Εφυγε ο Βασίλης…

Σήμερα μας άφησε ο Βασίλης Μποτίνος… Σε ηλικία 77 χρόνων χτυπημένος και ταλαιπωρημένος από τον κορονοϊό ο πάλαι ποτέ αριστερός εξτρέμ του Θρύλου, της ομαδάρας του Μπούκοβι. Αναντικατάστατος μέλος της επιθετικής πεντάδας του Ολυμπιακού, που, κατά τη γνώμη μας, ήταν συνδεδεμένη στο γήπεδο αλλά και στη καρδιά μας με την καλύτερη μπάλα, που έχουμε παρακολουθήσει από τον Ολυμπιακό… Τότε, λοιπόν, που το σύστημα ήταν 3-2-5, την επίθεση αποτελούσαν (από δεξιά προς τα αριστερά) οι: Παύλος Βασιλείου, Γιώργος Σιδέρης, Νίκος Γιούτσος, Αριστείδης Παπάζογλου, Βασίλης Μποτίνος… Ένα καλύτερος από τον άλλο και όλοι μαζί ανεπανάληπτοι… Τρείς από τους πέντε στην παρακάτω φωτογραφία.

Αλησμόνητο το παίξιμό του σχεδόν πάνω στην πλάγια γραμμή άδειαζε τους αντιπάλους του με την αέρινη ντρίπλα του…

Ο Βασίλης ήταν ο αγαπημένος της εξέδρας. “Εμπαινε μωρή τρελή Μποτίνα” φώναζε ο πασατεμπάς, ο τσάκα-τσούκας… Αν τον χτυπούσε αντίπαλος έτρωγε από την κερκίδα ο γιούχα της ζωής του.

Εγραψε την ποδοσφαιρική του ιστορία με εξαιρετική σεμνότητα… Ετσι έζησε και την υπόλοιπη ζωή του… Αποτραβηγμένος από τα φώτα κάθε δημοσιότητας. Δεν το βλέπαμε στις εκδηλώσεις των παλαιμάχων. Μοναχικός… Είναι βέβαιο όμως, πως αν ρωτήσεις παλιούς Ολυμπιακούς θα σου μιλήσουν με θαυμασμό και εκτίμηση γι’ αυτόν.

Ας του αφιερώσουμε το άσμα, που μίλαγε για του Μπούκοβι την ομαδάρα. Συγχωρέστε μας λίγο οπαδισμό… Είναι με την …καλή έννοια…

Αξέχαστος Βασίλη!



Σχόλια