδρύει τη «Λεγεώνα της Αφρικής» για να αναπτυχθεί κατ’ αρχάς σε πέντε φιλικές της χώρες, στην Μπουρκίνα Φάσο, τη Λιβύη, το Μάλι, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και τον Νίγηρα. Η Ρωσία ενισχύει δυναμικά τη παρουσία της, εν μέσω μιας ραγδαίας πτώσης της Γαλλικής επιρροής σ’ αυτή τη τεράστια αφρικανική περιοχή.

Ζώστηκε λοιπόν του Βοναπάρτη το σπαθί ο Μακρόν και στην άτυπη σύνοδο κορυφής του Παρισιού, που οργάνωσε για το Ουκρανικό τη Δευτέρα 27/2 δήλωσε ότι «η αποστολή δυτικών στρατευμάτων στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία στο μέλλον δεν μπορεί να αποκλειστεί...».

Τα όσα είπε «αιφνιδίως» ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν για ενδεχόμενη αποστολή ευρωπαϊκών στρατευμάτων στο σφαγείο της Ουκρανίας, μπορεί να προκάλεσαν προς το παρόν θύελλα αντιδράσεων από τους παριστάμενους ηγέτες αλλά η «ιδέα ετέθη» πλέον ωμά στο τραπέζι των συζητήσεων! 

Μια «ιδέα» που, σε ενδεχόμενη εκλογή Τραμπ και αποχώρησης των αμερικανών από τη γηραιά, ορίζει τη Γαλλία ως πυρηνική προστάτιδα της Ευρώπης με ό,τι σημαίνει αυτό και για την μεγαλοαστική τάξη αυτής της χώρας. 

Ας θυμηθούμε πως ο Μακρόν είχε χαρακτηρίσει το ΝΑΤΟ «εγκεφαλικά νεκρό». Την ίδια ώρα ο παραδοσιακός ανταγωνιστής της Γαλλίας, η Γερμανία, μόλις τώρα ξεκινά να επανεξοπλίζεται.    

Η πρόταση Μακρόν προφανώς θ’ αλλάξει και το μέχρι σήμερα ΝΑΤΟϊκό δόγμα: «Συνέχιση του πολέμου μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό...», σε συνέχιση της πολεμικής κρεατομηχανής μέχρι και τον τελευταίο Ευρωπαίο!

Ο Μακρόν ζητάει ευρύτερη συμμετοχή νατοϊκών κρατών, αφού οι Financial Times αποκαλύπτουν ότι η Δύση εδώ και καιρό έχει ήδη εμπλοκή με δυνάμεις της στην Ουκρανία. Το επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο Γερμανός καγκελάριος Σόλτς, πυροδοτώντας γαλλοβρετανικές αντιδράσεις, σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή δρ Γκρέγκορ Σπίτζεν...

Προχτές ο γ. γ. του ΝΑΤΟ, Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι δίνει στην Ουκρανία την «άδεια» να χρησιμοποιήσει τα F-16 όταν θα της παραδοθούν για να εξαπολύει επιθέσεις εντός της Ρωσίας. Επιθετικές πτήσεις F-16 που απαιτούν εξαιρετικές ικανότητες από νατοϊκούς πιλότους!

Ψάχνουν εναγωνίως για κάποιες «νίκες» σε ένα πόλεμο που τον ξεκίνησαν το ’14 με τη σφαγή στην πλατεία Μαϊντάν οι ΗΠΑ-ΕΕ και ΝΑΤΟ, προκειμένου να διαλύσουν τη Ρωσία, διαλύοντας οικονομικά την Ευρώπη! Ας ελπίσουμε πως διατηρούν ακόμα κάποιο ελάχιστο ίχνος νοημοσύνης, έτσι που να μην προχωρήσουν και στην πυρηνική εξαέρωσή της... 

   

Σχόλια