ΣΥΡΙΖΑική Πηγάδα δίχως πάτο

Ο φίλτατος Γιώργος Ρούσης επιχειρεί σε λίγες γραμμές μία διαχρονική περιγραφή της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ. Από την ανοιχτό και σαφή αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό κατά την ίδρυσή του μέχρι … το σήμερα… Παραθέτουμε.

"Για μας ο σοσιαλισμός δεν είναι ο εξωραϊσμός του καπιταλισμού ούτε η δήθεν `φιλολαϊκή` διαχείρισή του. Ο καπιταλισμός συνιστά σύστημα εκμετάλλευσης που στηρίζεται στην κοινωνική παραγωγή με στόχο και κίνητρο το ιδιωτικό κέρδος, σύστημα που εμείς αντιμαχόμαστε στον ίδιο τον πυρήνα του."

Δεν πρόκειται για θέση του ΚΚΕ αλλά για την Ιδρυτική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ!!!


Οι διακηρύξεις, όμως στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά …αποκαθιστούν τα πράγματα.

Ο όρος καπιταλισμός αντικαθίσταται εντέχνως από τον όρο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός. 

Kάτι που υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρξει και κάποιος καλύτερος καπιταλισμός από αυτόν και αυτός δεν είναι άλλος από τον νεοκεϋνσιανισμό τον οποίο το ίδιο το κεφάλαιο συνδυάζει πια με τον νεοφιλελευθερισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δρα και αυτοχαρακτηρίζεται σαν κυβερνητικό κόμμα, δηλαδή σαν καλύτερος διαχειριστής του κράτους της δικτατορίας του κεφαλαίου.

Μόλις πρόσφατα εξαφανίστηκε και η καταδίκη ακόμη και του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού!!!

Και ενώ από την Έφη Αχτσιόγλου δηλώνεται ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επαναφορά του στην "τροχιά της [αστικής] εξουσίας", από τον υποψήφιο πρόεδρο του Στέφανο Κασελάκη προτείνεται σαν υπόδειγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ το δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ, πρωτοστάτης των ιμπεριαλιστικών εισβολών τους ανά την υφήλιο.

 

 


Σχόλια