Είναι όλοι τους Νετανιάχου!

Ετσι χαρακτήριζε ο σπουδαίος ισραηλινός δημοσιογράφος Γκιντεόν Λεβί την πολιτική τάξη στη χώρα του, τα μέλη του κοινοβουλίου σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα.

Είτε από πεποίθηση, όπως η καθιερωμένη ακροδεξιά των φανατικών ορθόδοξων εβραίων είτε από συμβιβασμό και υποταγή όπως η κοινοβουλευτική αριστερά και το κέντρο έχουν όλοι μαζί αποδεχτεί την πολιτική Νετανιάχου. Οι προοδευτικές φωνές έχουν λιγοστέψει απελπιστικά και όταν και όπου υπάρχουν, ενταφιάζονται κάτω από τον οδοστρωτήρα του σιωνιστικού μίσους…

Στη ΦΑΙΑΚΙΑ υποστηρίξαμε από την αρχή, πως στόχος της ισραηλινής υποτιθέμενης αντεπίθεσης μετά την ενέργεια της Χαμάς δεν είναι απλά η η συντριβή της Χαμάς με ένα πολλαπλάσιο κτύπημα. Είναι η υλοποίηση της πιο άγριας επιλογή εις δηλαδή της εξαφάνισης των παλαιστινίων από την περιοχή της Μέσης Ανατολής σαν υπαρκτή ζώνη κράτους.

Για να συλλάβουμε το μέγεθος της σιωνιστικής θρασύτητας πρέπει να χαρακτηρίσουμε τον Νετανιάχου ‘αριστερό’ αν τον αντιπαραθέσουμε με τους συμμάχους του στην κυβέρνηση, που συζητούν ως ενδεχόμενη εκδοχή τον πυρηνικό βομβαρδισμό της Γάζας, με την οποία ο ‘Μπέντζαμιν’ …διαφωνεί.  

Όλος αυτός ο ‘άθλος’ δεν στηρίζεται σε κάποια εξαιρετική γενναιότητα οι συντριπτική πολεμική υπεροχή του ισραηλινού κράτους σε βάρος των Αράβων γειτόνων του.

Ποντάρουν στην έξωθεν στήριξη. Την στήριξη όλων αυτών των υποκριτών, που δακρύζουν και στρέφουν τους συγκινημένους οφθαλμούς τους από την ανείπωτη σφαγή όλου γης στη Γάζα αλλά δεν σταματούν να υποστηρίζουν οικονομικά και κυρίως στρατιωτικά το Ισραήλ.

Είναι αυτοί, που μίλησαν στην αρχή για το δικαίωμα του Ισραήλ στην ‘νόμιμη αυτοάμυνα’, γνωρίζοντας πολύ καλά από χιλιάδες περιστατικά -μικρά και μεγάλα- της τελευταίας 80ετίας, πως το Ισραήλ έχει μεταβάλλει σταθερά την αναλογία του:’οφθαλμός αντί οφθαλμού σε ‘εκατόν οφθαλμοί αντί ενός οφθαλμού…

Το Ισραήλ έχει καταστήσει το ‘υπέρετρο χτύπημα’, πεμπτουσία της κρατικής ιδεολογίας, της διπλωματίας αλλά και της στρατιωτικής του δράσης με βάση την οποία μεγαλώνει συνεχώς τον χώρο, που του παρεχώρησαν οι μεγάλοι το 1948.

Ο Ισραηλινός μεγαλοϊδεατισμός είναι συμφεροντολογικά ταυτισμένος με τις επιδιώξεις των Ιμπεριαλιστών για την περιοχή: γεωπολιτικός, γεωστρατηγικός και ενεργειακός έλεγχος.

Οι προοδευτικές δυνάμεις όπου γης οφείλουν να αναγνωρίσουν αυτήν την αδήριτη πραγματικότητα από την οποία ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ δεν έχουν αποκλίνει ούτε στιγμή.

Είναι φανερό, πως χωρίς την παγκόσμια παλλαϊκή αντίσταση θα βιώσουμε την ‘αλλαγή’ του χάρτη της περιοχής με την υπαγωγή της λωρίδας της Γάζας στο ‘μεγάλο’ Ισραήλ. Η αλλαγή αυτή θα συνεπάγεται βέβαια το κορυφαίο ανθρωπιστικό έγκλημα του 21ου αιώνα συντελούμενο με τις ευλογίες της ηγεσίας των Ιμπεριαλιστών, μέρος της οποίας θα χύνει κατά διαστήματα κροκοδείλια δάκρυα…

Είναι όλοι τους Νετανιάχου!!!  

  

Σχόλια