Ηταν τα γενέθλιά του...

πριν από 4 μέρες... Μιλάμε για τον Αρη Βελουχιώτη, σύμβολο της ηθικής, πατριωτικής και αγωνιστικής ανάτασης του λαού μας... Το θυμήθηκε και ο φίλτατος ΝΜ με ένα σύντομο σημείωμά του, που παραθέτουμε:

Άρης Βελουχιώτης: Λαμία 27 Αυγούστου 1905 – Μεσούντα Άρτας , 15 Ιουνίου 1945…


Κώστας Βάρναλης:«Θρυλικός ο Άρης Βελουχιώτης. Ο πρώτος που άρχισε την Αντίσταση του λαού στα βουνά κι ο τελευταίος που την έκλεισε με τον τραγικό του θάνατο. Η πρώτη ψυχή του Αγώνα, κι η τελευταία πνοή. Λίγοι το καταλάβανε όπως ο Άρης, πως οι εχθροί της Ελλάδας (ξένοι και ντόπιοι) θα μετατρέπανε τη νίκη του έθνους σε νίκη των εχθρών του. Τιμή και δόξα στο ασύγκριτο παλικάρι. Τιμή και δόξα και στο λαό που τόνε γέννησε» 
Ο Λαός μας τον αγάπησε και θα τον τιμά αιώνια! Οι δωσίλογοι τον μίσησαν και τον μισούν, δείγμα ξεκάθαρο για το σωστό δρόμο που ακολούθησε ο Άρης στον απελευθερωτικό αγώνα… Όσο για την κομματική νομενκλατούρα της εποχής εκείνης, αυτή, σε μεγάλο βαθμό δεν είδε ποτέ με καλό μάτι την  αποδοχή που είχε ο Άρης στην μεγάλη πλειοψηφία του Λαού, αυτή η άποψη για τον Άρη κρατάει μέχρι και σήμερα, γι’ αυτό και δεν αποκαταστάθηκε κομματικά, παρά μόνο πολιτικά, λες και την είχε ανάγκη αυτή την αποκατάσταση ο μεγάλος ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ…

Σχόλια