στο καλό, Μωυσή!

Με ειλικρινή οδύνη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Μωυσή Ελισάφ.

Σπανίζουν τόσο ολοκληρωμένες προσωπικότητες... Το επιβεβαιώνει μία πρόχειρη ματιά στην βιογραφία του.

Σπουδαίος γιατρός, άρτιος παθολόγος με γνωστική πληρότητα και ταυτόχρονη εξειδίκευση στις μεταβολικές διαταραχές… Τομέας στον οποίο υπήρξε πρωτοπόρος στην χώρα, με πολλές διεθνείς διακρίσεις…

Εξαίρετος δάσκαλος… Για πολλά χρόνια καθηγητής παθολογίας στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων. Οι ακαδημαϊκές του διαλέξεις διακρίνονταν για την διδακτική τους πληρότητα. Το ερευνητικό του έργο πλούσιο και σημαντικό… Πλήθος νεώτερων συναδέλφων επωφελήθηκαν από την συγκρότηση, την επιμονή και την πρόθυμη στήριξή του.

Πρωτοπόρος στην υπεράσπιση της Εβραϊκής κοινότητας Ιωαννίνων, της οποίας υπήρξε εξέχων μέλος. Γιός επιζησάντων του ολοκαυτώματος.

Με πλούσια κοινωνικοπολιτική και πολιτισμική κουλτούρα έδωσε δείγματα δουλειάς σαν δημοτικός σύμβουλος Ιωαννιτών με ευθύνη για τα πολιτιστικά του Δήμου.

Απολάμβανε την εκτίμηση και την αγάπη των συμπολιτών του, που τον ανέδειξαν στην θέση του πρώτου πολίτη μίας πόλης με συνεχή πληθυσμιακή ανάπτυξη και ανάδειξη μεγάλων προβλημάτων για επίλυση.

Μοιάζει ψεύτικη η είδηση της απώλειας του Μωυσή… Δυστυχώς είναι αληθινή… Είναι αλήθεια, πως αυτή η πληθωρική προσωπικότητα θα απουσιάζει από την καθημερινότητά μας…

Καταθέτουμε την θλίψη και τον σεβασμό, που του ανήκουν.  

Καλοτάξιδος…

 

 

Σχόλια