Η τελευταία μέλισσα…

Στην κλιμακούμενη περιβαλλοντική καταστροφή αναφέρεται το άρθρο του φίλτατου Νίκου Μητσιάλη με ολέθρια τεκμήρια, που τρομάζουν… Το άγιο ιδιωτικό συμφέρον κάνει και πάλι τα θαύμα του! Παραθέτουμε  

Η τελευταία μέλισσα…


Η καταστροφή που προέρχεται από τη δολοφονική τοξική επίδραση των φυτοφαρμάκων είναι αποτέλεσμα μιας ηλίθιας άποψης περί της μοναδικότητας της ανθρώπινης οντότητας. Άποψη που κατασκεύασε με τη πάροδο του χρόνου το κοντόφθαλμο καταστροφικό ιδιωτικό συμφέρον ενός όντος που νομίζει ηλιθιωδώς πως μπορεί να καταστρέφει ό,τι το εμποδίζει να κερδίζει όλο και περισσότερα και με όλο και ευκολότερο τρόπο…





Έτσι, όταν αυτό το ον απολαμβάνει στο πρωινό του τη μελωμένη φρυγανιά βουτώντας την στο φλυτζάνι του τσαγιού, είναι σίγουρο πως δεν «ακούει» βουητό μέλισσας. Δεν γνωρίζει πως το μέλι έχει απόλυτη σχέση με το «χορό» τους από λουλούδι σε λουλούδι! Πολύ περισσότερο αγνοεί πως αυτές του εξασφαλίζουν σε μεγάλο ποσοστό,  τα απολύτως απαραίτητα για τη τροφή του σε φυτικά και ζωικά είδη!

Δεν ένιωσε αυτό το ον την ανάγκη να πληροφορηθεί πως η γονιμοποίηση των φυτών στο 90% πραγματοποιείται από μέλισσες και αν δεν γίνει αυτό, τίποτε δεν θα μπορεί να παραχθεί για τον άνθρωπο και για τα ζώα! Οι μέλισσες εξασφαλίζουν με τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος την παραγωγή οξυγόνου και την αποφυγή της διάβρωσης του εδάφους! Ένα σμήνος μελισσών έχει περισσότερη αξία για την επικονίαση των φυτών, παρά για την παραγωγή μελιού. Όλο σχεδόν το φυτικό βασίλειο τις χρειάζεται για να παράξει τη νέα σοδειά του!

Στην εποχή της κορονοϊκής πανδημίας, παρά το γεγονός πως όσα μας συμβαίνουν σχετίζονται άμεσα και με την «κλιματική πανδημία», τα περί της τύχης των μελισσών είναι δυνατόν να χαρακτηριστούν ως ανόητες ευαισθησίες…

Όμως ο καθηγητής Ραλφ Σουλτς του Πανεπιστημίου Κόμπλεντς και Λαντνάου της Γερμανίας μετά από έρευνα διαπίστωσε πως: «Τα φυτοφάρμακα έγιναν ακόμα πιο δολοφονικά λόγω τοξικότητας για ορισμένους μη στοχοποιημένους οργανισμούς, όπως οι μέλισσες και τα υδρόβια ασπόνδυλα…»

Ακόμα οι μέλισσες -και όχι μόνο- είναι εξαιρετικά ευαίσθητες στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπονται από κεραίες κινητής τηλεφωνίας με αποτέλεσμα να χάνουν συχνά τον προσανατολισμό τους και να οδηγούνται στο θάνατο μακριά από την κυψέλη τους…

Στην Ευρώπη υπάρχουν περισσότερα από 800 είδη άγριας μέλισσας, 7 από τα οποία θεωρούνται από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), ως άμεσα απειλούμενα. Περίπου 46 είδη απειλούνται, 24 έχουν καταχωρηθεί ως ευάλωτα και 101 ως πολύ κοντά στο να απειληθούν.

Και άλλα έντομα συμμετέχουν στη γονιμοποίηση των φυτών, όπως οι πεταλούδες! Όμως και γι’ αυτά η ληξιαρχική πράξη θανάτου έχει την υπογραφή των φαρμακευτικών πολυεθνικών. Στη Γερμανία, οι επιστήμονες κατέγραψαν απώλειες έως και 75% της συνολικής μάζας των εντόμων, μια καταγραφή που έγινε σε προστατευόμενες περιοχές. Πλήρης εξαφάνιση στις απροστάτευτες…

Σ’ αυτές τις απροστάτευτες περιοχές των «αναπτυσσόμενων χωρών», οι πωλήσεις φυτοφαρμάκων ξεπέρασαν τα 4,8 δις δολ! Ιλιγγιώδη ποσά που κατέληξαν στους φαρμακευτικούς κολοσσούς, BASF, Bayer, Corteva, FMC και Syngenta. Πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια από αυτές τις πωλήσεις προήλθαν από χημικές ουσίες που είναι ιδιαίτερα δολοφονικές για μέλισσες και χρήσιμα έντομα ασφαλώς και για ανθρώπους.

Δολοφονικά φυτοφάρμακα απαγορευμένα για τις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά οι ηγέτες της Ε.Ε και όχι μόνο, κλείνουν τα μάτια όταν αυτά προορίζονται να ψεκάσουν «αναπτυσσόμενες χώρες». Λες και η Γη μας δεν είναι ενιαία και η απειλή του θανάτου γενική. Αλλά μπρος στα κέρδη των πολυεθνικών χαλάλι ο πλανήτης και η υγεία των κατοίκων του, η οποία όπως αποδεικνύεται δεν απειλείται μόνο από το Covid-19 και τις μεταλλάξεις του…

Έχουν γράψει πως ο Αϊνστάιν είχε πει: «Αν κάποτε οι μέλισσες αφανιστούν από προσώπου γης, δε θα απομείνουν στον άνθρωπο παραπάνω από τέσσερα χρόνια ζωής…». Κάποιοι ισχυρίζονται πως αυτό δεν τόπε ποτέ ο σοφός Αλβέρτος… Ανεξάρτητα από αυτό όμως, ο κίνδυνος αυτός μας απειλεί ειδικά σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε…

 

Σχόλια