Την Κυριακή το βράδυ στην Κέρκυρα...

Η Όπερα Δωματίου Κέρκυρας σε συνεργασία με το CorfuFest 14 και την  POPuP Opera παρουσιάζουν μια μοναδική παράσταση όπερας στην Ιόνιο Ακαδημία την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μμ. με το έργο Cosi fan tutte του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Η POPuP Opera είναι μια εταιρία παραγωγής παραστάσεων όπερας στο στυλ όπερα - βαλίτσα, όπου δηλαδή με τη συνοδεία ενός πιάνου και ελάχιστα σκηνικά (ακριβώς όσα χωράνε σε μια βαλίτσα) αλλά με πρώτης τάξεως τραγουδιστές και σκηνοθετημένα παρουσιάζεται ολόκληρη μια όπερα συνήθως προκλασικής και κλασσικής περιόδου (πριν την εμφάνιση χορωδιών και μεγάλων ορχηστρών). Η τάση αυτή έχει μεγάλη ανάπτυξη κυρίως στην Αγγλία (με πολλές εξειδικευμένες εταιρίες παραγωγής και περιοδείες σε όλη τη χώρα) και στην Ευρώπη ενώ και η Εθνική Λυρική Σκηνή την έχει υιοθετήσει (έχει έρθει μάλιστα και στην Κέρκυρα με 'Μποέμ' πρόπερσι) γιατί έχει το προφανές πλεονέκτημα του πολύ μικρότερου κόστους και του ανεβάσματος σε κάθε δυνατό χώρο (από εστιατόρια, μπαρ, σταθμούς μέχρι και σε ανοιχτούς χώρους όπως πλατείες).
Πέρυσι η  POPuP Opera είχε δώσει στην Κέρκυρα μια παράσταση με την όπερα 'Το Ελιξίριο του Έρωτα' του Γκ. Ντονιτσέτι και πάλι στην Ιόνιο Ακαδημία, η οποία είχε ενθουσιάσει τους ακροατές. Φέτος θα παρουσιάσει την όπερα του Μότσαρτ "'Έτσι κάνουν όλες" ή "Cosi fan tutte" μετά από μια μεγάλη τουρνέ στην Αγγλία όπου απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον εξειδικευμένο (και απαιτητικό) βρετανικό τύπο όπως:
“Είναι σοβαροί ως προς την όπερα αλλά ξέρουν επίσης ότι η όπερα δεν είναι πάντα σοβαρή”
                  Performance Reviewed

“Μία δίωρη έκρηξη όμορφης μουσικής, πρώτης τάξεως φωνητικής απόδοσης και εκπληκτικής ηθοποιίας …Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος θεατής, οποιασδήποτε ηλικίας ή γούστου και τάξης, θα βαρεθεί ή δεν θα συγκινηθεί”
                The Times

                “Δεν υπάρχει καλύτερη εισαγωγή στην όπερα από μια παραγωγή της Pop-up Opera.”
                The Daily Express
  
“μια παράσταση...που εκπλήρωσε το σκοπό να κάνει την όπερα απολαυστική και ελκυστική χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα της μουσικής”
                Opera magazine

                “Ξεκαρδιστικοί και φωνητικά συναρπαστικοί”
                Broadway Baby

“Οι παραστάσεις τους σκοπεύουν να είναι προσιτές, φρέσκες, γεμάτες εκπλήξεις και χαρά και τα κατάφεραν πλήρως με το Così fan tutte.”
                Whats on Stage


Εσας, λοιπόν, που κατοικοεδρεύετε στην ΦΑΙΑΚΙΑ (την νήσο εννοούμε...) σας περιμένουμε λοιπόν στην Ιόνιο Ακαδημία την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ. σε μια ξεχωριστή παράσταση με ελεύθερη είσοδο, προσφορά του CorfuFest 14. Οι εθελοντικές προσφορές του κοινού θα ενισχύσουν το 'ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ'. 

Σχόλια