Για τα τραίνα που θάρθουν...

Τα τραίνα θα επανακυκλοφορήσουν την 1η Απριλίου (!!!) Συμβολικό;;; 

Εμείς βέβαια, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για αυτόν τον μήνα προσωρινής παύσης λειτουργίας των ελληνικών σιδηροδρόμων… 

Γιατί αυτό το διάστημα φτάνει και περισσεύει ώστε να αποκατασταθούν όλες οι ‘ατέλειες’ των τελευταίων 150 χρόνων!!! Ασφαλώς, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνον χάρις στο επιτελικό κράτος και την κυβέρνηση των αρίστων…

Πάντως, όσοι τυχόν κακόπιστοι μπορεί να διατηρούν έστω και ένα ελάχιστο μέρος των επιφυλάξεών τους για την εκπληκτική ταχύτητα πραγματοποίησης των απαραίτητων διοικητικών και τεχνικών ενεργειών, ο προσωρινός υπουργός μεταφορών τις διαλύσει πάραυτα! Στο πρώτο δρομολόγιο θα ταξιδέψει ο ίδιος ο Υπουργός

Μαζί με το κοινό ώστε το τελευταίο να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του στην τελειότητα των Ελληνικών Σιδηροδρομικών υπηρεσιών. 

Πράγματι, πρόκειται για εκπληκτική σύλληψη, που μεταξύ άλλων επιβεβαιώνει και τον χαρακτηρισμό: κυβέρνηση αρίστων…

Γιατί, όλοι ξέρουν πως στην Ελλάδα, όλα λειτουργούν τέλεια παρουσία κάθε …Μαυρογιαλούρου.

Παίρνοντας αφορμή από αυτή την φοβερή τεχνοκρατική απόφαση η ΦΑΙΑΚΙΑ προτείνει… Ενας υπουργός σε κάθε δρομολόγιο τραίνου!!!

Πρόκειται για μία μέθοδο, που τα οφέλη της θα είναι πολλαπλά… Το πρώτο το αναφέραμε ήδη: η ασφάλεια του δρομολογίου θα αναβαθμισθεί ουσιαστικά. 
Υστερα, φανταστείτε σε κάθε τραίνο έναν υπουργό να πηγαίνει από βαγόνι σε βαγόνι, να χαιρετάει τους ταξιδιώτες, να συζητάει μαζί τους, να μαθαίνει τα προβλήματά τους και να …υπόσχεται την ταχύτερη δυνατή επίλυσή τους… Μία τέτοια ‘αποκέντρωση’ των αρίστων θα απλώσει τις αρετές του επιτελικού κράτους, θα επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό και θα φέρει πιο γρήγορα στην περιφέρεια του τόπου την 4η βιομηχανική επανάσταση, στην οποία, ως γνωστόν ηγείται η χώρα μας.  

Δεν θα επεκταθούμε περισσότερο στα πλεονεκτήματα της πρότασής μας για λόγους …σεμνότητας. Είμαστε, όμως βέβαιοι, ότι οι άριστοι θα την αντιληφθούν ώστε να την υλοποιήσουν οι επιτελικοί…

Σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση πρέπει να τονισθεί ότι η εμπιστοσύνη μας απογειώθηκε κατακόρυφα όταν ο Υπουργός δήλωσε πως το σύστημα ηλεκτρονικής ρύθμισης της κυκλοφορίας των τραίνων λειτουργούσε αλλά δεν γνώριζε να το χειριστεί, ο αποδιοπομπαίος της υπόθεσης σταθμάρχης… 

Η εμπιστοσύνη μας εδραιώθηκε, όταν από το ρεπορτάζ όλων των καναλιών προέκυψε, ότι το σύστημα έχει να λειτουργήσει από το 2019, όταν έπαθε βλάβη λόγω τοπικής πυρκαγιάς και έκτοτε δεν αποκαταστάθηκε παρά το μικρό αναγκαίο κόστος της τάξης των 5-10 χιλιάδων Ευρώ.
Εκείνο, όμως που μας έχει καθησυχάσει είναι ο ...ευγενής ανταγωνισμός κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ποσοστά ασφάλειας, που ...'διασφάλισε' ο καθένας τους τους Ελληνικούς σιδηροδρόμους...Η νοοτροπία, πως ένα καλό ποσοστό είναι ό,τι πρέπει πρέπει να μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία... Εμάς αυτό μας έχει 'κάτσει' και γι' αυτό το γράφουμε και το ξαναγράφουμε... μας έχει ενθουσιάσει η 'ασφάλεια' κατά το ...μεγαλύτερο ποσοστό.

Αντε και καλά κρασιά…

 

Σχόλια