Εφυγε ένα σύμβολο της νιότης μας...

Ο Σίντνευ Πουατιέ δεν ήταν απλά ένα μεγάλος ηθοποιός… Ηταν ένας “μαύρος”, που πρωταγωνιστούσε κανονικά στα φιλμ του Χόλυγουντ και αυτό, τα χρόνια εκείνα του έδινε μία άλλη αίγλη και ασφαλώς ήταν έκφραση αναγνώρισης του ξεχωριστού του ταλέντου…

Ηταν μόλις το 1963, που κέρδισε το όσκαρ Α’ ανδριοκού ρόλου για την ταινία: Κάτω από το Βλέμμα του Θεού (Lillies of the Field). Το θυμόμαστε από πολλές άλλες, όπως: Ζούγκλα του Η Ζούγκλα του Μαυροπίνακα (Blackboard Jungle, 1955), Έσπασα τα Δεσμά μου (Edge of the City, 1957), Όταν σπάσαμε τις αλυσίδες (The Defiant Ones, 1958), Ένα Σταφύλι στον Ήλιο (A Raisin in the Sun, 1960). Εμβληματικό φιλμ Η Ιστορία ενός Εγκλήματος (In the Heat of the Night), θρίλλερ με σαφέστατες κοινωνικές αναφορές στον ρατσισμό του Νότου, με συμπρωταγωνιστή τον απαράμιλλο Ροντ Στάϊγκερ. 

Ολα του τα έργα είχαν κοινωνικές αναφορές, ακόμη και τα πιο ελαφρά, όπως το: στον κύριο μας με αγάπη (to sir with love).

Εχοντας 6 παιδιά και ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του με την επίσης διάσημη ηθοποιό Τζοάνα Σίμκους ο Σίντνεϋ έφυγε πλήρης ημερών στα 94 του χρόνια…

Καλοτάξιδος!

στην μνήμη του αφιερώνουμε το In the heat of the night, τραγουδιασμένο από τον Ray Charles, σαν βασικό τραγούδι της ομόνυμης ταινίας, που μπορείτε να την βρείτε στο Youtube και σας την συνιστούμε σαν παράδειγμα εμπορικής και συνάμα ποιοτικής.

 



Σχόλια