Η πολιτική ουσία των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ένα σύντομο σημείωμά του ο φίλτατος Γιώργος Ρούσης εστιάζει επιγραμματικά σε ουσιαστικές πλευρές πολιτικής σημασίας της εκλογικής διαδικασίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Παραθέτουμε.

 

Οι εκλογές για την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξαν, μεταξύ άλλων:

1. Μόνον και μόνον αν λάβουμε υπόψη μας τη δημοκρατικοφανή διαδικασία που ακολουθήθηκε, πως στόχος όλων των υποψηφίων είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει στην κυβερνητική διαχείριση του κράτους της δικτατορίας του Κεφαλαίου και ότι αυτό το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με αριστερό ανατρεπτικό κόμμα.

2. Η εναντίωση μόνον κατά του Μητσοτάκη και όχι κατά του συστήματος το οποίο υπηρετεί που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε τα μέγιστα στην υιοθέτηση της λογικής ότι ένα νέο πρόσωπο σωτήρας αρκεί για να αλλάξουν τα πράγματα.

3. Η συμμετοχή σε υπερταξικα κινήματα επί μέρους διαφορετικότητων αντί στην ταξική πάλη οδήγησε στην αναγωγή εκπροσώπων αυτών των κινημάτων, ανεξαρτήτως των πολιτικών τους θέσεων, σε φορείς προόδου.

4. Ο Αμερικανικός ιμπεριαλισμός πέρα από χούντες χρησιμοποιεί και άλλους τρόπους παρέμβασης σε μια χώρα.

5. Ο επιχειρούμενος από τις ΗΠΑ δικομματισμός ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ έχει κυρίως σαν στόχο να διασφαλιστεί η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου από Ελλάδα και Τουρκία, υπό την επιτήρηση των ΗΠΑ, και η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας.

6. Και ίσως το πιο σημαντικό. Το επίπεδο της πολιτικής συνείδησης όσων συμμετείχαν σε αυτήν την διαδικασία απέχει πολύ από εκείνο μιας επαναστατικής τάξης δι' εαυτήν κάτι που είναι απαραίτητο για μια πραγματική αλλαγή.

  

Σχόλια