Μας πληροφορεί για αυτές το δημοσίευμα του ιστότοπου Nooz.gr. Προοκειται για θέσεις του Ζαν Ζιγκλέρ, μέλους του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, που παρουσιάζει σε συνέντευξή του και που αποκαλύπτουν μικρό μέρος της ...τρομακτικής θέας του φιλελεύθερου παράδεισου...
Παραθέτουμε
"Παγιώνεται η δυστυχία χωρίς διαγραφή χρεών"
«Ο κ. Σόιμπλε, ο υπουργός Οικονομικών της γερμανικής κυβέρνησης και δη της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, έχει πει ότι δεν μπορεί να γίνει διαγραφή των χρεών των 50 φτωχότερων χωρών αυτού του κόσμου. Αν και οι χώρες αυτές δεν θα μπορέσουν έτσι να κάνουν επενδύσεις χτίζοντας σχολεία, νοσοκομεία ή να επενδύσουν στην γεωργία.
Η δυστυχία παγιώνεται εάν δεν γίνει διαγραφή.
Και ο Σόιμπλε επιχειρηματολογεί λέγοντας: αυτοί είναι οι κανόνες της αγοράς η οποία και δίνει τις εντολές.
Πρόκειται για μια εγκληματική άποψη. Αυτό που λέει δεν είναι αντάξιο ενός Γερμανού υπουργού», είπε ο Ζαν Ζιγκλέρ, μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, σε συνέντευξη του -με αφορμή την σύνοδο G-20 στο Αμβούργο- στο πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΑRD.
«Δεν υπάρχει αδύνατο στην δημοκρατία. Το σύνταγμα μας δίνει όπλα για να γκρεμίσουμε την κανιβαλική παγκόσμια τάξη. Ο κ. Σόιμπλε δεν έπεσε από τον ουρανό. Όταν λέει πως ότι είναι αδύνατη η διαγραφή χρεών, διότι δεν το θέλει η αγορά, μπορεί να καταψηφιστεί. Το κόμμα του μπορεί να καταψηφιστεί. Αύριο το πρωί θα μπορούσε να εμποδιστεί από την Μπούντεστακ η κερδοσκοπία για τα βασικά είδη διατροφής. Αύριο το πρωί θα έχουν σωθεί από την πείνα εκατομμύρια άνθρωποι. Όλα εξαρτώνται από εμάς. Γι΄αυτό πρέπει να μάθουμε να αξιοποιούμε τις απίστευτες ελευθερίες τις οποίες μας δίνει το σύνταγμα», πρόσθεσε ο Ελβετός καθηγητής κοινωνιολογίας στα πανεπιστήμια τη Γενεύης και της Σορβόννης και σφοδρός πολέμιος της παγκοσμιοποίησης.
Η Ομάδα των Είκοσι (G20), το διεθνές φόρουμ των ηγετών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών των 20 μεγαλύτερων οικονομιών, οι οποίοι θα συναντηθούν στις 7 και 8 Ιουλίου στο Αμβούργο «είναι μια συνάντηση εντελώς παράνομη. Υπάρχει ένας οργανισμός, ο ΟΗΕ, ο οποίος ασχολείται με τα συμφέροντα των λαών.
Η συνάντηση ορισμένων ισχυρών ηγετών στο Αμβούργο πίσω από συρματοπλέγματα, υπό την προστασία 20.000 αστυνομικών, είναι μια συνάντηση κατά την οποία λαμβάνονται αποφάσεις η εφαρμογή των οποίων δεν υπόκειται σε κανένα έλεγχο. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την βούληση των ιδρυτών του ΟΗΕ. Αυτή η συνάντηση κορυφής των G-20 υποβαθμίζει την δημοκρατία», τόνισε επίσης ο επί δεκαετίες βουλευτής στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Ελβετίας και ειδικός σύμβουλος για θέματα Τρίτου Κόσμου στον ΟΗΕ.
«Η φωτογραφία των ηγετών στο τέλος της συνόδου μπορεί να είναι ειδυλλιακή αλλά ξυπνά μέσα μου την οργή. Είναι αυτοί ακριβώς οι άνθρωποι οι οποίοι πρέπει να εφαρμόσουν την κανιβαλική παγκόσμια τάξη. Σας δίνω ένα παράδειγμα: κάθε πέντε δευτερόλεπτα λιμοκτονεί ένα παιδί κάτω των δέκα ετών σύμφωνα με τις στατιστικές του ΟΗΕ. Ένα παιδί το οποίο αυτή τη στιγμή που μιλάμε πεθαίνει από την πείνα, δολοφονείται. Και αυτή η καθημερινή εκατόμβη λόγω της πείνας είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί στην εποχή μας. Όταν βλέπω την φωτογραφία με τους χαμογελαστούς ηγέτες στη άκρη αυτών των μαζικών τάφων, οι οποίοι δεν φαίνονται στην φωτογραφία, εξοργίζομαι», είπε ο Ζαν Ζιγκλέρ στο ΑRD.
«Στο τελικό ανακοινωθέν δεν θα υπάρχει τίποτα από τις βασικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν: απαγόρευση της κερδοσκοπίας για βασικά αγαθά στα χρηματιστήριο και η απολύτως αναγκαία ολική διαγραφή των χρεών των φτωχότερων κρατών αυτού του κόσμου, η λήξη της αρπαγής γης στην Αφρική και οι οποίες είναι επειγόντως αναγκαίες και θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν με δημοκρατικά νομιμοποιημένο τρόπο.
Οι οποίες θα μπορούσαν αύριο το πρωί να σώσουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Γι αυτό δεν θεωρώ ότι έχει οποιαδήποτε αξία η σύνοδος των 20. Είναι προπέτασμα καπνού, ένα όργανο άσκησης εξουσίας, το οποίο δεν προσφέρει τίποτα θετικό για την επίλυση των διεθνών προβλημάτων», γι΄αυτό και προτείνει ως εναλλακτική λύση την «κατάργηση του G-20. Ο ΟΗΕ βρίσκεται σε μιαν αξιοθρήνητη κατάσταση, διότι το G-20 έχει μονοπωλήσει την αξίωση να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα χωρίς όμως να τα επιλύει. Είναι αναγκαία η ανάσταση του ΟΗΕ και γι αυτό πρέπει να καταργηθεί το άχρηστο G-20 ως ανταγωνιστικός προς τον ΟΗΕ θεσμός».
Τέλος, στο ερώτημα του ΑRD για το πως βλέπει τους φόβους οι οποίοι υπάρχουν ότι οι διαδηλωτές θα χρησιμοποιήσουν βία κατά την διάρκεια της συνόδου του G-20 στο Αμβούργο, ο Ζαν Ζιγκλέρ απάντησε:
«Η χειρότερη βία είναι ότι κάθε πέντε δευτερόλεπτα λιμοκτονεί ένα παιδί σε αυτόν το κόσμο, ο οποίος ξεχειλίζει από πλούτο. Η ειρηνική, φυσική αντίσταση ίσως συνοδευτεί από εκδηλώσεις βίας στο Αμβούργο, αλλά αυτό είναι ανεύθυνο. Είναι πολιτικά λανθασμένο και ηθικά εντελώς ανεύθυνο. Και κυρίως δεν χρειάζεται».
Σχόλια