Παραγγελιές και «οράματα»!


Οι ‘πιρουέτες’ του Μανού απασχολούν τον φίλτατο Νίκο Μητσιάλη… Ο μέχρι πρόσφατα οραματιζόμενος τις διαδρομές του Μεγάλου Ναπολέοντα ‘απετάξατο’ το προσωπείο του γερακιού και φόρεσε την μάσκα του περιστεριού για να κάνει μία …νηφάλια επαναθεώρηση των οραμάτων του προς το ειρηνικότερο…  Φαίνεται, πως κάποιοι άλλοι, που σκέφτονται γι’ αυτόν πριν απ’ αυτόν έχουν και δεύτερες σκέψεις…

Παραθέτουμε.

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε την μεταρρύθμιση της τρέχουσας «άδικης» παγκόσμιας τάξης πραγμάτων! Αυτό, τη περασμένη Κυριακή 22/9, στο πλαίσιο μιας διεθνούς συγκέντρωσης «Imagining Peace» στο Παρίσι, στην οποία περιέγραψε το όραμά του!

Ένα μακρονικό «όραμα» που ξεδιπλώθηκε μπροστά σε κορυφαίες πολιτικές και θρησκευτικές προσωπικότητες. «Συνεπαίρνοντας» τους παριστάμενους ο Μακρόν είπε: «Πρέπει να είμαστε αρκετά ευφάνταστοι για να σκεφτούμε την ειρήνη του αύριο, μια ειρήνη στην Ευρώπη με μια νέα μορφή…»

Ως ένας οραματιστής του αύριο ο Εμμανουήλ της Γαλλίας οριοθετεί την ειρήνη - με μια νέα μορφή - στον ευρωπαϊκό κήπο του Μπορέλ που είναι μαντρωμένος από κάθε είδους φράχτες, εμποδίζοντας την είσοδο προσφύγων και μεταναστών από τη «ζούγκλα» αφρικανικών ρημαγμένων χωρών, ως αποτέλεσμα του δολοφονικού πλιάτσικου της αποικιοκρατίας των πολιτισμένων…

Κάθε παράγραφος της «συνταρακτικής» ομιλίας του ήταν και μια έκπληξη! Ο Μακρόν ανακάλυψε ότι το παγκόσμιο σύστημα που δημιουργήθηκε στον απόηχο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν «ατελές και άδικο». Καθυστερημένη «ανακάλυψη» με χρονική απόσταση γύρω στις οκτώ δεκαετίες!

Υπέδειξε και τους διεθνείς φορείς οι οποίοι πρέπει να μεταρρυθμιστούν, αναφερόμενος στον ΟΗΕ, στην Παγκόσμια Τράπεζα και στο ευυπόληπτο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δικαιολογώντας το μεταρρυθμιστικό «όραμα» του δήλωσε πως πολλά σύγχρονα έθνη δεν υπήρχαν καν εκείνη την εποχή και έτσι δεν είχαν την κατάλληλη θέση στο τραπέζι των ιδρυτικών αποφάσεων.

Καθυστερημένες ευαισθησίες του Μακρόν ή ο κίνδυνος των γεωοικονομικών συσπειρώσεων σειράς κρατών τα οποία «τραυματισμένα» από αρνητικές συμπεριφορές των παραπάνω οργανισμών οδηγούνται σε άλλους «δρόμους»;

Ο επικεφαλής της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας (BRISC+), Κ.V. Kamath, απαντά στο ερώτημα: «Η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ βασίζουν τις αποφάσεις τους σε ιδεολογικά κριτήρια και αναλώνουν πολύ χρόνο προκειμένου να χορηγήσουν ένα δάνειο, εάν τελικά το αποφασίσουν…»

Ο Μακρόν ολοκλήρωσε την τελετή με έκκληση για συλλογική ευθύνη, προτρέποντας την δημιουργία μιας νέας διεθνούς τάξης που να είναι πιο αντιπροσωπευτική και ικανή να ανοικοδομήσει σχέσεις με τη Ρωσία, μετά τον πόλεμο! Αναφέρθηκε στη πραγματικότητα μιας Ευρώπης στη γεωγραφική της μορφή, που δεν είναι ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε το ΝΑΤΟ…

Μάλλον θυμήθηκε τον συμπατριώτη του Σαρλ ντε Γκώλ που θεωρούσε αναπόσπαστο τμήμα της Ευρώπης και την τότε Σοβιετική Ρωσία μέχρι και τα Ουράλια! Αναγκαστική επαναφορά της μνήμης, βλέποντας ο Μακρόν τους Ρώσους να κοντοζυγώνουν στην Πολτάβα προκειμένου να πάρει σειρά η Οδησσός, μετά και το αυτοκτονικό ρεσάλτο του Ζελένσκι στο Κουρσκ…

Είναι ο ίδιος που είχε υποδυθεί το Βοναπάρτη στην άτυπη σύνοδο του Παρισιού, για το Ουκρανικό στις 27/2/24, δηλώνοντας ότι «η αποστολή δυτικών στρατευμάτων  στην Ουκρανία στο μέλλον δεν μπορεί να αποκλειστεί…». Είχαν ήδη φθάσει γάλλοι λεγεωνάριοι μισθοφόροι στη Ουκρανία που επέστρεψαν εγκιβωτισμένοι στα πατρώα…  

Είναι ο ίδιος που μαζί με βρετανούς «ειρηνόφιλους» παράδωσαν στο Ζελένσκι πυραύλους Storm Shadow (SCALP-EG), βεληνεκούς 300 χλμ., προκειμένου να χτυπήσουν στόχους βαθειά στη ρωσική ενδοχώρα, δίνοντας το έναυσμα ακόμα και για ένα πυρηνικό όλεθρο…

Ασφαλώς και δεν πρόκειται για κάποια διπολική διαταραχή, απλώς το «βαθύ κράτος» της χώρας του, στριμωγμένο στα πολύ δύσκολα, άλλαξε τη «παραγγελία». Ο «οραματιστής» Μακρόν παρουσιάζει πως «φαντάζεται την ειρήνη» σ’ ένα δικαιότερο κόσμο, παρόμοιο μ’ αυτόν που επιβάλανε οι συμπατριώτες του, καπιταλίστες και στρατηγοί, στις αποικιακές κτήσεις και συνεχίζει αυτός σήμερα στο υπόλοιπο της Υποσαχάριας Αφρικής…

 

  

Σχόλια