Εφυγε η Μαριανίνα Κριεζή...

Τα τραγούδια της Λιλιπούπολης ήταν από πολλές απόψεις σταθμός στα καλλιτεχνικά και πολιτισμικά δρώμενα… Λίγο μετά την δικτατορία, όπου η τέχνη ήταν ακόμα ο ήχος της αντίστασης ενάντια στην χουντική βαρβαρότητα, η Λιλιπούπολη έφερνε καινούργια δεδομένα… “Λαϊκό διανοουμενισμό” θα χαρακτηρίζαμε το στυλ αυτής της μουσικής και της στιχουργικής… Σύντομα αυτή η εκπομπή του τρίτου στις 10 το πρωί έγινε ευρύτατα αγαπητή. Τα τραγούδια της περάσανε στα χείλη νέων και μεγαλύτερων, αποτελώντας πηγή χαράς και κεφιού.

Γιατί τα θυμηθήκαμε όλα αυτά;;; Γιατί σήμερα, η δημιουργός, η στιχουργός της Λιλιπούλης μας άφησε… Φυσικά δεν ήταν μόνον αυτή η δημιουργία της Μαριανίνας Κριεζή. Αν τα ξεχάσατε και σας τα θυμίσουμε θα πείτε: α! ναι!!! «τα ήσυχα βραδιά», «Σερενάτα», «Ένα λεπτό περιπτερά», «Batida de Coco», «Δεν έχω χρόνο» είναι κάποια από αυτά…

Αποχαιρετάμε την Μαριανίνα κρατώντας την κατάθεση του έργου της περιβλημένου με την σεμνότητα, που την διέκρινε και που οφείλει να συνοδεύει την γνήσια, ανεπιτήδευτη δημιουργία… Ας ακούσουμε την “Σερενάτα”, τραγουδισμένη εξαίσια από την Αρλέττα. 

Σχόλια